Н У Х Т

Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах

25 november 2025

Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах

25 листопада 2025 року в межах дисциплін «Практики Lean-виробництва» відбулася гостьова лекція менеджерки з операційної ефективності Агропромхолдингу «Астарта-Київ» Оксани Кушнір для магістрантів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції».

Під час зустрічі, присвяченої впровадженню методології 5S, учасники обговорили ключові аспекти побудови ефективної системи організації робочого простору, спрямованої на оптимізацію виробничих процесів і підвищення загальної продуктивності. У ході дискусії було акцентовано увагу на важливості послідовного застосування всіх етапів підходу – від ретельного сортування та систематизації матеріалів до впровадження стандартів і формування високого рівня самодисципліни персоналу. Окремо підкреслено, що 5S не лише сприяє усуненню зайвих витрат часу й ресурсів, а й формує культуру відповідального ставлення до робочого середовища, що є невід’ємною складовою lean-практик.

Відбувся змістовний обмін практичним досвідом між учасниками, зокрема прикладами успішного сортування ресурсів, оптимізації логістики матеріалів і удосконалення внутрішніх стандартів. Значна увага була приділена аналізу типових помилок, що виникають у процесі трансформації робочого простору, а також методам їх запобігання.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Оксані Кушнір за поглиблення навиків практичного використання Lean-інструментів у системі операційного вдосконалення.

Published on: 25-11-2025
Read also:
Стабілізації якості алкогольної продукції присвятив науковий семінар доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

17 травня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся науковий семінар «Розвиток наукових основ технології стабілізації якості алкогольної продукції» доцента Олега Кузьміна. Протягом семінару фахівець представив на розсуд кафедри ряд наукових результатів власних досліджень, що стосувалися розв’язання комплексної проблеми ста...

READ YOURSELF

Стабілізації якості алкогольної продукції присвятив науковий семінар доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 may 2019

Завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилася до обговорення кращих практик розвитку туризму

13-14 вересня 2024 року завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи розвитку індустрії туризму і гостинності в Україні та світі» у Луцькому національному технічному університеті (Луцьк-Світязь). Провідні українські науковці, представники бізнесу, влади ...

READ YOURSELF

Завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилася до обговорення кращих практик розвитку туризму 17 september 2024

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився

Завершився конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», традиційно організований навесні кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і ректорату університету. Він проводився серед студентів 4 курсу та 2 курсу зі скороченим термін...

READ YOURSELF

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився 16 april 2019

Вчена рада університету прийняла низку важливих рішень

30 травня відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець за традицією розпочав його з вітання членів вченої ради університету, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення атестатів і дипломів про присвоєння вчених звань і наукових ступенів. Зокрема, дипломи доктора наук ректор вручив д...

READ YOURSELF

Вчена рада університету прийняла низку важливих рішень 30 may 2019