Н У Х Т

Примари цукрових замків: чергова екскурсія від Профспілки НУХТ

19 листопада 2019

Примари цукрових замків: чергова екскурсія від Профспілки НУХТ

Відбулася екскурсія «Примари цукрових замків – чотири садиби Терещенків», організована  Профспілкою НУХТ для її членів.

Першим на маршруті був маєток Надії Терещенко, доньки цукрозаводчика Федора Артемійовича Терещенка. Романтичний палац на березі річки Тетерів у Денишах був місцем зустрічі усіх членів великої родини Терещенків. На жаль, від колись вишуканої будівлі лишилася лише напівзруйнована вежа та залишки стін. Натомість у дуже доброму стані палац другої доньки Федора Артемійовича Наталії, що була одружена з російським дворянином Сергієм Уваровим. Екскурсанти дізналися, яким було аристократичне життя в маєтку.  

Неймовірно цікава історія маєтку Терещенків у Червоному. Справжнє захоплення викликає неоготичний палац, збудований у XIX столітті шляхтичем Адольфом Грохольським, який пізніше перейшов до роду Терещенків. Зараз будівля, що належить жіночому монастирю Різдва Христового, зовсім занедбана, але завдяки цьому ще більше нагадує англійський замок із привидами.                                        

На останок відвідали Андрушівку, де зберігся палац Миколи Артемійовича Терещенка, а в парку встановлений пам'ятник цьому найвидатнішому представнику роду цукрозаводчиків та одному з найбільших меценатів нашого міста.

Історія життя родини Терещенків нікого не залишила байдужими.

Опублікований: 19-11-2019
Читайте також:
Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 лютого 2022

Екскурсія вихідного дня від Профкому співробітників НУХТ

Кажуть, що на Воздвиження востаннє по-літньому гріє сонце. Може, воно так і є. Та, переживши неабияку спеку цьогорічного серпня й відразу «влетівши» в дощову та холодну осінь, ми уже встигли й засумувати за сонцем. Хоча б не таким і теплим, але ясним. А саме такий «день семи погод», 29 вересня (було все: і дощ, і хмари, і сонце, хіба тільки першог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екскурсія вихідного дня від Профкому співробітників НУХТ 08 жовтня 2018

Про мистецтво сироваріння англійською

Перегляд фільмів англійською мовою – чудовий спосіб отримати знання та вдосконалити вміння сприймати автентичну професійно орієнтовану інформацію іноземною мовою. У рамках Movie Club на платформі Zoom відбулася зустріч зі здобувачами вищої освіти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій із метою перегляду фільму «The Art of ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про мистецтво сироваріння англійською 09 квітня 2021