Н У Х Т

Плідна співпраця викладачів та випускників кафедри технології оздоровчих продуктів триває

12 листопада 2021

Плідна співпраця викладачів та випускників кафедри технології оздоровчих продуктів триває

Викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, доцентка Надія Івчук та асистентка Тетяна Федоренко продовжують співпрацювати з випускницею освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Ольгою Полевик, яка зараз обіймає посаду менеджерки-технологині компанії «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА», що спеціалізується на виробництві та реалізації харчових барвників.

Тетяна Федоренко відвідала «World Food Ukraine 2021» – найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв, де на стенді компанії «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА», ознайомилася з новинками компанії, зокрема натуральними харчовими екстрактами марки «ЕКОПЛАНТ» багатої палітри кольорів, виготовленими з екстрактів: сафлору, геніпи, чорної моркви, червоного буряка, фіолетової картоплі, спіруліни. Ці барвники отримані виключно з натуральної сировини рослинного походження, екстракти стійкі до високої температури, редукуючих цукрів і фруктових кислот.

Ольга Полевик розповіла, що компанія має власне виробництво натуральних барвників в Україні, в тому числі хлорофілу, β-каротину, антоціанів, використовує продукцію провідних світових виробників, проводить дослідження в лабораторії розробок і контролю якості.

Надія Івчук та Тетяна Федоренко спільно з Ольгою проаналізували інноваційні розробки, представлені на ринку барвників України, і підготували спільну публікацію.

Для підвищення професійної кваліфікації та ознайомлення з перевагами використання натуральних барвників у технологіях продуктів оздоровчого призначення, запланована також гостьова лекція, яку прочитає технолог компанії ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» для здобувачів третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, у рамках вивчення дисципліни «Технологія біологічно активних та харчових добавок».

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів продовжують активно співпрацювати з випускниками освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», запрошуючи їх для проведення гостьових занять, участі в конференціях, здійснення наукових досліджень, підготовки спільних публікацій. Такий досвід є надзвичайно цінним для здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр», що навчаються в університеті.

Опублікований: 12-11-2021
Читайте також:
Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки»

Наприкінці квітня 2024 року відбулася важлива подія – ІІІ Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки». До участі у заході долучилися викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека, Вікторія Кійко, Оксана Петруша, Оксана Мельник. Програма з’їзду була насичена цікавими та надзвичай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки» 03 травня 2024

Практичне закріплення отриманих знань здобувачами спеціальності «Туризм»

Здобувачі 2-3 курсів спеціальності «Туризм», вивчаючи дисципліну «Організація виставкової діяльності», закріпили здобуті знання на виставці UITT: «УКРАЇНА – Подорожі та Туризм», яка працювала 11-13 травня 2021 р. і стала місцем зустрічі міжнародних туристичних організацій, національних і регіональних туристичних комітетів, туристичних операторів і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне закріплення отриманих знань здобувачами спеціальності «Туризм» 14 травня 2021

Симуляційна гра з носієм мови

На відкритому занятті завідувачки кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галини Чередніченко магістри спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» вчилися, як проходити співбесіду на англійській мові. Співбесіда англійською – серйозне випробування, адже роботодавець оцінюватиме не лише професійні якості, а й знан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Симуляційна гра з носієм мови 03 листопада 2021

День вступника НУХТ

Сьогодні родина НУХТ знову зустрічала гостей – у динамічному й цікавому спілкуванні в університеті відбувся День вступника НУХТ. Шановне товариство піснею «Козацький дух» зустріла здобувачка Навчально-наукового інституту харчових технологій Ольга Орендарчук. Тепло привітав гостей ректор університету Олександр Шевченко й побажав їм зробити правиль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вступника НУХТ 20 квітня 2024