Н У Х Т

Практичне заняття з екологічним акцентом: студенти шукали шляхи «зеленого» університету

30 вересня 2025

Практичне заняття з екологічним акцентом: студенти шукали шляхи «зеленого» університету

У межах вивчення дисципліни «Оцінка екологічних ризиків» здобувачі-екологи виконали практичне заняття, присвячене темі «Застосування методів експертних оцінок для оцінювання екологічних ризиків». Форматом роботи став метод «мозковий штурм», що дозволив кожному висловити власну думку та долучитися до пошуку рішень.

Ключовим проблемним питанням стало: «Як зробити університетське середовище екологічним?» Учасники об’єдналися в команди, де спільними зусиллями напрацьовували пропозиції щодо зменшення екологічного навантаження та створення більш дружнього до природи освітнього простору.

У ході «мозкового штурму» студенти запропонували низку креативних ідей, серед яких:

- сортування та зменшення відходів: облаштування сортувальних смітників, компостування органічних відходів, заохочення відмови від одноразового пластику, система мотивації за прибирання сміття.

- енергоефективність і ресурси: встановлення сонячних батарей, сенсорів руху для освітлення, використання фільтрів для води, перехід від паперових роздаткових матеріалів до електронних.

- озеленення та простір: висаджування дерев і кущів, створення міні-саду з овочами та зеленню, облаштування фонтанів, розвиток велоінфраструктури.

- еко-свідомість та ініціативи: введення екологічного рейтингу студентів, проведення екологічних заходів, створення університетського магазинчика, де речі можна отримати в обмін на вторсировину.

Такі заняття не лише формують екологічне мислення майбутніх фахівців, а й сприяють командній роботі, розвитку критичного мислення та навичок генерування інноваційних рішень. Здобувачі освіти відзначили, що подібний формат допомагає відчути власну причетність до позитивних змін у рідному університеті.

Опублікований: 30-09-2025
Читайте також:
Моделі налагодження довгострокової тісної співпраці між Україною і Польщею обговорили наші фахівці

Доцент кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Олександр Пупена й аспірант кафедри Роман Міркевич взяли участь у круглому столі з польськими партнерами розвитку кластерів Інтернету речей, ініційованому Асоціацією підприємств промислової автоматизації України (АППАУ). Учасники круглого столу презентували програми та рішення, моделі н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Моделі налагодження довгострокової тісної співпраці між Україною і Польщею обговорили наші фахівці 18 липня 2018

У кадрі – осінь

Осінь добігає кінця, але не закінчуються цікаві й різноманітні студентські ініціативи. Здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю надихнулися красою осені й влаштували черговий челендж. Якою була для них цьогорічна осінь, можуть розповісти їхні осінні світлини, адже кожний бажаючий зміг узяти участь у конкурсі «Моє осіннє фото», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У кадрі – осінь 29 листопада 2021

Як першокласні молоді науковці проявили себе здобувачі вищої освіти кафедри маркетингу

Здобувачі вищої освіти вкотре проявили себе як першокласні молоді науковці. Цього разу маркетологи, підприємці та рекламісти взяли активну участь у 87 Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Про найцікавіше у науці та практиці зі своїх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як першокласні молоді науковці проявили себе здобувачі вищої освіти кафедри маркетингу 17 квітня 2021

Фахівці кафедри технології молока і молочних продуктів познайомили другокурсників із діяльністю підприємства «Фірма «Фавор»

Відповідно до навчального плану підготовки освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» на кафедрі технології молока і молочних продуктів триває ознайомлювально-виробнича практика для студентів другого курсу денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. Під керівництвом доцента кафедри Тетяни Осьм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології молока і молочних продуктів познайомили другокурсників із діяльністю підприємства «Фірма «Фавор» 09 лютого 2018