Н У Х Т

Планове комплексне об’єктове тренування з питань цивільного захисту відбулося в університеті

22 листопада 2018

Планове комплексне об’єктове тренування з питань цивільного захисту відбулося в університеті

20-22 листопада в Києві відбулися масштабні навчання рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій, під час яких у різних районах Києва проходили командно-штабні навчання рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

22 листопада за планом відпрацювання практичних заходів на суб’єктах господарювання в особливий період відбулося у низці закладів, у тому числі й нашому університеті. Зокрема, під час планового комплексного об’єктового тренування з питань цивільного захисту було відпрацьоване виконання заходів захисту працівників і студентів університету при виявленні підозрілого предмету в навчальному корпусі та пожежі в навчальному корпусі.

Очолив тренування проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб. Участь у навчанні взяли завідувачі навчальних лабораторій, співробітники студмістечка університету, адміністративних, господарських і ремонтно-експлуатаційних служб університету.

На навчаннях були присутні начальник Голосіївського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві, полковник служби цивільного захисту Вячеслав Кисельов, заступник начальника відділу цивільного захисту Голосіївського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві, підполковник служби цивільного захисту Вячеслав Хамазенко, головний спеціаліст сектору мобілізаційної роботи, цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Міністерства освіти і науки України Віталій Міщенко.

Розпочали з теорії – старший майстер виробничого навчання Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності м. Києва Ігор Цитлес надав ґрунтовну інформацію щодо надзвичайних ситуацій та терористичних загроз і дій громадян у разі їх виникнення.

Далі відбулася практична частина тренувань, яка розпочалася з доповіді керівнику тренування Олександру Бессарабу про виявлення підозрілого предмету на прохідній навчального корпусу А. Керівник тренування віддав команду на очеплення  місця знаходження підозрілого предмету та  на евакуацію співробітників і студентів із корпусу.

У внутрішньому дворі університету на спеціально відгородженій площадці відпрацьовували умовну пожежу. Комендант корпусу А,  командир ланки пожежегасіння Василь Кошолап докладно розповів про правила використання засобів пожежогасіння та правила гасіння пожежі й продемонстрував їх на практиці, коментуючи свої дії.

Після цього учасники тренування спостерігали злагоджену роботу бригади рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві, які гасили умовну пожежу у студентській їдальні. Після відпрацювання навичок гасіння, фахівці пожежно-рятувальної служби розповіли про свої покрокові дії від моменту отримання сповіщення про пожежу. Вони нагадали учасникам навчань порядок дій при виникненні пожежі, зупинилися на правилах поводження у разі виникнення пожежі у офісних і навчальних приміщеннях, книгосховищах і гуртожитках.

Останнім етапом тренування стало відпрацювання надання першої домедичної допомоги умовним постраждалим. Зокрема, учасники тренувань отримали інструкції щодо накладення різних видів пов’язок, накладення джгуту, іммобілізації ноги, проведення штучного дихання та непрямого масажу серця.

Усі присутні на навчаннях фахівці зазначили, що рівень проведення тренувань був достатнім, порушень заходів безпеки не було, працівники формувань отримали повні навички при виконанні завдань за призначенням. Також вони наголосили на необхідності таких тренувань й їх корисності для усіх громадян.

Учасники навчання у свою чергу щиро подякували фахівцям Державної служби з надзвичайних ситуацій за змістовну інформацію, можливість відпрацювати практичні навички й ґрунтовні відповіді на всі питання.

Опублікований: 22-11-2018
Читайте також:
Зустріч у жовтні: відбувся День відкритих дверей університету

Сьогодні викладацько-студентська спільнота НУХТ зустрічала гостей, які завітали на День відкритих дверей університету аби ближче познайомитися з нашим закладом освіти й отримати відповіді на питання – як правильно сформувати свою дорожню карту вступу й не помилитися у виборі майбутнього. Змішаний формат заходу дав можливість усім охочим або особис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч у жовтні: відбувся День відкритих дверей університету 07 жовтня 2023

Про всі принади навчання у НУХТ дізнаються школярі від викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування

Жовтень знову нагадує нам про щорічний осінній день відкритих дверей. А щоб НУХТ переповнився 5 жовтня майбутніми вступниками та їх батьками, дбають кафедри нашого університету. Зокрема, викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування побували в київських школах і коледжах. В.о. завідувача кафедри Олена Галинська зустрілася із старшоклас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про всі принади навчання у НУХТ дізнаються школярі від викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування 03 жовтня 2019

Наші викладачі й здобувачі освіти показали німецьким гостям Київ і Україну

Професори Берлінського університету прикладних наук Stefan Junge та Martina Junge завершили свій візит на кафедру машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. Програма знайомства з нашим університетом була насиченою – робочі дискусії, обмін ідеями, а ще на гостей чекали зустрічі з виробничниками. Разом із викладачами й здобувачами освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі й здобувачі освіти показали німецьким гостям Київ і Україну 28 липня 2021

Старт нового спортивного сезону

З нагоди Дня фізичної культури та спорту в спорткомплексі НУХТ відбулися змагання з настільного тенісу серед юнаків і дівчат. Двобої були напруженими й перемоги виборювалися у відчайдушній боротьбі. Зрештою переможці були визначені: - серед дівчат: 1 місце – Валентина Карпенко (група ТІ-2-3)2 місце – Младена Сорока (група ТІ-1-2)3 місце – Катер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт нового спортивного сезону 19 вересня 2023