Н У Х Т

Першокурсники-біотехнологи захистили перші курсові роботи

10 червня 2019

Першокурсники-біотехнологи захистили перші курсові роботи

Кажуть, що справжніми студентами стають після успішного «закриття» першої сесії. Однак біотехнологи-першокурсники вважають інакше: «Студентами стають після вдалого захисту першої курсової роботи».

Безсонні ночі, хвилювання, місяці кропіткої праці над літературою – і ось: у спекотні літні дні першокурсники виступають із захистами курсових робіт із дисципліни «Біологія клітини» на тему «Морфолого-культуральні ознаки, екологія та практичне значення мікроорганізмів». Кожний студент досліджував певний вид мікроорганізмів: чи то бактерій, чи то грибів, чи то дріжджів.

Першокурсникам довелося пройти нелегкий шлях під час написання курсової роботи. Їм необхідно було знайти та опрацювати чималу кількість інформації і до того ж оформити її відповідним чином , навчитися коротко, але інформативно, представляти свою роботу слухачам. Гігабайти нової інформації, терабайти нових знань! І все це – у скарбничку майбутньої професії. Непогана інвестиція, чи не так? Крім цього, курсова робота повинна супроводжуватися ілюстративним матеріалом, за допомогою якого студенти навчаються чітко і зрозуміло показувати свої напрацювання у формі рисунків, таблиць і тез.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології може пишатися своїми першокурсниками! Вони вдало презентували свої роботи і ще, варто зазначити, досить добре відповідали на запитання викладачів і своїх одногрупників.

І зі слів першокурсників: «Згадуємо, як в останній вечір знову і знову перечитували курсову та знаходили «все нові помилки», бліді від хвилювання обличчя один одного перед захистом, але як тільки розпочали, то і паніка, і страх зникли. А уже через декілька годин настало довгоочікуване полегшення: ми успішно захистили свої курсові роботи, після чого вдало зняли стрес, з’ївши солоденького…».

Першокурсники висловлюють подяку своїм наставникам Вікторії Красінько та Тетяні Белемець, які допомагали їм у написанні курсових робіт та оцінювали здобуті знання й навички студентів.

Зичимо першокурсникам-біотехнологам подальших успіхів у своїх проектах і творчої наснаги!

Опублікований: 10-06-2019
Читайте також:
Чесність починається з кожного з нас!

До Міжнародного дня академічної доброчесності студенти-філологи обговорювали важливість неухильного дотримання фундаментальних цінностей академічної доброчесності, зокрема відповідальності, чесності, поваги, справедливості, довіри. Також під час тематичної бесіди порушили питання відповідальності за академічні порушення. Гарантка освітньої програм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чесність починається з кожного з нас! 23 жовтня 2024

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах

На початку травня старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко мала нагоду долучитися до серії вебінарів для викладачів англійської мови від Міжнародної асоціації TESOL. Це найбільша професійна організація для викладачів англійської мови як другої або іноземної мови в усьому світі. На сьогодні організа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах 11 травня 2022

Вступникам до магістратури: стратегічні інженерні спеціальності НУХТ

Гей, майбутні магістри! У вас є унікальний шанс здобути омріяний освітній ступінь за стратегічними інженерними спеціальностями! Маємо круті освітні програми: - Інжиніринг харчових виробництв- Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв- Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв- Прикладна механіка- Електротехнічні системи е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам до магістратури: стратегічні інженерні спеціальності НУХТ 12 серпня 2024

Апробація магістерських робіт в онлайн-форматі

Щороку магістранти кафедри біотехнології і мікробіології роблять усні доповіді під час роботи секції «Біотехнологія і мікробіологія» на міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів Національного університету харчових технологій «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Це є справжньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Апробація магістерських робіт в онлайн-форматі 22 квітня 2020