Н У Х Т

Пізнавальна кураторська година

04 жовтня 2024

Пізнавальна кураторська година

Студентське життя – це не лише лекційні, практичні та лабораторні зняття. Найкращий час і місце для екскурсій – осінь, сприятлива погода та наша столиця, багата на історію, що датується віками. Тож, здобувачі освіти групи БТ-1-2 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, доцент кою кафедри фізики та професійної безпеки Ольгою Євтушенко вирушили на екскурсію однією з найдавніших вулиць Києва – Володимирською.

Вулиця Володимирська – чудовий вибір для прогулянки, адже на відстані 2,9 кілометра розташовуються унікальні пам'ятки архітектури та культури. Ідея екскурсі полягала в ознайомленні першокурсників із найбільш цікавими місцями, що можна оглянути як з групою так і самостійно поблизу нашого університету.

Спілкуючись, пройшлися парком Шевченка, який вражає своєю красою і особливим ритмом життя. Звернули увагу на скульптуру «Любов-всесвіт», яка цілий рік зустрічає кожного відвідувача парку, та на унікальні дизайнерські лавочки, аналогів яким немає у всій столиці, й вирушили до Київського міського будинку вчителя.

А далі – Національна опера України імені Тараса Шевченка, яку поетично назвали храмом муз оперного та балетного мистецтва, архітектурною перлиною Києва – де майже щовечора підіймається завіса на сцені, аби назавжди зачарувати глядачів дивовижним світом співу і танцю.

Ще мить, і екскурсанти біля унікальної головної брами Стародавнього Києва, пам’ятки оборонної архітектури Київської Русі, символу сучасної столиці – Золотих воріт, які належать до найдавніших споруд Східної Європи першої половини XI століття. Золоті Ворота були не тільки найпотужнішою ланкою в системі укріплень стародавнього міста, а й парадним в’їздом до Києва. Через них в’їжджали посли з Візантії та інших держав Європи і Сходу. Під цими склепіннями входили до міста зі славою і здобиччю учасники воєнних походів.

Здобувачі доторкнулися до стін Золотих Воріт, відчули на собі атмосферу минулих століть – лише уявіть, їм понад тисячоліття! Зробили гарні фото та загадали найзаповітніші бажання коту Пантелеймону, який стоїть на камені в Золотоворітському сквері.

Всі були дуже задоволені цією прогулянкою. І сама природа посприяла їм, дарувавши Києву 3 жовтня сонячну погоду.

Опублікований: 04-10-2024
Читайте також:
Успішні захисти бакалаврів-експертів

17 червня 2024 року на кафедрі експертизи харчової продукції розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної форми здобуття освіти. Здобувачів привітала та побажала успішних захист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні захисти бакалаврів-експертів 18 червня 2024

Викладачі університету активно долучаються до профорієнтації випускників шкіл

До профорієнтації випускників шкіл активно долучаються і викладачі не випускових кафедр університету. 1 листопада 2021 року старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Юлія Малик відвідала середню загальноосвітню школу №35 Святошинського району м. Києва. Викладачка поспілкувалася з керівництвом навчального закладу, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету активно долучаються до профорієнтації випускників шкіл 04 листопада 2021

Інструменти ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції на гостьовій лекції знаного практика

31 січня 2022 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція від знаного практика зі впровадження Lean-методології на провідних вітчизняних підприємствах, викладача тренінгів, Lean-менеджера Lean Institute Ukraine Андрія Дмитрієва. До участі у зустрічі були запрошені здобувачі міждисциплінарної освітньо-наукової програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інструменти ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції на гостьовій лекції знаного практика 01 лютого 2022

Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ

У рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» здобувачі другого курсу спеціальності «Туризм» беруть участь у заходах проєкту «Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ». Завдячуючи Національній ресторанній асоціації України, наші здобувачі спілкуються з виноробами, дізнаються про принципи виробництва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ 19 грудня 2022