Н У Х Т

Поєднання теоретичних знань і практичних навичок

13 жовтня 2020

Поєднання теоретичних знань і практичних навичок

Функціонування в умовах карантину корегує діяльність усіх без винятку підприємств та організацій, у тому числі й закладів вищої освіти. Виклики сьогодення змушують до переорієнтації освітнього процесу шляхом чергування оnline та ofline навчання. У цих умовах опанування здобувачами дисциплін, передбачених навчальним планом, зокрема практична підготовка майбутніх фахівців стає досить обмеженою. Незважаючи на це, професорсько-викладацький склад кафедри маркетингу намагається навіть у цих непростих умовах забезпечити максимальне поєднання теоретичної та практичної підготовки здобувачів.

7 жовтня у межах вивчення дисципліни «Ринкові дослідження» здобувачі другого курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» разом із професором Ларисою Старшинською відвідали один зі супермаркетів торговельної мережі «ВЕЛМАРТ», яка позиціонує себе на ринку ритейлу як «гарант низьких цін». Визначення особливостей, а також переваг і недоліків у організації роботи супермаркету передбачало ознайомлення з його місцерозташуванням, товарною спеціалізацією, розмірами торговельних площ, мерчандайзингом, методами обслуговування.

Найбільшу зацікавленість здобувачів вищої освіти викликали акційні пропозиції, а також особливості реалізації продукції власних торгових марок та її асортимент.

Не залишилися поза їх увагою й питання фасування і пакування товарів у супермаркеті, вивчення попиту та вимог споживачів, раціоналізація схем розміщення устаткування і товарів, застосування системи гнучких цін і знижок, рекламна активність, впровадження нових методів і видів торговельного обслуговування, а також надання торговельних послуг. 

Викладачі кафедри маркетингу переконані, що лише поєднуючи теоретичні знання з практичними навичками впродовж всього періоду навчання, можливе формування висококваліфікованого фахівця нового покоління.

 

Опублікований: 13-10-2020
Читайте також:
Наші здобувачі-менеджери персоналу на кар’єрному заході – Webinarium Camp

8-9 серпня 2023 року фахівці BAT «Україна» у співпраці з HR-агенцією «UGEN» провели Webinarium Camp – унікальний захід для здобувачів вищої освіти та випускників ЗВО, хто прагне працювати у сферах маркетингу, HR, фінансів і виробництва. Організатори провели кемп у цікавому форматі: першого дня відбулася онлайн-зустріч, де спікери пояснили особливо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші здобувачі-менеджери персоналу на кар’єрному заході – Webinarium Camp 16 серпня 2023

Тріумфальна перемога футзалістів Свалявського технічного коледжу НУХТ у Обласній універсіаді

21 лютого 2019 р. у м. Ужгород відбулася XV Обласна універсіада з футзалу серед студентів навчальних закладів I-II рівня акредитації, у якій взяли участь команди 10 коледжів. Студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ перемогли у групі Мукачівський кооперативний коледж 2:0, Хустський медичний коледж 4:0 і Хустський лісотехнічний коледж 6:0 та в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тріумфальна перемога футзалістів Свалявського технічного коледжу НУХТ у Обласній універсіаді 22 лютого 2019

Продовжують розвивати свої soft skills викладачі кафедри фінансів

Для того, щоб підготувати висококваліфікованих фахівців, відкритих до активного сприйняття всього нового, спроможних до безперервного особистісного й професійного самовдосконалення, викладач повинен сам постійно навчатися. Тільки у такому випадку він зможе надавати не тільки якісні професійні знання, а й сприяти всебічному розвитку особистості кожн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують розвивати свої soft skills викладачі кафедри фінансів 05 грудня 2022

Магістранти-хімтехнологи продовжують ділитися враженнями від проходження переддипломної практики на провідних підприємствах харчової галузі

Магістранти спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» продовжують ділитися враженнями від проходження переддипломної практики на провідних підприємствах харчової галузі. Зокрема, Оксана Васильченко (керівник – д.т.н. Тамара Носенко) проходила практику на ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» (ТМ «М'ясна гільдія», «Добрич»). ТОВ «Житомирський...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-хімтехнологи продовжують ділитися враженнями від проходження переддипломної практики на провідних підприємствах харчової галузі 04 листопада 2019