Н У Х Т

Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи!

27 червня 2024

Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи!

Традиційно атмосфера у червні на кафедрі біотехнології і мікробіології напружена, схвильована, відповідальна та зрештою радісна – це час захистів кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «бакалавр».

Остаточні доопрацювання завдань, попередній захист, купа документації та зрештою «велика сцена» для здобувача – захист кваліфікаційної роботи перед екзаменаційною комісією – корифеями кафедри – д.т.н., професором, завідувачем кафедри Віктором Стабніковим, к.б.н., гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», доценткою Світланою Старовойтовою, к.б.н., доценткою Оксаною Скроцькою та к.т.н., доцентом Юрієм Карлашем.

Цьогоріч гостями на засіданнях екзаменаційної комісії стали представники Фармацевтичної компанії «ДАРНИЦЯ»: провідний інженер-технолог ВФР Микола Ковальов та інженер-технологиня сектору рідких лікарських форм, наша випускниця Мар’яна Красько.

У період з 10 по 25 червня відбулися сім засідань екзаменаційної комісії, на яких були представлені на захист 50 кваліфікаційних робіт. Тематика робіт охоплювала широкий спектр актуальних питань біотехнології сьогодення – від біосинтезу антибіотиків, вітамінів, амінокислот і ферментів до удосконалення способів очищення промислових стоків та розроблення біотехнології для одержання наночастинок благородних металів.

Всі здобувачі продемонстрували не лише глибоку теоретичну базу, а й спроможність проєктувати виробничі етапи з урахуванням реальних потреб економіки України, вміння аналізувати наукову літературу, здатність пропонувати обґрунтовані рішення та аргументовано відстоювати свою позицію. Отже, чотири курси бакалаврату, не зважаючи на всі негаразди, що випали на долю кожного українця в ці роки, не пройшли для наших здобувачів дарма.

Комісія позитивно оцінила роботи всіх здобувачів і рекомендувала до отримання диплома з відзнакою дев’ятеро найкращих – Єлизавету Дон, Артура Захарова, Катерину Гвоздецьку, Анастасію Онищенко, Анну Косяк, Володимира Вербіяна, Олександру Васильєву, Миколу Сидоренка та Зою Заярнюк.

Бажаємо успіхів учорашнім здобувачам, а сьогодні вже кваліфікованим бакалаврам з біотехнологій та біоінженерії! Але пам’ятайте, що освітній ступінь «бакалавр» – це лише перший рівень вищої освіти, тому запрошуємо до здобуття освітнього ступеня «магістр». Рідна кафедра чекає на вас!

Опублікований: 27-06-2024
Читайте також:
Пиво, зварене на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства, нагороджене бронзовою медаллю Міжнародного форуму

У місті Рівному відбувся ювілейний Х Міжнародний форум пивоварів і рестораторів, основні теми якого – виробництво і продаж пива під час локдауну, розроблення нових сортів пива з добавками. Постачальники сировини і обладнання проводили презентації своєї продукції. Долучилися до роботи форуму і фахівці нашого університету – викладачі кафедри біотехно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пиво, зварене на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства, нагороджене бронзовою медаллю Міжнародного форуму 29 квітня 2021

Нанотехнології – крок уперед чи в небуття?

Останнім часом у світову свідомість швидкими темпами увірвалось коротке слово з величезним потенціалом – «нано», яке здатне пробуджувати в уяві здогадки про найсильніші зрушення майже у всіх галузях науки та техніки, і водночас породжувати питання про те, як ці зміни можуть вплинути на етику, економіку, міжнародні відносини, повсякденне життя та ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нанотехнології – крок уперед чи в небуття? 20 листопада 2023

Переможці екологічної вікторини отримали свої призи

21-23 березня в університеті у рамках проєктів Програми ЄС Еразмус+ працювала Міжнародна Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». В останній день її роботи відбулася екологічна вікторина, переможці якої вже отримали свої заслужені призи, а усі учасники – сертифікати. Нагадаємо, переможцями вікторини стали: ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці екологічної вікторини отримали свої призи 02 квітня 2024

Технології смаколиків на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

6 березня відбулася відкрита лекція професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторії Дорохович з дисципліни «Технології кондитерських виробів», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціальністю «Харчові технології». На відкрит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технології смаколиків на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 березня 2023