Н У Х Т

Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи!

27 червня 2024

Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи!

Традиційно атмосфера у червні на кафедрі біотехнології і мікробіології напружена, схвильована, відповідальна та зрештою радісна – це час захистів кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «бакалавр».

Остаточні доопрацювання завдань, попередній захист, купа документації та зрештою «велика сцена» для здобувача – захист кваліфікаційної роботи перед екзаменаційною комісією – корифеями кафедри – д.т.н., професором, завідувачем кафедри Віктором Стабніковим, к.б.н., гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», доценткою Світланою Старовойтовою, к.б.н., доценткою Оксаною Скроцькою та к.т.н., доцентом Юрієм Карлашем.

Цьогоріч гостями на засіданнях екзаменаційної комісії стали представники Фармацевтичної компанії «ДАРНИЦЯ»: провідний інженер-технолог ВФР Микола Ковальов та інженер-технологиня сектору рідких лікарських форм, наша випускниця Мар’яна Красько.

У період з 10 по 25 червня відбулися сім засідань екзаменаційної комісії, на яких були представлені на захист 50 кваліфікаційних робіт. Тематика робіт охоплювала широкий спектр актуальних питань біотехнології сьогодення – від біосинтезу антибіотиків, вітамінів, амінокислот і ферментів до удосконалення способів очищення промислових стоків та розроблення біотехнології для одержання наночастинок благородних металів.

Всі здобувачі продемонстрували не лише глибоку теоретичну базу, а й спроможність проєктувати виробничі етапи з урахуванням реальних потреб економіки України, вміння аналізувати наукову літературу, здатність пропонувати обґрунтовані рішення та аргументовано відстоювати свою позицію. Отже, чотири курси бакалаврату, не зважаючи на всі негаразди, що випали на долю кожного українця в ці роки, не пройшли для наших здобувачів дарма.

Комісія позитивно оцінила роботи всіх здобувачів і рекомендувала до отримання диплома з відзнакою дев’ятеро найкращих – Єлизавету Дон, Артура Захарова, Катерину Гвоздецьку, Анастасію Онищенко, Анну Косяк, Володимира Вербіяна, Олександру Васильєву, Миколу Сидоренка та Зою Заярнюк.

Бажаємо успіхів учорашнім здобувачам, а сьогодні вже кваліфікованим бакалаврам з біотехнологій та біоінженерії! Але пам’ятайте, що освітній ступінь «бакалавр» – це лише перший рівень вищої освіти, тому запрошуємо до здобуття освітнього ступеня «магістр». Рідна кафедра чекає на вас!

Опублікований: 27-06-2024
Читайте також:
Нове поповнення книжкової полички здобувачів від професора кафедри технології консервування

Наші викладачі і в умовах воєнного стану активно працюють над оновленням і удосконаленням навчально-методичного забезпечення навчального процесу. Ось і професор кафедри технології консервування Віталій Шутюк плідно й із користю попрацював влітку над навчальною літературою. Результатом став вихід із друку другого, доповненого видання підручника «Лог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення книжкової полички здобувачів від професора кафедри технології консервування 13 вересня 2022

Відбулася Конференція трудового колективу НУХТ

24 вересня 2019 року відбулася Конференція трудового колективу університету. Розпочалася вона з оголошення результатів виборів делегатів Конференції трудового колективу, про що детально доповів голова оргкомітету, перший проректор Володимир Яровий. Після цього делегати Конференції обрали голову Конференції, заступників голови та секретаря Конфере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася Конференція трудового колективу НУХТ 24 вересня 2019

Фахівці кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів готуються до вступної кампанії 2017 року

Значним резервом поповнення контингенту студентів технологічних спеціальностей Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету є молодші спеціалісти – випускники коледжів. Тому цьому напрямку з року в рік приділяється значна увага у профорієнтаційній роботі. Відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри технології м’яса і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів готуються до вступної кампанії 2017 року 27 січня 2017

Можливості застосування діджитал-технологій у проведенні екскурсій вивчали на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

Щоб доторкнутися і зануритися в атмосферу туристичного різноманіття України, здобувачі 1-2 курсів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» разом із кураторками, доцентками Світланою Батиченко та Тетяною Мірзодаєвою пройшли квест «Доторкнись до України» через додаток Freegen GO, розроблений компанією FreeGen Group. Компанія FreeGen Group займається о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості застосування діджитал-технологій у проведенні екскурсій вивчали на кафедрі туристичного та готельного бізнесу 01 жовтня 2024