12 лютого в київському ресторані-пивоварні «Солом’янська броварня» відбувся прес-ланч, направлений на популяризацію крафту, як натурального продукту і культури споживання пива. Тема заходу – «Крафтова революція в Україні, за підсумками Дегустаційного конкурсу пива «East European Beer Award». Участь у прес-ланчі взяли представники 20 столичних видань.
До обговорення долучилися співорганізатори конкурсу: співзасновник і керівник «Київської Пивної Ліги», автор методології конкурсу Юрій Семенов, автор ідеї конкурсу, видавець журналу «Beer.Technologies» Катерина Конєва, доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства НУХТ Роман Мукоїд, представники пивоварної галузі – керівник пабу «CRAFT vs PUB», пивовар, засновник фестивалю «Craft Beer Fest» Тимур Герасимович, пивний блогер і викладач школи пивоварів Сергій Михайлов.
Юрій Семенов наголосив на головних принципах конкурсу – незалежності та об’єктивності. Методика оцінювання розроблена так, щоб отримати максимально релевантну оцінку кожного зразка пива. Адже перемогу має здобути найякісніше та найсмачніше пиво у стилі, яке дійсно подобається споживачеві.
Роман Мукоїд розповів, що професія пивовара нині стає престижною, її опановують як випускники шкіл, так і зрілі люди – від домашніх пивоварів до працівників пивзаводів. Наш викладач роз’яснив умови вступної компанії-2020, а також розповів про переваги здобутої професії при подальшому працевлаштуванні.
«East European Beer Award 2020» підтримує Асоціація сомельє України та делегує 12 суддів – експертів Асоціації. Крім того, свою участь у дегустаційній колегії вже підтвердили пивні експерти з Чехії, Естонії, Польщі, України. Пивними суддями активно реєструються і представники пивоварень.
Конкурс став унікальним форматом для пивного ринку України. Пивне змагання в новій концепції за свою чотирирічну історію змогло зрушити та надихнути тисячі людей розвивати крафтове пивоваріння країни.
Місцем проведення прес-ланчу не випадково обрана «Солом’янська броварня».
Історією закладу та особливостями роботи з крафтовим пивом поділився з присутніми її директор Андрій Поздняков. Відбулася цікава екскурсія, під час якої журналісти дізналися, як і, головне, з чого роблять пиво. Це була чудова нагода переконатися, що крафтове пиво вариться виключно з натуральних інгредієнтів – високоякісних солоду, хмелю, підготовленої води та дріжджів особливих штамів.
Дегустаційний конкурс «East European Beer Award 2020» відбудеться у 20 категоріях пива та сидру. Дегустації пройдуть 11-13 березня у м. Рівному, в готельно-ресторанному комплексі «Айвенго».