Н У Х Т

Примари цукрових замків: чергова екскурсія від Профспілки НУХТ

19 листопада 2019

Примари цукрових замків: чергова екскурсія від Профспілки НУХТ

Відбулася екскурсія «Примари цукрових замків – чотири садиби Терещенків», організована  Профспілкою НУХТ для її членів.

Першим на маршруті був маєток Надії Терещенко, доньки цукрозаводчика Федора Артемійовича Терещенка. Романтичний палац на березі річки Тетерів у Денишах був місцем зустрічі усіх членів великої родини Терещенків. На жаль, від колись вишуканої будівлі лишилася лише напівзруйнована вежа та залишки стін. Натомість у дуже доброму стані палац другої доньки Федора Артемійовича Наталії, що була одружена з російським дворянином Сергієм Уваровим. Екскурсанти дізналися, яким було аристократичне життя в маєтку.  

Неймовірно цікава історія маєтку Терещенків у Червоному. Справжнє захоплення викликає неоготичний палац, збудований у XIX столітті шляхтичем Адольфом Грохольським, який пізніше перейшов до роду Терещенків. Зараз будівля, що належить жіночому монастирю Різдва Христового, зовсім занедбана, але завдяки цьому ще більше нагадує англійський замок із привидами.                                        

На останок відвідали Андрушівку, де зберігся палац Миколи Артемійовича Терещенка, а в парку встановлений пам'ятник цьому найвидатнішому представнику роду цукрозаводчиків та одному з найбільших меценатів нашого міста.

Історія життя родини Терещенків нікого не залишила байдужими.

Опублікований: 19-11-2019
Читайте також:
Новинки навчальної літератури

Видання нової навчальної літератури – один із головних пріоритетів наших викладачів і науковців. Вони творчо й активно працюють у цьому напрямку і постійно поповнюють книжкові полички наших здобувачів освіти актуальними виданнями. Доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Тетяна Рибачук-Ярова, Світлана Дунда та Ірина Тюха випустили навчальни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новинки навчальної літератури 13 січня 2023

Секрети приготування смачного м’яса для студентів першого скороченого курсу спеціальності «Харчові технології»

13 березня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите лабораторне заняття «Технологія страв із смаженого м’яса та січеної маси з м’яса» асистента Ганни Березової з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для студентів першого скороченого курсу спеціальності 181 «Харчові технології». На занятті ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети приготування смачного м’яса для студентів першого скороченого курсу спеціальності «Харчові технології» 14 березня 2019

Наукова робота здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Здобувачі спеціальності «Туризм» кафедри туристичного та готельного бізнесу отримали Сертифікати участі у традиційній щорічній конференції «Сталий розвиток: погляд молоді» від партнерів нашого університету – Українсько-американського університету Конкордія (Ukrainian-American Concordia University). IV Конференція, організована спільно з Wyższa Szk...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова робота здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 20 грудня 2022

Стрес і стратегії його подолання – тема чергового онлайн-засідання English Speaking club

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбулося чергове онлайн-засідання English Speaking club, яке провела викладачка Наталія Божок разом зі спеціальним гостем зі США Stuart Snuggs. Цього разу засідання було присвячене актуальній темі «What is stress? Stress management», учаснини обговорювали стрес і стратегії його подолання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стрес і стратегії його подолання – тема чергового онлайн-засідання English Speaking club 31 березня 2021