Н У Х Т

Презентація наукових здобутків англійською мовою в гуртку «HR-майстерня»

22 лютого 2023

Презентація наукових здобутків англійською мовою в гуртку «HR-майстерня»

21 лютого 2023 року на засіданні гуртка «HR-майстерня», присвяченому темі «Інтелектуалізація HR-менеджменту», науковими здобутками зі студентами освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) поділилася науковиця-міжнародниця Діана Попова.

Концепція «Інтелектуалізація HR-менеджменту», яку презентувала фахівчиня, стала частиною її дисертаційного дослідження «Інтелектуалізація корпоративних стратегій міжнародних компаній в умовах економіки 4.0», представленого на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 292 «Міжнародні економічні відносини» й успішно захищеного 7 лютого 2023 р. у спеціалізованій вченій раді Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Особливістю цієї зустрічі зі здобувачами став не тільки високий рівень обізнаності спікерки з питань інтелектуалізації HR-менеджменту, а й представлення дослідження англійською мовою. Здобувачам було цікаво дізнатися, що поява нових трендів у менеджменті персоналу пов’язана із симбіозом процесів інтелектуалізації, діджиталізації, інтернаціоналізації, глобалізації, умовами розвитку економіки 4.0. На ринку праці відбуваються неминучі зміни, зникають або з’являються нові професії, форми гібридної зайнятості.

Спікерка звернула увагу слухачів, що сьогодні під впливом процесів інтелектуалізації формуються наступні HR-тренди: бізнес-орієнтований HR; філософія агільності; використання «мобільних» робочих місць та аутсорсингу персоналу; цілодобова взаємодія з персоналом організації; використання мобільних додатків як сучасних HR-інструментів; безперервне електронне навчання; роботизація, використання штучного інтелекту, як у бізнес-процесах, так і в процедурах підбору, відбору і найму персоналу; індивідуалізація бізнес-процесів, персоналізація HR-технологій, впровадження когнітивних технологій в управлінську діяльність та ін.

Для майбутніх ейчарів усі висвітлені питання презентації були актуальними і корисними для визначення перспектив подальших наукових досліджень у сфері інтелектуалізації HR-менеджменту, а крім того, для посилення language skills.

Викладачі і здобувачі вдячні Діані Поповій за оригінальне англомовне засідання гуртка і бажають успіхів у подальшій науково-професійній кар’єрі!

Опублікований: 22-02-2023
Читайте також:
Про особливості реєстрації лікарських засобів на лекторії від ТОВ «Біофарма Плазма»

Перший день сесії студентам 3-го курсу та магістрантам 1-го року навчання кафедри біотехнології і мікробіології запам’ятався не тільки навчальним процесом, але й лекцією медичного директора ТОВ «Біофарма Плазма» Марини Валової. Лектор відкрила завісу такого цікавого та водночас складного світу реєстрації лікарських засобів на території України, рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості реєстрації лікарських засобів на лекторії від ТОВ «Біофарма Плазма» 24 грудня 2019

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв»-2024

Традиційно навесні кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів проводить конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв». Цього навчального року конкурс відбувся у травні серед здобувачів денної форми навчання 4 курсу та 2 курсу зі скороченим терміном навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв»-2024 17 травня 2024

Професійне зростання викладачів

Доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Ірина Болотіна та Ольга Кириченко пройшли міжнародне стажування в Краківському економічному університеті (Польща) за темою «Нові та інноваційні методи навчання». Викладачки ознайомилася з особливостями європейської та польської системи вищої освіти та науки, з новими та інноваційними методами навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійне зростання викладачів 10 листопада 2023

Постійне вдосконалення – принцип підходу при підготовці фахівців у НУХТ

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся щорічний захід, присвячений перегляду освітніх програм підготовки здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». На розширеному засіданні робочих груп до перегляду були представлені: міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Lean-виробництво харчової продукції» підготовки магістра за спеціа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійне вдосконалення – принцип підходу при підготовці фахівців у НУХТ 30 січня 2023