Н У Х Т

Магістрантам – про особливості гастрономічної дипломатії

24 жовтня 2024

Магістрантам – про особливості гастрономічної дипломатії

Здобувачі освітнього ступеня «магістр» у межах вивчення дисципліни «Міжнародний гастрономічний туризм» освітньої програми «Туризм і рекреація» та дисципліни «Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів» освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» дізналися про особливості гастрономічної дипломатії від Майї та Олександра Степових.

Організаторами гостьової лекції «Гастрономічна культура України як важлива складова культурної дипломатії» від рестораторів із 16-річним досвідом виступила кафедра ресторанних і крафтових технологій Державного торговельно-економічного університету.

Родина Степових на прикладі власних кейсів розкрила значення гастрономічної культури України у розбудові національного бренду. Гастрономія здатна поєднати величезну спадщину та показати її сучасних споживачам. Успіх італійських страв, які відомі в усьому світі, необхідно наслідувати та реалізувати українським рестораторам і крафтовикам. Всі регіони України мають унікальні традиції, відомі нам страви Галицької кухні, Одеської кухні, Закарпатської кухні, Полтавської кухні, Подільської кухні, Кухні Бессарабії, Кухні Полісся необхідно популяризувати серед українців, адже розбудова гастрономічних локації сприяє внутрішньому туризму.

Маємо гуртувати світ навколо України шляхом гастрономічної дипломатії. На прикладі власного закладу «Ресторан сучасної київської кухні «Глек» пані Майя відзначає повагу та любов іноземців до української кухні, зокрема, до борщу, що готується за старовинним рецептом без картоплі. Буряк у Європі сприймається як «суперфуд» і представляє нашу кухню під час дегустацій. Ферментація овочів і рослин в українській кухні має свої відмінності, що відзначили на «Терра Мадре-2024» під час дегустації квашених ніжинських огірків. А у рамках проєкту «Bread for peace» («Хліб заради миру») італійські пекарі підтримують малі українські фермерські господарства, випікаючи хліб з українського борошна.

Наші магістранти дізналися багато цікаво й корисного, що стане в пригоді і під час навчання, і у професійній діяльності, та висловлюють подяку доцентці кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ Оксані Вітряк за організацію заходу й запрошення.

Опублікований: 24-10-2024
Читайте також:
Спільними зусиллями наближаємо Перемогу!

22 лютого Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І. С. Гулого спільно з кафедрою гуманітарних дисциплін провів онлайн-захід, присвячений річниці злочинного повномасштабного вторгнення росії в демократичну Україну. Захід відкрив заступник директора інституту Юрій Вересоцький, який зазначив, що війна розділила життя багатьох украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільними зусиллями наближаємо Перемогу! 23 лютого 2023

До студентів-екологів завітала випускниця кафедри – нині фахівець Державної екологічної інспекції України

Нещодавно на кафедрі екології та збалансованого природокористування відбулася зустріч студентів 4 курсу з випускницею кафедри Катериною Лєбєдєвою. Катерина працює в Державній екологічній інспекції України на посаді головного спеціаліста відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Де...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До студентів-екологів завітала випускниця кафедри – нині фахівець Державної екологічної інспекції України 27 вересня 2018

На замітку вступникам: освітня програма «Облік і аудит»

Національний університет харчових технологій запрошує на навчання на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування». «Облік і оподаткування» – унікальна спеціальність, яка пов’язана зі створенням та управлінням інформацією про усі, без винятку, процеси в діяльності сучасного підприємства та держави в цілому. То...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На замітку вступникам: освітня програма «Облік і аудит» 12 липня 2024

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів

Днями здобувачі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх ступенів «бакалавр», «магістр», освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології мали унікальну нагоду віртуально відвідати один із провідних світових наукових центрів і зануритися у світ передових генетичних технологій. Із над...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів 13 травня 2025