7 березня 2023 року відбулася онлайн-лекція «How to Write a Great Research Paper and Get it Published» («Як написати чудову наукову статтю та опублікувати її») професора університету Дрекселя (Філадельфія, США), засновника та директора Інституту наноматеріалів Е. Дж. Дрекселя, доктора технічних наук Юрія Гогоці, яку з цікавістю прослухали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та здобувачі бакалаврського і магістерського ступенів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійних програм «Технології харчування», «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», «Технології в ресторанному господарстві».
Юрій Гогоці – один із найбільш цитованих дослідників у світі у галузях хімії та матеріалознавства, має H-index 209, є лауреатом цитування з фізики від Clarivate Analytics (за впливом на наукову сферу, цю відзнаку можна порівняти лише з досягненнями, відзначеними Нобелівською премією), редактором провідних наукових журналів, включаючи Carbon (Elsevier) та ACS Nano з 20-річним досвідом, автором статей у Science та Nature.
Лектор поділився досвідом написання наукових статей, а також пояснив процеси їх редагування та рецензування. Отримана інформація стане хорошим підґрунтям для підготовки здобувачами власних публікацій за результатами наукових досліджень. Крім того, слухачі мали можливість перевірити свій рівень знання англійської мови. Приємним бонусом стали сертифікати, які учасники отримали після заходу.
Лекція відбулася в рамках проєкту Ukraine Global Faculty, який реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України і дає можливість відвідувати лекції закордонних професорів із провідних університетів, топ-експертів і підприємців.
Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячний Юрію Гогоці за корисний і цікавий івент!