Н У Х Т

Магістрантам – про особливості гастрономічної дипломатії

24 жовтня 2024

Магістрантам – про особливості гастрономічної дипломатії

Здобувачі освітнього ступеня «магістр» у межах вивчення дисципліни «Міжнародний гастрономічний туризм» освітньої програми «Туризм і рекреація» та дисципліни «Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів» освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» дізналися про особливості гастрономічної дипломатії від Майї та Олександра Степових.

Організаторами гостьової лекції «Гастрономічна культура України як важлива складова культурної дипломатії» від рестораторів із 16-річним досвідом виступила кафедра ресторанних і крафтових технологій Державного торговельно-економічного університету.

Родина Степових на прикладі власних кейсів розкрила значення гастрономічної культури України у розбудові національного бренду. Гастрономія здатна поєднати величезну спадщину та показати її сучасних споживачам. Успіх італійських страв, які відомі в усьому світі, необхідно наслідувати та реалізувати українським рестораторам і крафтовикам. Всі регіони України мають унікальні традиції, відомі нам страви Галицької кухні, Одеської кухні, Закарпатської кухні, Полтавської кухні, Подільської кухні, Кухні Бессарабії, Кухні Полісся необхідно популяризувати серед українців, адже розбудова гастрономічних локації сприяє внутрішньому туризму.

Маємо гуртувати світ навколо України шляхом гастрономічної дипломатії. На прикладі власного закладу «Ресторан сучасної київської кухні «Глек» пані Майя відзначає повагу та любов іноземців до української кухні, зокрема, до борщу, що готується за старовинним рецептом без картоплі. Буряк у Європі сприймається як «суперфуд» і представляє нашу кухню під час дегустацій. Ферментація овочів і рослин в українській кухні має свої відмінності, що відзначили на «Терра Мадре-2024» під час дегустації квашених ніжинських огірків. А у рамках проєкту «Bread for peace» («Хліб заради миру») італійські пекарі підтримують малі українські фермерські господарства, випікаючи хліб з українського борошна.

Наші магістранти дізналися багато цікаво й корисного, що стане в пригоді і під час навчання, і у професійній діяльності, та висловлюють подяку доцентці кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ Оксані Вітряк за організацію заходу й запрошення.

Опублікований: 24-10-2024
Читайте також:
Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України

Викладачі кафедри харчової хімії завжди сприяють хімічній освіті школярів, плекають їх мрії та допомагають робити перші кроки до їх досягнення. «GENIUS Olympiad» – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року. Цей рік став особливим для Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України 06 липня 2022

Кафедра біотехнології і мікробіології вітає своїх ювілярів-ветеранів кафедри

Маємо надзвичайну приємність привітати з вересневими ювілеями відразу двох ветеранів кафедри біотехнології і мікробіології, які багато сил віддали справі її становлення і розвитку. Щиро вітаємо з ювілеєм беззмінну, незамінну, віддану кафедрі провідну інженерку та найдосвідченішу асистентку кафедри Вікторію Кожанову. Із надзвичайною приємністю хоч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра біотехнології і мікробіології вітає своїх ювілярів-ветеранів кафедри 30 вересня 2021

Диплом доктора філософії вручений!

Колектив кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування вітає колегу, асистента Андрія Слюсенка з офіційним присудженням наукового ступеня та отриманням диплома доктора філософії з галузі знань «Механічна інженерія», спеціальності «Галузеве машинобудування», освітньо-наукової програми «Машини та апарати харчових, мікробіо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Диплом доктора філософії вручений! 10 лютого 2023

За крок до фінішу магістратури

Завершальним етапом навчання в магістратурі є проходження переддипломної практики. Цього року, як зазвичай, здобувачі магістратури кафедри біотехнології і мікробіології мали змогу самостійно обрати місце проходження переддипломної практики. Довго не вагаючись, Катерина Берзіна, Валерія Бондарчук, Василь Роздобудько, Іван Щербина та Іван Кутрик друж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до фінішу магістратури 05 жовтня 2021