Н У Х Т

Про особливості і суть фармаконагляду від фахівця високого рівня

18 листопада 2020

Про особливості і суть фармаконагляду від фахівця високого рівня

Що потрібно для правильного випуску лікарських препаратів? Чи може лікарський препарат бути без побічних реакції? Коли буде вакцина від ковіду?

На всі ці та інші питання студентів-біотехнологів 4 курсу відповіла під час Zoom-конференції «Система фармаконагляду» уповноважена особа по фармаконагляду фармацевтичної корпорації «Артеріум» Римма Батталова.

Фахівець наголосила на важливості фармаконагляду при випуску лікарських засобів, навівши приклад катастрофи 50-60-х років під назвою «Талідомід», що знівечила життя 10 000 немовлят та їх батьків. Але попри це подальші дослідження цього препарату показали можливість його використання для лікування множинної мієломи.

Не оминули лекцію і питання про COVID-19. Студентів і викладачів цікавило питання процесу створення вакцини та ефективних препаратів, для лікування китайського вірусу. Лекторка змістовно роз’яснила сьогоднішні протоколи лікування хворих, розповіла про проблеми, з якими стикнулися лікарі та науковці при дослідженні вакцин.

Також були розглянуті основи життєвого циклу лікарського засобу та основні структури фармаконагляду.

До речі, Римма Батталова зазначила, що всі споживачі та медичні спеціалісти, що є частиною джерел надходження інформації, мають можливість у будь-який час надати свої зауваження стосовно відсутності ефективності препарату чи його побічних реакцій, що не зазначені в інструкції виробника.

Студенти-біотехнологи висловили вдячність за можливість отримати таку важливу і актуальну на сьогодні інформацію від професійного лектора і впевнені, що зможуть реалізувати її в своїй практичній діяльності.

Опублікований: 18-11-2020
Читайте також:
Про розвиток вітчизняної кондитерської галузі подискутували на науковій конференції кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно, восени колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з асоціацією «Укркондпром» і ТОВ «АССО Іnternational» проводить спеціалізовану конференцію з технологій кондитерських виробів. Цього року 15 вересня відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розвиток вітчизняної кондитерської галузі подискутували на науковій конференції кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 17 вересня 2021

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти

Здобувачі освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» першого та четвертого року навчання за ініціативи кураторки Ганни Роганової відвідали віртуальну екскурсію до Музею грошей НБУ. Від гіда, доктора історичних наук, старшого зберігача фондів Музею грошей Андрія Бойка-Гагаріна здобувачі дізналися про грошовий обіг на українських...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти 02 березня 2023

«СУПіК 2» у дії: слухачі сертифікатної програми отримали практичні кейси цифрового управління харчуванням

8 листопада 2025 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося практичне заняття у межах сертифікатної програми «Нутриціологія та дієтологія у сучасних технологіях харчових виробництв», присвячене сучасним принципам оцінювання поживної цінності харчової продукції на платформі «СУПіК 2» (автоматизований проєкт харчової про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«СУПіК 2» у дії: слухачі сертифікатної програми отримали практичні кейси цифрового управління харчуванням 10 листопада 2025

Магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» знайомляться з вітчизняними виробниками

Здобувач вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» Захар Борковський відвідав у своєму рідному місті Львів на площі Ринок перший Львівський фермерський ярмарок, на якому були представлені овочі, фрукти, м'ясна та молочна продукція. Поряд зі звичайними продуктами був представлений широки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» знайомляться з вітчизняними виробниками 02 вересня 2020