Н У Х Т

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі

13 лютого 2020

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі

12  лютого в київському ресторані-пивоварні «Солом’янська броварня» відбувся прес-ланч, направлений на популяризацію крафту, як натурального продукту і культури споживання пива. Тема заходу – «Крафтова революція в Україні, за підсумками Дегустаційного конкурсу пива «East European Beer Award». Участь у прес-ланчі взяли представники 20 столичних видань.

До обговорення долучилися співорганізатори конкурсу: співзасновник і керівник «Київської Пивної Ліги», автор методології конкурсу Юрій Семенов, автор ідеї конкурсу, видавець журналу «Beer.Technologies» Катерина Конєва, доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства НУХТ Роман Мукоїд, представники пивоварної галузі – керівник пабу «CRAFT vs PUB», пивовар, засновник фестивалю «Craft Beer Fest» Тимур Герасимович, пивний блогер і викладач школи пивоварів Сергій Михайлов.

Юрій Семенов наголосив на головних принципах конкурсу – незалежності та об’єктивності. Методика оцінювання розроблена так, щоб отримати максимально релевантну оцінку кожного зразка пива. Адже перемогу має здобути найякісніше та найсмачніше пиво у стилі, яке дійсно подобається споживачеві.

Роман Мукоїд розповів, що професія пивовара нині стає престижною, її опановують як випускники шкіл, так і зрілі люди – від домашніх пивоварів до працівників пивзаводів. Наш викладач роз’яснив умови вступної компанії-2020, а також розповів про переваги здобутої професії при подальшому працевлаштуванні.

«East European Beer Award 2020» підтримує Асоціація сомельє України та делегує 12 суддів – експертів Асоціації. Крім того, свою участь у дегустаційній колегії вже підтвердили пивні експерти з Чехії, Естонії, Польщі, України. Пивними суддями активно реєструються і представники пивоварень.

Конкурс став унікальним форматом для пивного ринку України. Пивне змагання в новій концепції за свою чотирирічну історію змогло зрушити та надихнути тисячі людей розвивати крафтове пивоваріння країни.

Місцем проведення прес-ланчу не випадково обрана «Солом’янська броварня».

Історією закладу та особливостями роботи з крафтовим пивом поділився з присутніми її директор Андрій Поздняков. Відбулася цікава екскурсія, під час якої журналісти дізналися, як і, головне, з чого роблять пиво. Це була чудова нагода переконатися, що крафтове пиво вариться виключно з натуральних інгредієнтів – високоякісних солоду, хмелю, підготовленої води та дріжджів особливих штамів.

Дегустаційний конкурс «East European Beer Award 2020» відбудеться у 20 категоріях пива та сидру. Дегустації пройдуть 11-13 березня у м. Рівному, в готельно-ресторанному комплексі «Айвенго».

Опублікований: 13-02-2020
Читайте також:
Підвищують професійну кваліфікацію викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки підвищують професійну кваліфікацію, використовуючи курси «Coursera» від провідних вишів світу на платформі онлайн-навчання. Кожний студент і викладач України може отримати безкоштовний доступ до курсів «Coursera» – платформи онлайн-навчання, заснованої викладачами Стенфордського університету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищують професійну кваліфікацію викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 04 жовтня 2022

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Есьми Халікової і Юлії Звягінцевої-Семенець. Дисертаційна робота Есьми Халікової «Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації 01 лютого 2019

Радіодиктант національної єдності написав колектив Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

Студенти та викладачі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ взяли участь у традиційній патріотичній акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Мова – душа народу. Допоки народ спілкується рідною мовою, доти живе нація. Чим краще ми володіємо словом, знаємо правила правопису, спілкуємося українською у повсякденному житті, тим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Радіодиктант національної єдності написав колектив Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 08 листопада 2019

Практичне занурення студентів-біотехнологів у методи контролю фармацевтичних виробництв

Після тривалого періоду онлайн-навчання, здобувачі-третьокурсники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» знову відчули атмосферу реальної лабораторії, виконуючи лабораторне заняття з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв», проведене лекторкою дисципліни, доценткою Вікторією Красінько. Лаборат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне занурення студентів-біотехнологів у методи контролю фармацевтичних виробництв 29 квітня 2024