Н У Х Т

Про особливості і суть фармаконагляду від фахівця високого рівня

18 листопада 2020

Про особливості і суть фармаконагляду від фахівця високого рівня

Що потрібно для правильного випуску лікарських препаратів? Чи може лікарський препарат бути без побічних реакції? Коли буде вакцина від ковіду?

На всі ці та інші питання студентів-біотехнологів 4 курсу відповіла під час Zoom-конференції «Система фармаконагляду» уповноважена особа по фармаконагляду фармацевтичної корпорації «Артеріум» Римма Батталова.

Фахівець наголосила на важливості фармаконагляду при випуску лікарських засобів, навівши приклад катастрофи 50-60-х років під назвою «Талідомід», що знівечила життя 10 000 немовлят та їх батьків. Але попри це подальші дослідження цього препарату показали можливість його використання для лікування множинної мієломи.

Не оминули лекцію і питання про COVID-19. Студентів і викладачів цікавило питання процесу створення вакцини та ефективних препаратів, для лікування китайського вірусу. Лекторка змістовно роз’яснила сьогоднішні протоколи лікування хворих, розповіла про проблеми, з якими стикнулися лікарі та науковці при дослідженні вакцин.

Також були розглянуті основи життєвого циклу лікарського засобу та основні структури фармаконагляду.

До речі, Римма Батталова зазначила, що всі споживачі та медичні спеціалісти, що є частиною джерел надходження інформації, мають можливість у будь-який час надати свої зауваження стосовно відсутності ефективності препарату чи його побічних реакцій, що не зазначені в інструкції виробника.

Студенти-біотехнологи висловили вдячність за можливість отримати таку важливу і актуальну на сьогодні інформацію від професійного лектора і впевнені, що зможуть реалізувати її в своїй практичній діяльності.

Опублікований: 18-11-2020
Читайте також:
Підсумували свою виробничу практику здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Традиційно, згідно з навчальним планом здобувачі четвертого курсу та другого курсу зі скороченим терміном навчання освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» денної форми навчання наприкінці вересня звітують про проходження виробничої практики у провідних закладах  сто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумували свою виробничу практику здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 06 жовтня 2021

Перше планове засідання вченої ради університету у новому навчальному році

7 вересня 2023 року у залі засідань відбулося перше у цьому навчальному році планове засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко розпочав його з вітання присутніх з початком нової сторінки в історії нашого колективу й побажання наснаги, терпіння й втілення всіх планів. Також вчена рада привітала колег, що відсвяткували дні народж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше планове засідання вченої ради університету у новому навчальному році 07 вересня 2023

Наукові пошуки наших здобувачів освіти продовжуються…

Продовжує працювати наша 88-а Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Молоді науковці кафедри технології консервування під керівництвом корифеїв галузі представляють свої стендові доповіді у постерній сесії підсекції «Технології консервув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові пошуки наших здобувачів освіти продовжуються… 03 травня 2022

Гості Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ продовжують давати майстер-класи студентам

3 квітня до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав Максим Івченко. Він є ініціатором та організатором цілої низки майстер-класів від бренд-шефів ресторанів міста Суми, що відбувалися на базі нашого коледжу. Максим вирішив провести власний майстер-клас, адже сам колись працював у сфері ресторанного бізнесу. Він розповів студентам про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гості Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ продовжують давати майстер-класи студентам 03 квітня 2018