Н У Х Т

Про біотехнологію – учням Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

04 грудня 2023

Про біотехнологію – учням Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

Представники кафедри біотехнології і мікробіології продовжують профорієнтаційний марафон. Цього разу асистентка кафедри Ірина Ковшар разом зі студентами другого курсу Максимом Клименком та Анастасією Сахневич провели дві профорієнтаційні онлайн-зустрічі з вихованцями Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7.

Перша зустріч відбулася для учнів 7, 8 та 9 класів. Ірина Ковшар і Максим Клименко детально та на простих прикладах розповіли школярам про біотехнологію і її можливості. Майбутні вступники були приємно здивовані, коли дізналися, що насправді щодня стикаються з біотехнологією, яка активно застосовується у виробництві харчових продуктів. Крім того, Ірина та Максим пояснили, що біотехнологія – це дуже широкий спектр різних галузей, які включають в себе не лише харчову та фармацевтичну частину, а й природоохоронну, енергетичну, косметологічну, сільськогосподарську та інші галузі промисловості. У школярів було безліч запитань щодо навчання в нашому університеті, можливості своєї реалізації в майбутньому, актуальності спеціальності тощо. На всі запитання, що виникли у школярів, вони отримали вичерпні відповіді.

Наступна зустріч була з учнями 10 та 11 класів. Цього разу про біотехнології розповідали Ірина Ковшар та Анастасія Сахневич. Вони занурили старшокласників у цікавий світ біотехнології з її безмежними властивостями для подальшого визначення себе як спеціаліста широкопрофільної спеціальності. Ірина також провела невеличку екскурсію лабораторіями кафедри. А Анастасія розповіла про можливості наших здобувачів під час навчання, починаючи ще з першого курсу, а також поділилася своїми власними враженнями щодо одержання якісної біотехнологічної освіти в Національному університеті харчових технологій. Старшокласники також мали запитання, зокрема про навчальний процес і матеріально-технічне забезпечення нашого університету, на які асистентка кафедри та здобувачка освіти залюбки відповіли.

Наприкінці кожної зустрічі було надано посилання для можливості під’єднатися бажаючим до чату вступника, де висвітлюється актуальна інформації щодо проведення різноманітних заходів для вступників. Крім того, у чаті учасники мають можливість познайомитися з однодумцями, студентами та викладачами кафедри, а також дізнатись усі відповіді на запитання про вступ до університету і не тільки.

Профорієнтаційна команда кафедри щиро вдячна адміністрації Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 за допомогу в організації профорієнтаційних зустрічей для школярів і сподівається на подальшу співпрацю у підготовці майбутніх професіоналів!

Опублікований: 04-12-2023
Читайте також:
Чергова екскурсія від Профкому співробітників – Андріївська церква

Профком співробітників НУХТ у кінці квітня-на початку травня організував для всіх профспілківців дві екскурсії до Андріївської церкви – однієї з найвідоміших і найкрасивіших церков Києва. Вона розташована на Андріївській горі, в центрі міста, і є пам'яткою архітектури та монументального живопису XVIII століття. Церква має довгу й цікаву історію. П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова екскурсія від Профкому співробітників – Андріївська церква 21 травня 2024

В університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки за участю рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві

20 липня в нашому університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки, участь у яких взяли особовий склад і техніка Головного управління ДСНС України у м. Києві. Рятувальники мали за мету навчити наш персонал правильно діяти в екстремальних умовах і користуватися первинними засобами пожежегасіння, як врятувати себе і допомогти ближнім....

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки за участю рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві 20 липня 2018

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів випустили новий навчальний посібник

У видавництві «Олді+» вийшов друком навчальний посібник «Технічне регулювання в Україні, на міжнародному рівні та в Європейському Союзі». Його авторський колектив – викладачки кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету – професорка Галина Гуменюк і доцентки Вікторія Кійко та Марія Янчик. У навчальному посібнику висвітлені основні по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів випустили новий навчальний посібник 22 грудня 2021

Підвищення фахових компетенцій на ДП «Фесто»

Доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Дмитро Люлька долучився до проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України» та пройшов навчання на ДП «Фесто» за напрямом «HY511 Сучасна промислова гідравліка. Базовий рівень». Викладач опанував знання та навички з таких компонентів: читання принципових гідравлічни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення фахових компетенцій на ДП «Фесто» 07 лютого 2024