Н У Х Т

Презентація наукових здобутків англійською мовою в гуртку «HR-майстерня»

22 лютого 2023

Презентація наукових здобутків англійською мовою в гуртку «HR-майстерня»

21 лютого 2023 року на засіданні гуртка «HR-майстерня», присвяченому темі «Інтелектуалізація HR-менеджменту», науковими здобутками зі студентами освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) поділилася науковиця-міжнародниця Діана Попова.

Концепція «Інтелектуалізація HR-менеджменту», яку презентувала фахівчиня, стала частиною її дисертаційного дослідження «Інтелектуалізація корпоративних стратегій міжнародних компаній в умовах економіки 4.0», представленого на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 292 «Міжнародні економічні відносини» й успішно захищеного 7 лютого 2023 р. у спеціалізованій вченій раді Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Особливістю цієї зустрічі зі здобувачами став не тільки високий рівень обізнаності спікерки з питань інтелектуалізації HR-менеджменту, а й представлення дослідження англійською мовою. Здобувачам було цікаво дізнатися, що поява нових трендів у менеджменті персоналу пов’язана із симбіозом процесів інтелектуалізації, діджиталізації, інтернаціоналізації, глобалізації, умовами розвитку економіки 4.0. На ринку праці відбуваються неминучі зміни, зникають або з’являються нові професії, форми гібридної зайнятості.

Спікерка звернула увагу слухачів, що сьогодні під впливом процесів інтелектуалізації формуються наступні HR-тренди: бізнес-орієнтований HR; філософія агільності; використання «мобільних» робочих місць та аутсорсингу персоналу; цілодобова взаємодія з персоналом організації; використання мобільних додатків як сучасних HR-інструментів; безперервне електронне навчання; роботизація, використання штучного інтелекту, як у бізнес-процесах, так і в процедурах підбору, відбору і найму персоналу; індивідуалізація бізнес-процесів, персоналізація HR-технологій, впровадження когнітивних технологій в управлінську діяльність та ін.

Для майбутніх ейчарів усі висвітлені питання презентації були актуальними і корисними для визначення перспектив подальших наукових досліджень у сфері інтелектуалізації HR-менеджменту, а крім того, для посилення language skills.

Викладачі і здобувачі вдячні Діані Поповій за оригінальне англомовне засідання гуртка і бажають успіхів у подальшій науково-професійній кар’єрі!

Опублікований: 22-02-2023
Читайте також:
Новий науковий рік кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочався з вивчення трендів ринку

Новий науковий рік кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочався активно і насичено – викладачі взяли участь у конференції «Кондитерська галузь. Тренди ринку 2021», що відбулася 9 вересня 2021 року за сприяння компанії «МаркоПАК», асоціації «Укркондпром» та компанії «ІТАК». У рамках роботи конференції були розглянуті тенден...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочався з вивчення трендів ринку 10 вересня 2021

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка працювала у нашому університеті 11-12 квітня. Це наукове свято ще раз нагадало про славні наукові і освітні традиції НУХТ, про роль творчої молоді у ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 12 квітня 2019

Першокурсники знайомляться з виробництвом

Здобувачі першого курсу групи ТІ -1-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій ознайомилися з технологією виготовлення комбучі. Підприємство «Еat easy» гостинно зустріло наших першокурсників, таку можливість було надано випускниками кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, а нині директором з виробництва Євгеном Хромцем, го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники знайомляться з виробництвом 21 жовтня 2024

Наука в основі всіх процесів

Випускник кафедри біотехнології і мікробіології  2018 року Валентин Моцар прочитав першокурсникам лекцію з дисципліни «Вступ до фаху». Валентин був головою студради факультету біотехнології та екологічного контролю, ще під час навчання займався науково-дослідною роботою, в т.ч. і на базі АТ «Фармак», нині він – інженер технологічної лабораторії цен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука в основі всіх процесів 27 вересня 2021