Н У Х Т

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі

13 лютого 2020

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі

12  лютого в київському ресторані-пивоварні «Солом’янська броварня» відбувся прес-ланч, направлений на популяризацію крафту, як натурального продукту і культури споживання пива. Тема заходу – «Крафтова революція в Україні, за підсумками Дегустаційного конкурсу пива «East European Beer Award». Участь у прес-ланчі взяли представники 20 столичних видань.

До обговорення долучилися співорганізатори конкурсу: співзасновник і керівник «Київської Пивної Ліги», автор методології конкурсу Юрій Семенов, автор ідеї конкурсу, видавець журналу «Beer.Technologies» Катерина Конєва, доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства НУХТ Роман Мукоїд, представники пивоварної галузі – керівник пабу «CRAFT vs PUB», пивовар, засновник фестивалю «Craft Beer Fest» Тимур Герасимович, пивний блогер і викладач школи пивоварів Сергій Михайлов.

Юрій Семенов наголосив на головних принципах конкурсу – незалежності та об’єктивності. Методика оцінювання розроблена так, щоб отримати максимально релевантну оцінку кожного зразка пива. Адже перемогу має здобути найякісніше та найсмачніше пиво у стилі, яке дійсно подобається споживачеві.

Роман Мукоїд розповів, що професія пивовара нині стає престижною, її опановують як випускники шкіл, так і зрілі люди – від домашніх пивоварів до працівників пивзаводів. Наш викладач роз’яснив умови вступної компанії-2020, а також розповів про переваги здобутої професії при подальшому працевлаштуванні.

«East European Beer Award 2020» підтримує Асоціація сомельє України та делегує 12 суддів – експертів Асоціації. Крім того, свою участь у дегустаційній колегії вже підтвердили пивні експерти з Чехії, Естонії, Польщі, України. Пивними суддями активно реєструються і представники пивоварень.

Конкурс став унікальним форматом для пивного ринку України. Пивне змагання в новій концепції за свою чотирирічну історію змогло зрушити та надихнути тисячі людей розвивати крафтове пивоваріння країни.

Місцем проведення прес-ланчу не випадково обрана «Солом’янська броварня».

Історією закладу та особливостями роботи з крафтовим пивом поділився з присутніми її директор Андрій Поздняков. Відбулася цікава екскурсія, під час якої журналісти дізналися, як і, головне, з чого роблять пиво. Це була чудова нагода переконатися, що крафтове пиво вариться виключно з натуральних інгредієнтів – високоякісних солоду, хмелю, підготовленої води та дріжджів особливих штамів.

Дегустаційний конкурс «East European Beer Award 2020» відбудеться у 20 категоріях пива та сидру. Дегустації пройдуть 11-13 березня у м. Рівному, в готельно-ресторанному комплексі «Айвенго».

Опублікований: 13-02-2020
Читайте також:
Науковий семінар викладачки кафедри обліку і аудиту

26 травня 2023 року відбулося міжкафедральне засідання Навчально-наукового інституту економіки і управління, на якому розглядали дисертаційну роботу «Формування кластерів за участю підприємств молочної промисловості» старшої викладачки кафедри обліку і аудиту Світлани Ніколаєнко. Дослідження, виконане під науковим керівництвом  професора Леоніда Че...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар викладачки кафедри обліку і аудиту 31 травня 2023

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування»

У нашому університеті здійснюється підготовка бакалаврів з харчових технологій за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології», за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» на базі повної загальної середньої освіти; освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; ступенів «молодший бакалавр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» 27 березня 2023

10 спеціальностей НУХТ, яким держава надає особливу підтримку

23 липня о 18:00 закінчується прийом заяв і документів від осіб, які вступають на навчання для здобуття ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, а також вступних іспитів і творчих конкурсів, складених в університеті з 1 по 13 липня. Нагадуємо, що низка спеціальностей НУХТ вх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

10 спеціальностей НУХТ, яким держава надає особливу підтримку 21 липня 2021

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу увійшла до складу Всеукраїнської асоціації гідів

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва з цього року стала членкинею Громадської організації «Всеукраїнська асоціація гідів» (ВАГ). Це стало можливим після того, як вона пройшла у 2021 році курс добровільних помічників сфери туризму та гостинності міста Києва в межах проєкту «Академія гостинності», організованого ВАГ с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу увійшла до складу Всеукраїнської асоціації гідів 28 січня 2022