Н У Х Т

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі

13 лютого 2020

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі

12  лютого в київському ресторані-пивоварні «Солом’янська броварня» відбувся прес-ланч, направлений на популяризацію крафту, як натурального продукту і культури споживання пива. Тема заходу – «Крафтова революція в Україні, за підсумками Дегустаційного конкурсу пива «East European Beer Award». Участь у прес-ланчі взяли представники 20 столичних видань.

До обговорення долучилися співорганізатори конкурсу: співзасновник і керівник «Київської Пивної Ліги», автор методології конкурсу Юрій Семенов, автор ідеї конкурсу, видавець журналу «Beer.Technologies» Катерина Конєва, доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства НУХТ Роман Мукоїд, представники пивоварної галузі – керівник пабу «CRAFT vs PUB», пивовар, засновник фестивалю «Craft Beer Fest» Тимур Герасимович, пивний блогер і викладач школи пивоварів Сергій Михайлов.

Юрій Семенов наголосив на головних принципах конкурсу – незалежності та об’єктивності. Методика оцінювання розроблена так, щоб отримати максимально релевантну оцінку кожного зразка пива. Адже перемогу має здобути найякісніше та найсмачніше пиво у стилі, яке дійсно подобається споживачеві.

Роман Мукоїд розповів, що професія пивовара нині стає престижною, її опановують як випускники шкіл, так і зрілі люди – від домашніх пивоварів до працівників пивзаводів. Наш викладач роз’яснив умови вступної компанії-2020, а також розповів про переваги здобутої професії при подальшому працевлаштуванні.

«East European Beer Award 2020» підтримує Асоціація сомельє України та делегує 12 суддів – експертів Асоціації. Крім того, свою участь у дегустаційній колегії вже підтвердили пивні експерти з Чехії, Естонії, Польщі, України. Пивними суддями активно реєструються і представники пивоварень.

Конкурс став унікальним форматом для пивного ринку України. Пивне змагання в новій концепції за свою чотирирічну історію змогло зрушити та надихнути тисячі людей розвивати крафтове пивоваріння країни.

Місцем проведення прес-ланчу не випадково обрана «Солом’янська броварня».

Історією закладу та особливостями роботи з крафтовим пивом поділився з присутніми її директор Андрій Поздняков. Відбулася цікава екскурсія, під час якої журналісти дізналися, як і, головне, з чого роблять пиво. Це була чудова нагода переконатися, що крафтове пиво вариться виключно з натуральних інгредієнтів – високоякісних солоду, хмелю, підготовленої води та дріжджів особливих штамів.

Дегустаційний конкурс «East European Beer Award 2020» відбудеться у 20 категоріях пива та сидру. Дегустації пройдуть 11-13 березня у м. Рівному, в готельно-ресторанному комплексі «Айвенго».

Опублікований: 13-02-2020
Читайте також:
Досвід компанії «MARS» у створенні лінійок нових кондитерських виробів вивчали наші викладачі й здобувачі освіти

Здобувачі та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ взяли участь у вебінарі від менеджерки корпорації «MARS» Марини Безносюк. Фахівчиня розповіла про передумови створення лінійки нових кондитерських виробів: із поліпшеним складом і принципово нових. Також Марія Бе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід компанії «MARS» у створенні лінійок нових кондитерських виробів вивчали наші викладачі й здобувачі освіти 20 квітня 2021

НУХТ – у ТОП-20 найпопулярніших вишів серед вступників на початку вступної кампанії

За даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки вступників, станом на ранок 12 липня до навчальних закладів вже подано більше 500 тисяч заяв від вступників. У тому числі більше 277 тисяч заяв подані вступниками на основі повної загальної середньої освіти (після 11 класу). Приємно, що серед лідерів по кількості заяв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-20 найпопулярніших вишів серед вступників на початку вступної кампанії 12 липня 2019

Статус «Рекомендовано»: алгоритм подальших дій вступників

У електронних кабінетах вступників до бакалаврату з’яввилися рекомендації до зарахування на бюджет. Вступникам, статус заяв яких змінився на «Рекомендовано до зарахування (навчання за державним (регіональним) замовленням)», необхідно до 18:00 8 серпня підтвердити вибір місця навчання, виконавши вимоги до зарахування. Зробити це вступники можуть у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Статус «Рекомендовано»: алгоритм подальших дій вступників 05 серпня 2024

Рекламні технології на черговому засіданні Еnglish speaking club

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання Еnglish speaking club на цікаву та захоплюючу тему «Advertising techniques», традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. Засідання розпочалося з уточнення тематичної лексики для збагачення словникового запас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекламні технології на черговому засіданні Еnglish speaking club 23 листопада 2018