Н У Х Т

Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах

25 листопада 2025

Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах

25 листопада 2025 року в межах дисциплін «Практики Lean-виробництва» відбулася гостьова лекція менеджерки з операційної ефективності Агропромхолдингу «Астарта-Київ» Оксани Кушнір для магістрантів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції».

Під час зустрічі, присвяченої впровадженню методології 5S, учасники обговорили ключові аспекти побудови ефективної системи організації робочого простору, спрямованої на оптимізацію виробничих процесів і підвищення загальної продуктивності. У ході дискусії було акцентовано увагу на важливості послідовного застосування всіх етапів підходу – від ретельного сортування та систематизації матеріалів до впровадження стандартів і формування високого рівня самодисципліни персоналу. Окремо підкреслено, що 5S не лише сприяє усуненню зайвих витрат часу й ресурсів, а й формує культуру відповідального ставлення до робочого середовища, що є невід’ємною складовою lean-практик.

Відбувся змістовний обмін практичним досвідом між учасниками, зокрема прикладами успішного сортування ресурсів, оптимізації логістики матеріалів і удосконалення внутрішніх стандартів. Значна увага була приділена аналізу типових помилок, що виникають у процесі трансформації робочого простору, а також методам їх запобігання.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Оксані Кушнір за поглиблення навиків практичного використання Lean-інструментів у системі операційного вдосконалення.

Опублікований: 25-11-2025
Читайте також:
НУХТ – у ТОП-15 кращих вишів столиці

Портал «ДЕНЬГИ.ua» оприлюднив ТОП-15 кращих закладів вищої освіти Києва і вартість навчання у них. Відповідну інфографіку підготували аналітики видання «Слово і Діло». Згідно з наведеними даними, наш університет посідає четверте місце у цьому своєрідному рейтингу. Зазначимо, що цінова політика нашого вишу значно лояльніша до вступників порівняно з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-15 кращих вишів столиці 24 липня 2020

Основи органічної хімії для першокурсників спеціальності «Харчові технології та інженерія»

Відкриту лекцію з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 2. Основи органічної хімії» на тему «Карбонові кислоти» прочитала 23 жовтня доцент Інна Попова для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія». На занятті були присутні здобувачі груп ТІ-1-3 та ТІ-1-4, викладачі кафедри харчової хімії. Слід зазначити, що карбонові ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основи органічної хімії для першокурсників спеціальності «Харчові технології та інженерія» 24 жовтня 2019

Мандрівка до світу кольорів

18 листопада в університеті відбувся надзвичайно атмосферний, емоційний і по-справжньому надихаючий захід – лекція-практика «Мова кольорів» від неймовірної Тетяни Скорої. У затишному просторі присутні поринули у світ барв, які не просто прикрашають наше життя, а впливають на настрій, енергію, рішення, комунікацію та навіть наше внутрішнє відчуття г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандрівка до світу кольорів 19 листопада 2025

Успішно фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися  захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційні комісії очолював завідувач кафедри, професор Володимир Ковбаса...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 червня 2021