Н У Х Т

Плідна співпраця викладачів та випускників кафедри технології оздоровчих продуктів триває

12 листопада 2021

Плідна співпраця викладачів та випускників кафедри технології оздоровчих продуктів триває

Викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, доцентка Надія Івчук та асистентка Тетяна Федоренко продовжують співпрацювати з випускницею освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Ольгою Полевик, яка зараз обіймає посаду менеджерки-технологині компанії «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА», що спеціалізується на виробництві та реалізації харчових барвників.

Тетяна Федоренко відвідала «World Food Ukraine 2021» – найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв, де на стенді компанії «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА», ознайомилася з новинками компанії, зокрема натуральними харчовими екстрактами марки «ЕКОПЛАНТ» багатої палітри кольорів, виготовленими з екстрактів: сафлору, геніпи, чорної моркви, червоного буряка, фіолетової картоплі, спіруліни. Ці барвники отримані виключно з натуральної сировини рослинного походження, екстракти стійкі до високої температури, редукуючих цукрів і фруктових кислот.

Ольга Полевик розповіла, що компанія має власне виробництво натуральних барвників в Україні, в тому числі хлорофілу, β-каротину, антоціанів, використовує продукцію провідних світових виробників, проводить дослідження в лабораторії розробок і контролю якості.

Надія Івчук та Тетяна Федоренко спільно з Ольгою проаналізували інноваційні розробки, представлені на ринку барвників України, і підготували спільну публікацію.

Для підвищення професійної кваліфікації та ознайомлення з перевагами використання натуральних барвників у технологіях продуктів оздоровчого призначення, запланована також гостьова лекція, яку прочитає технолог компанії ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» для здобувачів третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, у рамках вивчення дисципліни «Технологія біологічно активних та харчових добавок».

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів продовжують активно співпрацювати з випускниками освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», запрошуючи їх для проведення гостьових занять, участі в конференціях, здійснення наукових досліджень, підготовки спільних публікацій. Такий досвід є надзвичайно цінним для здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр», що навчаються в університеті.

Опублікований: 12-11-2021
Читайте також:
Зовнішніх стейкхолдерів залучає до проведення методичних семінарів кафедра експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів у режимі онлайн-конференції відбувся методичний семінар «Зміни у законодавстві України щодо безпечності харчових продуктів». Запрошена гостя – завідувачка лабораторії Українського науково-дослідного інституту «Ресурс» Олена Гавриленко. Під час семінару доцент кафедри Василь Сидор висвітлив основні питання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зовнішніх стейкхолдерів залучає до проведення методичних семінарів кафедра експертизи харчових продуктів 16 червня 2021

Про значення математики для фахівців з інжинірингу

Тривають профорієнтаційні зустрічі наших викладачів зі старшокласниками закладів загальної середньої освіти. Днями цікава розмова з одинадцятикласниками Димерського ліцею №1 відбулася у команди кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв. Поштовхом до її початку стало знайомство, що припало на урок математики. Слово за словом, і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про значення математики для фахівців з інжинірингу 09 лютого 2024

Дозвілля під час воєнного стану

Нині Україна переживає найскладніший період в своїй новітній історії. Дякуючи ЗСУ, колективи закладів вищої освіти мають можливість продовжувати навчально-виховний процес. Зосереджувати свою увагу лише на новинах з фронту психологи не рекомендують, потрібні періоди відпочинку. Саме прогулянки, відвідування музеїв, театрів сприяють відпочинку нервов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дозвілля під час воєнного стану 22 листопада 2022

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі

Протягом 11-23 березня 2019 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля, Алла Тимчук і Олена Онопрійчук пройшли наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща). Стажування було організоване Вищим Семіна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі 28 березня 2019