Н У Х Т

Практичне заняття з екологічним акцентом: студенти шукали шляхи «зеленого» університету

30 вересня 2025

Практичне заняття з екологічним акцентом: студенти шукали шляхи «зеленого» університету

У межах вивчення дисципліни «Оцінка екологічних ризиків» здобувачі-екологи виконали практичне заняття, присвячене темі «Застосування методів експертних оцінок для оцінювання екологічних ризиків». Форматом роботи став метод «мозковий штурм», що дозволив кожному висловити власну думку та долучитися до пошуку рішень.

Ключовим проблемним питанням стало: «Як зробити університетське середовище екологічним?» Учасники об’єдналися в команди, де спільними зусиллями напрацьовували пропозиції щодо зменшення екологічного навантаження та створення більш дружнього до природи освітнього простору.

У ході «мозкового штурму» студенти запропонували низку креативних ідей, серед яких:

- сортування та зменшення відходів: облаштування сортувальних смітників, компостування органічних відходів, заохочення відмови від одноразового пластику, система мотивації за прибирання сміття.

- енергоефективність і ресурси: встановлення сонячних батарей, сенсорів руху для освітлення, використання фільтрів для води, перехід від паперових роздаткових матеріалів до електронних.

- озеленення та простір: висаджування дерев і кущів, створення міні-саду з овочами та зеленню, облаштування фонтанів, розвиток велоінфраструктури.

- еко-свідомість та ініціативи: введення екологічного рейтингу студентів, проведення екологічних заходів, створення університетського магазинчика, де речі можна отримати в обмін на вторсировину.

Такі заняття не лише формують екологічне мислення майбутніх фахівців, а й сприяють командній роботі, розвитку критичного мислення та навичок генерування інноваційних рішень. Здобувачі освіти відзначили, що подібний формат допомагає відчути власну причетність до позитивних змін у рідному університеті.

Опублікований: 30-09-2025
Читайте також:
На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Використання пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої та пажитника сінного при виробництві крекеру з пікантним смаком та подовженим терміном придатності» аспірантки Ольги Дзигар. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар 30 березня 2018

Різноманіття наукових інтересів доповідачів – родзинка секції «Гуманітарні науки» наукової конференції молодих учених

У межах Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка, нагадаємо, цьогоріч збирає в нашому університеті наукову молодь уже у 88-ме, традиційно працює секція «Гуманітарні науки». Щороку під керівництвом викладачів кафедри гуманітарних дисц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різноманіття наукових інтересів доповідачів – родзинка секції «Гуманітарні науки» наукової конференції молодих учених 05 травня 2022

Стало більше дипломованих фахівців із хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відбулися останні захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентів заочної форми навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», освітньою програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів».  Екзаменаційна комісія, яку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стало більше дипломованих фахівців із хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 26 лютого 2019

У пошуку вмотивованих вступників колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції організували та провели низку профорієнтаційних заходів для залучення майбутніх вступників до нашого вишу. Було проведено тематичні зустрічі з учнями 9-11 класів, на яких старшокласників знайомили з нашим університетом, спеціальностями та освітніми програмами, за якими ми здійснюємо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У пошуку вмотивованих вступників колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 19 вересня 2024