У реальних виробничих умовах мережі ресторанів Argentina Grill та фабрики-кухні компанії Moderza м. Києва свої практичні навички набували здобувачі 3-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» під час проведення виїзного лабораторного заняття з дисципліни «Сучасні ресторанні технології».
З особливостями роботи фабрики-кухні та технологічними процесами виготовлення м’ясної кулінарної продукції від отримання сировини до виготовлення м’ясних напівфабрикатів на фабриці-кухні ознайомила Наталія Трембач, директорка з виробництва в мережі ресторанів Argentina Grill та фабрики-кухні компанії Moderza, здобувачка ступеня доктора філософії 2 року кафедри готельно-ресторанної справи.
Пані Наталія стверджує, централізоване виробництво напівфабрикатів для ресторані на фабриці-кухні є дуже ефективним з економічної точки зору, оскільки її робота ґрунтується на ощадливому виробництві. Фабрика-кухня виготовляє до 80% напівфабрикатів від потреби ресторанів, які завдяки чіткій логістиці направляються до ресторанів Argentina Grill м. Києва і пришвидшується робота кухарів.
Здобувачі отримали можливість дізнатися про санітарно-гігієнічні засоби, які застосовуються для оброблення харчових продуктів, обладнання та устаткування на різних етапах виробництва, а також ознайомитися з особливостями заповнення журналів прийому харчової продукції та бракеражу.
Особливу увагу пані Наталя приділила дотриманню вимог системи НАССР, яка впроваджена на підприємстві.
Наступним етапом стало відвідування сучасного аргентинського ресторану Argentina Grill, який знаходиться на Подолі. Заклад вразив своїм унікальним інтер’єром, відкритою кухнею та особливим аргентинським грилем Parilla.
Кухарі-асадори розповіли про основні вимоги до м’яса, яке використовують для приготування стейків, та особливості його приготування на відкритому вогні.
Усі відвідувачі мали змогу продегустувати страви з вогню та відчути справжній смак аргентинської кухні.
Кращі освітні практики впроваджують науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної справи, а завдяки лекторці дисципліни, доцентці Ларисі Шаран уже другий рік поспіль відбуваються виїзні лабораторні заняття з дисципліни «Сучасні ресторанні технології» у виробничих умовах мережі ресторанів Argentina Grill.
Здобувачі освіти щиро вдячні пані Наталії за можливість удосконалювати свої практичні навички в реальних виробничих умовах підприємств сфери гостинності.