Н У Х Т

Плідна профорієнтаційна співпраця

05 лютого 2021

Плідна профорієнтаційна співпраця

Зовсім нещодавно відбувся черговий зимовий День відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК), а профорієнтаційна робота на факультеті не збавляє обертів. 4 лютого 2021 року команда викладачів і студентів провела ще одну онлайн-зустріч у Zoom із потенційними вступниками – учнями комунального закладу НВК «СШ І-ІІ ступенів з поглибленим вивченням природничих наук – ліцею № 293» міста Києва.

Зауважимо, що з цим навчальним закладом у кафедри біотехнології і мікробіології вже понад десятиліття налагоджена профорієнтаційна співпраця, й щороку значна частина випускників цього навчального комплексу поповнюють студентські лави нашого університету. А деяких із них, таких як Анна Бондаренко без перебільшення можна назвати гордістю кафедри. Ліцеїсти є постійними учасниками організованих кафедрою майстер-класів та інших заходів профорієнтаційного спрямування. Цей рік не став виключенням, і випускники ліцею 2020 року також стали частиною студентства НУХТ у цілому та факультету БТЕК зокрема.

Отже, маючи достатній досвід проведення подібних конференцій, за ініціативи колишньої учениці ліцею, а нині студентки факультету Олександри Побути була організована ця зустріч. Загалом відбулися дві відеоконференції з учнями 10-го та 11-го класів. З боку НВК організатором зустрічі виступила вчителька хімії вищої категорії, вчителька-методистка, к.х.н. Надія Хринюк.

Упродовж відеоконференцій викладачі Світлана Тетеріна та В'ячеслав Харченко  дуже детально розповіли про наш університет, зокрема про факультет БТЕК. Були докладно презентовані спеціальності «Біотехнологія та біоінженерія» і «Екологія», акцентована увага на перевагах їх опанування саме в нашому університеті, продемонстровані відеоматеріали щодо навчання у НУХТ, серед яких і цікаве студентське відео про лабораторні заняття. Слово для виступу було надане також студенткам факультету, що увійшли до складу профорієнтаційної команди, біотехнологам – першокурсниці Катерині Гвоздецькій та третьокурсниці Юлії Іванченко, а також, екологу – Олександрі Побуті. Дівчата охоче розповідали про навчання і студентське життя із власного досвіду. Поділилися своїм досвідом здавання ЗНО та вступу до університету, дали актуальні поради та рекомендації.

Загалом зустріч була дуже цікавою, змістовною та плідною. Її організатори сподіваються, що всі майбутні вступники – сьогоднішні старшокласники вдало закінчать навчання в ліцеї, успішно складуть ЗНО, а деякі ще й стануть частиною дружної студентської родини факультету біотехнології та екологічного контролю. Дякуємо всім за участь у профорієнтаційній конференції! 

Опублікований: 05-02-2021
Читайте також:
Професійні обов’язки із дотриманням високих стандартів сервісу навчилися виконувати наші здобувачі

Вереснева практика здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проходила у кращих готельних підприємствах м. Києва і всієї України. Вони набували практичні навики у службах управління номерним фондом, службах обслуговування в номерах (room service), закладах харчування при готелях. Практиканти дізналися про виконання професійних обо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні обов’язки із дотриманням високих стандартів сервісу навчилися виконувати наші здобувачі 19 жовтня 2020

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика другокурсників

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика для студентів ІІ курсу Навчально–наукового інституту харчових технологій. Під час практики студенти переглянули навчальні відео, що демонструють процес виробництва хлібобулочних виробів та побували на провідних підприємствах ПАТ «Київхліб». У Києв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика другокурсників 21 лютого 2018

Третьокурсники-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно складають іспити

28 і 29 травня завідувачкою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професоркою Олександрою Нєміріч проведений екзамен із дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів груп ХЧ-3-13ск і ХЧ-3-14ск. Екзамен відбувся із забезпеченням ідентифікації особи здобувача за допомогою відеоконферен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно складають іспити 01 червня 2020

Випускниця кафедри біотехнології і мікробіології – майбутній кандидат фармацевтичних наук!

На кафедру біотехнології і мікробіології завітала випускниця 2013 року Катерина Бурдак (Карпюк). Свого часу Катерина виконала дипломну магістерську роботу «Визначення моноклональних антитіл методом ферментативного аналізу» під керівництвом професора, доктора фармацевтичних наук Марини Борщевської. А наприкінці березня Катерина захищатиме дисертацію...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця кафедри біотехнології і мікробіології – майбутній кандидат фармацевтичних наук! 05 березня 2018