Н У Х Т

Представники НУХТ успішно опановують першу сесію Програми професійного розвитку академічних менеджерів

07 квітня 2025

Представники НУХТ успішно опановують першу сесію Програми професійного розвитку академічних менеджерів

У межах реалізації Програми професійного розвитку академічних менеджерів за ініціативи Міністерства освіти і науки України, яка реалізується Британською Радою в рамках спільного проєкту МОН та Світового банку «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів», команда нашого університету успішно опановує першу сесію Модуля 1 «Роль університетів у контексті суспільних трансформацій».

Перша сесія «Вступ. Основи. Тренди» була присвячена осмисленню сучасної ролі університетів у контексті суспільних трансформацій. Серед ключових тем – стратегічні завдання модернізації вищої освіти, цінності Європейського простору вищої освіти, академічна автономія, належне врядування, сучасні моделі університетського лідерства, а також соціальна роль університетів у розбудові довіри та згуртуванні суспільства.

Учасники ознайомилися з основними вимірами автономії ЗВО, зокрема з 24 параметрами, які дозволяють оцінити рівень автономності в управлінні, фінансах, академічній і кадровій сферах. Особливу увагу було приділено моделям університетського врядування та ролі лідерства як вищої форми управлінської компетентності у системі вищої освіти. Серед прикладів – модель розподіленого лідерства у вищій освіті Великої Британії.

Завдяки цієї сесії команда НУХТ не лише поглиблює розуміння стратегічних функцій сучасного університету, а й отримує дієві інструменти для подальшої розбудови внутрішньої управлінської культури, заснованої на цінностях, прозорості, довірі й співпраці. Опанування матеріалів першої сесії стало підґрунтям для подальшої участі у навчальному циклі та формування нової якості управлінських рішень у контексті сучасних освітніх трансформацій.

У перший сесії Програми від НУХТ брали участь директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олена Подобій (лідерка команди), проректор з соціально-побутових питань Микола Копера, проректор з наукової роботи, доцент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Сергій Токарчук, в.о. завідувача кафедри процесів та апаратів харчових виробництв, відповідальна секретарка Приймальної комісії, доцентка Юлія Запорожець, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології, професор Віктор Стабніков, в.о. завідувача кафедри економіки і права, доцентка Юлія Левченко, заступник завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін.

Участь команди НУХТ у Програмі професійного розвитку академічних менеджерів дозволить критично переосмислити трансформаційні процеси у вищій освіті, зміцнити розуміння місії університету у сучасному суспільстві, а також сформувати навички стратегічного мислення й командної взаємодії в управлінні університетом.

Опублікований: 07-04-2025
Читайте також:
Про покоління Y-ІГРЕКІВ від здобувачів-підприємців кафедри маркетингу

Здобувачі освіти кафедри маркетингу активно беруть участь в університетських заходах і вражають аудиторію науковою новизною та креативністю своїх досліджень.   Нещодавно студентка спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Євгенія Анікеєнко здобула одне із призових місць на ІХ Міжнародній науково-практичній конференції «Вне...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про покоління Y-ІГРЕКІВ від здобувачів-підприємців кафедри маркетингу 25 листопада 2020

Лекція від польської фахівчині для здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

2 грудня 2020 р. кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-форматі була організована гостьова лекція «Thixotropic properties of potato starch» від іноземної викладачки, доцентки Грети Адамчик (Жешувський університет, Польща). Лекція була прочитана для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від польської фахівчині для здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 грудня 2020

Атестація здобувачів заочної скороченої форми навчання відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

18 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася атестація здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» заочної скороченої форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Єдиний державний кваліфікаційний іспит зі спеціальності відбувся у письмовій формі. Головою Екзаменаційної комісії виступила доктор технічних нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестація здобувачів заочної скороченої форми навчання відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 лютого 2020

Першокурсники дискутують про харчування різних груп населення

5 травня 2022 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите онлайн-заняття асистента кафедри Артема Ущаповського з дисципліни «Основи нутриціології» для здобувачів вищої освіти першого курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». На занятті були присутні в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Лари...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники дискутують про харчування різних груп населення 10 травня 2022