Викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, доцентка Надія Івчук та асистентка Тетяна Федоренко продовжують співпрацювати з випускницею освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Ольгою Полевик, яка зараз обіймає посаду менеджерки-технологині компанії «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА», що спеціалізується на виробництві та реалізації харчових барвників.
Тетяна Федоренко відвідала «World Food Ukraine 2021» – найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв, де на стенді компанії «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА», ознайомилася з новинками компанії, зокрема натуральними харчовими екстрактами марки «ЕКОПЛАНТ» багатої палітри кольорів, виготовленими з екстрактів: сафлору, геніпи, чорної моркви, червоного буряка, фіолетової картоплі, спіруліни. Ці барвники отримані виключно з натуральної сировини рослинного походження, екстракти стійкі до високої температури, редукуючих цукрів і фруктових кислот.
Ольга Полевик розповіла, що компанія має власне виробництво натуральних барвників в Україні, в тому числі хлорофілу, β-каротину, антоціанів, використовує продукцію провідних світових виробників, проводить дослідження в лабораторії розробок і контролю якості.
Надія Івчук та Тетяна Федоренко спільно з Ольгою проаналізували інноваційні розробки, представлені на ринку барвників України, і підготували спільну публікацію.
Для підвищення професійної кваліфікації та ознайомлення з перевагами використання натуральних барвників у технологіях продуктів оздоровчого призначення, запланована також гостьова лекція, яку прочитає технолог компанії ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» для здобувачів третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, у рамках вивчення дисципліни «Технологія біологічно активних та харчових добавок».
Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів продовжують активно співпрацювати з випускниками освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», запрошуючи їх для проведення гостьових занять, участі в конференціях, здійснення наукових досліджень, підготовки спільних публікацій. Такий досвід є надзвичайно цінним для здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр», що навчаються в університеті.