Н У Х Т

Про біотехнологію – учням Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

04 грудня 2023

Про біотехнологію – учням Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

Представники кафедри біотехнології і мікробіології продовжують профорієнтаційний марафон. Цього разу асистентка кафедри Ірина Ковшар разом зі студентами другого курсу Максимом Клименком та Анастасією Сахневич провели дві профорієнтаційні онлайн-зустрічі з вихованцями Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7.

Перша зустріч відбулася для учнів 7, 8 та 9 класів. Ірина Ковшар і Максим Клименко детально та на простих прикладах розповіли школярам про біотехнологію і її можливості. Майбутні вступники були приємно здивовані, коли дізналися, що насправді щодня стикаються з біотехнологією, яка активно застосовується у виробництві харчових продуктів. Крім того, Ірина та Максим пояснили, що біотехнологія – це дуже широкий спектр різних галузей, які включають в себе не лише харчову та фармацевтичну частину, а й природоохоронну, енергетичну, косметологічну, сільськогосподарську та інші галузі промисловості. У школярів було безліч запитань щодо навчання в нашому університеті, можливості своєї реалізації в майбутньому, актуальності спеціальності тощо. На всі запитання, що виникли у школярів, вони отримали вичерпні відповіді.

Наступна зустріч була з учнями 10 та 11 класів. Цього разу про біотехнології розповідали Ірина Ковшар та Анастасія Сахневич. Вони занурили старшокласників у цікавий світ біотехнології з її безмежними властивостями для подальшого визначення себе як спеціаліста широкопрофільної спеціальності. Ірина також провела невеличку екскурсію лабораторіями кафедри. А Анастасія розповіла про можливості наших здобувачів під час навчання, починаючи ще з першого курсу, а також поділилася своїми власними враженнями щодо одержання якісної біотехнологічної освіти в Національному університеті харчових технологій. Старшокласники також мали запитання, зокрема про навчальний процес і матеріально-технічне забезпечення нашого університету, на які асистентка кафедри та здобувачка освіти залюбки відповіли.

Наприкінці кожної зустрічі було надано посилання для можливості під’єднатися бажаючим до чату вступника, де висвітлюється актуальна інформації щодо проведення різноманітних заходів для вступників. Крім того, у чаті учасники мають можливість познайомитися з однодумцями, студентами та викладачами кафедри, а також дізнатись усі відповіді на запитання про вступ до університету і не тільки.

Профорієнтаційна команда кафедри щиро вдячна адміністрації Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 за допомогу в організації профорієнтаційних зустрічей для школярів і сподівається на подальшу співпрацю у підготовці майбутніх професіоналів!

Опублікований: 04-12-2023
Читайте також:
Триває плідна співпраця кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з НЦ «Український інститут вина»

18 березня в Науковому центрі «Український інститут вина» відбулася дегустація 21 зразка нових видів виноробної продукції, представлених вітчизняними підприємствами: ТОВ «ШампаньУкраїни», ТОВ «ВІНТРЕСТ», ТОВ «46 ПАРАЛЕЛЬ ВАЙН ГРУП», ДП «Харківський завод шампанських вин». У експертній групі працював завідувач кафедри біотехнології продуктів бродін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває плідна співпраця кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з НЦ «Український інститут вина» 19 березня 2021

Магістранти-фінансисти вивчали ази страхового маркетингу

Що таке страховий маркетинг? Як проводяться маркетингові дослідження в страховій компанії? Які маркетингові інструменти при цьому застосовуються? Хто цим займається в страховій компанії? На ці та інші питання щодо страхового маркетингу отримали відповіді студенти-фінансисти першого курсу магістратури під час лекції з дисципліни «Страховий менеджме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-фінансисти вивчали ази страхового маркетингу 16 листопада 2020

До університету завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні

23 травня університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті. Поважний гість зустрівся з ректором, професором Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком. Завітати до НУХТ пана Посла спонукало бажання ближче познайомитися з вищим навчальним закладом, про який він чув ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До університету завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні 23 травня 2018

Тиждень спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів» у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ з 19 по 23 березня 2018 р. відбувся тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів». План роботи тижня традиційно охопив широкі аспекти діяльності викладацького та студентських колективів. Розпочався тиждень з розповсюдження безпрограшної лотереї серед студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів» у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 26 березня 2018