Н У Х Т

Підтримка не словом, а ділом: професор Берлінського університету приїхав до НУХТ!

26 вересня 2023

Підтримка не словом, а ділом: професор Берлінського університету приїхав до НУХТ!

Наш хоробрий колега і друг, професор Берлінського університету Стефан Юнге приїхав до Києва зустрітися з друзями та обговорити майбутні шляхи співпраці.

Нас поєднують п’ять років насиченої співпраці. За ініціативи професора студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого постійно стажуються у наукових центрах, університетах і на підприємствах Німеччини, Фінляндії та Іспанії; беруть участь у міжнародних конкурсах упаковки, продовжують навчання у магістратурі Берлінського університету.

Після російського вторгнення в Україну Стефан прийняв у Німеччині наших здобувачів освіти, які рятувалися від російських окупантів.

На зустрічах професора зі студентами, колективом кафедри машині апаратів харчових та фармацевтичних виробництв та адміністрацією інституту пораділи минулим здобуткам, і обговорили ще більш насичені плани – майбутні стажування студентів, лекції Стефана Юнге у Києві та подорожі Україною.

Викладачі спільно зі студентами із задоволенням показати гостю наше Місто-Герой зсередини: Київ справжній, з глибокими ранами, але мужній, гордий, оптимістичний, готовий зустріти Перемогу та знову розквітнути. Пройшлися тихими вуличками та двориками вздовж Володимирської, подивилися вже залатані місця прильотів російських ракет на дитячому майданчику у парку Шевченка; влаштували фотосесію біля залишків Берлінського муру навпроти Німецького посольства; а під Михайлівським Золотоверхим монастирем, на «виставці» розбитої російської техніки та ракет відчули гордість за наші Збройні Сили. Зайшли у легендарну книгарню «Є» за Національною Оперою, де подарували Стефану цікаве видання про українську кухню, і за філіжанкою кави помріяли про наступні зустрічі. Проїхавшись фунікулером і пробігшись Подолом, рушили з центру міста до його околиць, де дух сьогодення більш відчутний – Лук’янівка, Сирець, Бабин Яр, Дорогожичі, Подільський Узвіз, Куренівка. Завершили подорож оригінально – ретро-трамвай, хитаючись та грізно гуркочучи, відвіз усю компанію через ліс до Пущі-Водиці.

І теплим осіннім вечором дружньою командою провели професора Юнге на його поїзд до Берліна.

Тепер із нетерпінням чекаємо на наступні зустрічі!

Опублікований: 26-09-2023
Читайте також:
Державотворення як цінність: кроки до зміцнення громадянської свідомості

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко продовжує поглиблювати свої знання у сфері громадянської участі. Протягом минулого тижня вона долучилася до чергових лекцій у межах освітнього проєкту «Державотворення», спрямованого на розвиток критичного мислення та активної громадянської позиції. Програма лекцій о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державотворення як цінність: кроки до зміцнення громадянської свідомості 13 жовтня 2025

Заняття по новому

Ось і настав той зворушливий момент, коли здобувачі та викладачі знову зустрілися у рідному університеті. Як і інші колектив кафедри фізики розпочав роботу згідно з розкладом. На світлині показана кропітка праця збірної групи студентів-біотехнологів другого курсу під час планової лекції з вибіркової дисципліни «Фізичні основи інструментальних мето...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття по новому 09 вересня 2020

Творчо підійшли до вирішення сучасних проблем галузі магістранти-підприємці

На кафедрі маркетингу успішно відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрантів спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля», освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Студенти продемонстрували високий рівень підготовки та наукової роботи, представляючи дослідження на теми розвитку підприємництва, інновацій у торгівлі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчо підійшли до вирішення сучасних проблем галузі магістранти-підприємці 16 грудня 2024

Сімейними рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі й викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Напередодні Великодня кожна господиня випікає святкові паски за рецептами, традиційними та унікальними у кожній родині. На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів наставниці академічних груп запропонували поділитися  рецептами та фотографіями виробів, які здобувачі груп готували вдома. До заходу долучилися викладачі кафедри та зд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сімейними рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі й викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 травня 2021