Н У Х Т

Про біотехнологію – учням Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

04 грудня 2023

Про біотехнологію – учням Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

Представники кафедри біотехнології і мікробіології продовжують профорієнтаційний марафон. Цього разу асистентка кафедри Ірина Ковшар разом зі студентами другого курсу Максимом Клименком та Анастасією Сахневич провели дві профорієнтаційні онлайн-зустрічі з вихованцями Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7.

Перша зустріч відбулася для учнів 7, 8 та 9 класів. Ірина Ковшар і Максим Клименко детально та на простих прикладах розповіли школярам про біотехнологію і її можливості. Майбутні вступники були приємно здивовані, коли дізналися, що насправді щодня стикаються з біотехнологією, яка активно застосовується у виробництві харчових продуктів. Крім того, Ірина та Максим пояснили, що біотехнологія – це дуже широкий спектр різних галузей, які включають в себе не лише харчову та фармацевтичну частину, а й природоохоронну, енергетичну, косметологічну, сільськогосподарську та інші галузі промисловості. У школярів було безліч запитань щодо навчання в нашому університеті, можливості своєї реалізації в майбутньому, актуальності спеціальності тощо. На всі запитання, що виникли у школярів, вони отримали вичерпні відповіді.

Наступна зустріч була з учнями 10 та 11 класів. Цього разу про біотехнології розповідали Ірина Ковшар та Анастасія Сахневич. Вони занурили старшокласників у цікавий світ біотехнології з її безмежними властивостями для подальшого визначення себе як спеціаліста широкопрофільної спеціальності. Ірина також провела невеличку екскурсію лабораторіями кафедри. А Анастасія розповіла про можливості наших здобувачів під час навчання, починаючи ще з першого курсу, а також поділилася своїми власними враженнями щодо одержання якісної біотехнологічної освіти в Національному університеті харчових технологій. Старшокласники також мали запитання, зокрема про навчальний процес і матеріально-технічне забезпечення нашого університету, на які асистентка кафедри та здобувачка освіти залюбки відповіли.

Наприкінці кожної зустрічі було надано посилання для можливості під’єднатися бажаючим до чату вступника, де висвітлюється актуальна інформації щодо проведення різноманітних заходів для вступників. Крім того, у чаті учасники мають можливість познайомитися з однодумцями, студентами та викладачами кафедри, а також дізнатись усі відповіді на запитання про вступ до університету і не тільки.

Профорієнтаційна команда кафедри щиро вдячна адміністрації Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 за допомогу в організації профорієнтаційних зустрічей для школярів і сподівається на подальшу співпрацю у підготовці майбутніх професіоналів!

Опублікований: 04-12-2023
Читайте також:
Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Юрчак з дисципліни «Методи оптимізації процесів виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» для магістрантів, що навчаються за спеціалізацією «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Задачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 14 листопада 2019

Свої знання щодо інноваційних науково-технічних рішень у молочній галузі поглибили студенти

12 грудня 2018 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Алла Тимчук та Олена Красуля разом зі студентами групи МО-3-2 відвідали  ІІ Міжнародну виставку продовольчої продукції «UKRAINIAN FOOD EXPO». У рамках заходів виставки студенти ознайомились із експозиціями технологій та послуг для харчової промисловості, локальних виробникі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої знання щодо інноваційних науково-технічних рішень у молочній галузі поглибили студенти 13 грудня 2018

Пізнавальна кураторська година здобувачів-експертів

Українці є найбільш освіченою нацією в світі, і наша держава входить до п’ятірки країн за кількістю громадян, що мають вищу освіту. Це і багато інших цікавих фактів дізналися здобувачі академічної групи ХЕ-3-12 разом із наставницею академічної групи, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою під час чергової ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальна кураторська година здобувачів-експертів 19 березня 2024

Другий семестр в університеті розпочнеться з дистанційного навчання

Дистанційна форма навчання набуває все більшої популярності. Не стоїть осторонь від новацій і наш університет. Два останні роки навчання студентів стаціонару впродовж шести перших тижнів весняного семестру відбувалося за дистанційною формою. А з вересня 2017 року за дистанційною формою навчаються і студенти-заочники. Ґрунтовний аналіз, здійснений ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другий семестр в університеті розпочнеться з дистанційного навчання 10 січня 2018