17 жовтня в Україні святкували День працівників харчової промисловості, а 20 жовтня відзначається Всесвітній день кухаря та кулінара (заснований у 2004 році за ініціативи Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств).
З нагоди гастрономічного свята здобувачі освіти груп ГС-1-7 і ГС-1-8 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Катериною Рудницькою поринули у світ десертів англійською мовою.
Звичай подавати десерти після основних страв широко поширився в Європі лише у XIX столітті, коли зросло виробництво цукру. До того ж, привілей насолоджуватися десертами був доступний тільки заможним людям. Сьогодні різноманітними солодкими смаколиками, які відомі у всьому світі, можна поласувати у найближчій кав'ярні.
Студенти поділилися історією виникнення та рецептами приготування найвідоміших європейських і східних десертів, називали свої улюблені. Серед них – флан, штрудель, тірамісу, моті, Захер та інші. Було дуже цікаво та пізнавально.