Н У Х Т

Про передові рішення для фармацевтичного виробництва, технології та пакування дізнався доцент кафедри біотехнології і мікробіології

30 вересня 2019

Про передові рішення для фармацевтичного виробництва, технології та пакування дізнався доцент кафедри біотехнології і мікробіології

У Києві відбулася Міжнародна конференція-форум «Індустрія 4.0: Передові рішення для фармацевтичного виробництва, технології та пакування».

Конференція організована редакцією журналу «Фармацевтическая отрасль» за участю провідних фармацевтичних і машинобудівних фірм, як вітчизняних, так і закордонних. На запрошення організаторів конференцію відвідав доцент кафедри біотехнології і мікробіології Юрій Карлаш.

Захід відбувся вже вдруге і має великий резонанс серед фахівців фармацевтичної галузі. Тематика нинішньої конференції була представлена трьома секціями: «Індустрія 4.0: Впровадження передових рішень для фармацевтичного виробництва, технології та пакування в рамках концепції Фарма 4.0.», «Досягнення фармацевтичної галузі – новітні науково-технічні рішення від ключових постачальників», «Забезпечення якості: технології аналітичного процесу (РАТ), аналітичне лабораторне обладнання та методики».

Серед доповідей нашого фахівця зацікавив виступ представника АППАУ Олександра Юрчака, який розповів про стан впровадження рішень і технологій Індустрії 4.0 у промисловому секторі України. Власне Індустрія 4.0. – це так звана «четверта індустріальна революція», яку роблять робототехніка, штучний інтелект, 3D-друк, комп'ютерні симуляції, інтернет речей, хмарні технології, big data, віртуальна й доповнена реальності, блокчейн і безліч інших технологій.

Відносно фармацевтики - це концепція Фарма 4.0. «цифровізації» фармацевтичної галузі, коли в управлінні процесами широко використовують програмні продукти «Четвертої промислової революції – Індустрії 4.0». Початок впровадження елементів Індустрії 4.0 показали у своєму виступі представники ФК «Дарниця».

Серед виступів на секції 2 була цікава доповідь «Досягнення в галузі ізоляторних технологій» представника фірми IMA Life Marco Preuss. Як виявилось, використання ізоляторних технологій при наповненні, пакуванні лікарських препаратів, значно скорочують витрати на підготовку вентиляційного повітря в чистих приміщеннях класу А та В і забезпечують високий рівень захисту від контамінантів.

У своїх виступах на цій секції представники фірм-виробників ліній для фармацевтичної галузі AIRPLAN, ELANDER –SYSTEMS (AQUA-ZERO), i-DOSITECNO показали сучасні розробки у сфері отримання чистої води та пари, систем наповнення та пакування рідких лікарських препаратів.

Приємною несподіванкою стала зустріч на стенді компанії GEA із менеджером з продаж Оленою Новіковою, випускницею кафедри біотехнології і мікробіології 1996 року. Вона змістовно розповіла про продукти компанії GEA – гомогенізатори високого тиску, які широко використовуються у багатьох галузях виробництва, в тому числі і біотехнології. Викладач запросив її прочитати кілька лекцій для магістрантів спеціальності «Фармацевтична біотехнологія» для ознайомлення зі сучасними системами гомогенізації фармацевтичних і біотехнологічних продуктів, на що вона дала згоду.

У цілому участь в роботі конференції була цікавою, змістовною і продуктивною. Інформаційні матеріали, які надали представники компаній та фірм, дають викладачеві можливість удосконалити новий курс «Сучасні фармацевтичні технології», що викладається на кафедрі для магістрантів спеціальності «Фармацевтична біотехнологія». 

Опублікований: 30-09-2019
Читайте також:
День гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

25 березня учні-старшокласники відвідали День гостинності, який вперше організовували студенти та викладачі 10 випускових  кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій. На цей захід були запрошені випускники професійних ліцеїв і шкіл України та їх батьки. Наші майбутні студенти змогли ознайомитися з матеріально-технічною базою інституту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 26 березня 2019

НУХТ утретє став володарем Кубка України з пляжного футболу серед ЗВО!

З 11 по 13 липня у місті Києві, в Гідропарку відбувся Кубок України з пляжного футболу серед студентів закладів вищої освіти. У запеклій боротьбі перемогу і Кубок України з пляжного футболу серед чоловічих команд студентів ЗВО виборола збірна нашого університету, і це – вже третій кубок за останні 4 роки! Перед цим команда НУХТ ставала володарями ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утретє став володарем Кубка України з пляжного футболу серед ЗВО! 14 липня 2023

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими!

Одним із розділів дипломних проектів здобувачів  освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 162 «Біотехнологія та  біоінженерія» є розділ «Схема біосинтезу цільового продукту». На основі теоретичних знань і практичних навичок, одержаних під час вивчення дисципліни «Біохімічні основи мікробного синтезу», з використанням електронної бази KEGG (K...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими! 04 жовтня 2019

На кафедрі інтегрованих автоматизованих систем управління стало на одного доктора наук більше

У Національному університеті біоресурсів і природовикористання успішно відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук доцента кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління нашого університету В’ячеслава Іващука (науковий консультант – д.т.н., професор Анатолій Ладанюк). Тема дисертації – «Автоматизоване уп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі інтегрованих автоматизованих систем управління стало на одного доктора наук більше 22 жовтня 2018