Н У Х Т

Підводячи підсумки 2020 року: професійний ріст викладачів кафедри фінансів

28 грудня 2020

Підводячи підсумки 2020 року: професійний ріст викладачів кафедри фінансів

На вимогу постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», відповідно до пункту 4.1.5.2 «Запуск та підтримка програм професійного розвитку для науково-педагогічних працівників, що має на меті збільшення спільноти агентів змін» операційної цілі 4.1.5 «Науково-педагогічні працівники мають конкурентний рівень оплати праці та постійний професійний розвиток» Оперативного плану Міністерства освіти і науки України на 2020 рік, із метою зростання якості надання освітніх послуг викладачі кафедри фінансів підвищили кваліфікацію шляхом стажування на міжнародному рівні у фаховому та педагогічному напрямках.

Доцентка Наталія Климаш пройшла тримісячне наукове стажування за напрямком «Економіка» в Університеті «Проф. Д-р Асен Златаров» м. Бургас (Болгарія). Програма стажування включала шість модулів: управління інвестиційним портфелем; стратегічне міжнародне управління; управління міжнародними операціями; міжнародне управління людськими ресурсами; логістика бізнесу та управління ланцюгами поставок; міжнародні фінанси. Загальний обсяг програмного навантаження склав 108 годин і передбачав як дистанційне проходження курсу, так і очну частину стажування під час перебування в Болгарії.

Також фахове тримісячне наукове стажування задля підвищення кваліфікації пройшла доцентка Інна Дем’яненко. Наукове стажування за напрямком «Управління, економіка і фінанси» в Університеті Миколаса Ромеріса (MRU) (108 год.) м. Вільнюс (Литва) відбулося в дистанційному режимі. Програма стажування містила три модулі: управління ( управління конфліктами і стресом, ділове спілкування і вирішення проблем, лідерство і влада в спілкуванні та застосування математичних методів у професійній діяльності); економіка (міжнародна економічна система, глобальні проблеми світового господарства – економічний аспект, міжнародна торгівля, національна безпека країни); фінанси (світовий рух капіталу, світова валютна система, міжнародний фінансовий ринок, оподаткування розвинених країн).

Із метою підвищення професійної педагогічної майстерності доценти Михайло Арич і Ганна Роганова на базі Балтійського науково-дослідного інституту проблем трансформації економічного простору в м. Рига (Латвія) за підтримки Причорноморського науково-дослідного інституту економіки та інновацій (Україна) пройшли міжнародне науково-педагогічне стажування за темою «Інноваційні освітні технології: європейський досвід та його впровадження в підготовку фахівців з економіки та управління» за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» обсягом 6 кредитів ECTS (180 годин).

Набуті знання та вміння будуть використовуватися при підготовці та проведенні усіх видів навчальних занять при викладанні дисциплін для здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування», підготовки навчально-методичної літератури та у керівництві науково-дослідними роботами здобувачів вищої освіти НУХТ.

Опублікований: 28-12-2020
Читайте також:
Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зустрілися з керівником відділу навчання «Reikartz Hotel Group»

Здобувати повну вищу освіту та отримати перспективну роботу – цілком реальна можливість, оскільки 17 вересня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась зустріч магістрантів саме з таким роботодавцем! Студенти, які навчаються за спеціалізаціями «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології аюрведичних харчових прод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зустрілися з керівником відділу навчання «Reikartz Hotel Group» 19 вересня 2018

Відкрите лекційне заняття з дисципліни «Безпека і якість дієтичної і аюрведичної харчової продукції»

Доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Безпека і якість дієтичної і аюрведичної харчової продукції» для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології дієтичної тааюрведичної харчової продукції». Тема лекції – «І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите лекційне заняття з дисципліни «Безпека і якість дієтичної і аюрведичної харчової продукції» 07 грудня 2022

З інноваційними технологіями ознайомив здобувачів ступеня PhD гостьовий лектор

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» освітньо-наукової програми «Харчові технології». Для читання лекції на тему «Інноваційні технології крохм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними технологіями ознайомив здобувачів ступеня PhD гостьовий лектор 15 квітня 2024

Здобувачі-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відпрацьовують практичні навички у домашніх умовах

Карантин став неабияким випробуванням для студентів і спонукав до самостійного опанування теоретичного матеріалу та відпрацювання практичних навичок у домашніх умовах. Згідно із завданням лабораторної роботи з навчальної дисципліни «Технології консервування та зберігання молочних продуктів» (викладачі – доцент Тетяна Осьмак та асистент Оксана Басс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відпрацьовують практичні навички у домашніх умовах 07 травня 2020