Н У Х Т

Говорить пам’ять

27 червня 2022

Говорить пам’ять

У часи незалежності України щороку 23 червня вулицями Луцька йде жалобна процесія. Це данина пам’яті розстріляним оперативниками УНКВС у Волинській області під мурами Луцької тюрми у 1941 році. Серед них – патріотично налаштована молодь, активісти ОУН, священнослужителі, представники інтелігенції. Після визволення Луцька у 1944 році могили розстріляних були зрівняні із землею та заасфальтовані.

Замовчування трагедії продовжувалось до 1991 року. І лише після здобуття Україною незалежності світ дізнався про жахіття 23-24 червня 1941 року на Волині. Весь біль і сум вилились у спогадах політв’язнів аби молоде покоління мало змогу відчути пережите горе та не забувало про світлі душі закатованих і вбитих радянським режимом українців.

У Музеї жертв тоталітарних режимів Волинського фахового коледжу НУХТ відбулася зустріч викладачів відділення туризму та готельної справи з племінницею розстріляного у Луцькій тюрмі Євгена Бородюка Галиною Зеленко. Вона поділилася спогадами про дядька та умовами життя своєї репресованої родини на засланні. Присутні ознайомилися з архівними документами, світлинами, особистими речами Є.М. Бородюка, представленими пані Галиною.

Також відбулися інформаційно-виховні години «Говорить пам’ять» зі здобувачами освіти груп ГРС-11, Т-11, ХТ-11, ХТ-12, Т-21, на яких були проведені паралелі між минулим і сьогоденням, згадані випускники коледжу, що загинули за єдність і незалежність України.

Опублікований: 27-06-2022
Читайте також:
Свої навички обговорення актуальних питань інноваційного розвитку англійською мовою «прокачали» наші здобувачі освіти й викладачі

14 травня 2021 року здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу брали участь у Міжнародному симпозіумі для студентів і молодих учених «Science, Innovation and Entrepreneurship», який проходив в Українсько-американському університеті Конкордія (м. Київ) у рамках ініціативи «Дні науки». Зазначимо, що наш університет став співор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої навички обговорення актуальних питань інноваційного розвитку англійською мовою «прокачали» наші здобувачі освіти й викладачі 17 травня 2021

Захисти виробничої практики на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулися захисти звітів з виробничої практики здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» ІV курсу (групи ХЧ-4-1; Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти виробничої практики на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 жовтня 2022

Усе про підготовку до співбесіди та її успішне проходження тепер знають четвертокурсники-біотехнологи

Із метою надання допомоги здобувачам вищої освіти у плануванні професійної кар’єри, створення умов для реалізації їх права на працю, керівництво та викладачі факультету біотехнології та екологічного контролю співпрацюють із багатьма профільними підприємствами та компаніями. Така співпраця полягає в проведенні зустрічей і знайомстві випускників із п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про підготовку до співбесіди та її успішне проходження тепер знають четвертокурсники-біотехнологи 26 жовтня 2020