Н У Х Т

Перший курс і перший захист

12 червня 2023

Перший курс і перший захист

Нині широко застосовуються речовини, синтезовані бактеріями, грибами чи одноклітинними тваринами. З огляду на достатньо швидкі темпи розвитку біотехнології, можна зробити висновок, що потреба у висококваліфікованих фахівцях-біотехнологах теж росте, що підтверджує важливість для сучасного суспільства знань про використання клітин мікроорганізмів, тварин і рослин, а також продуктів їх життєдіяльності: ферментів, амінокислот, вітамінів, антибіотиків тощо.

На кафедрі біотехнології і мікробіології, де вже понад 50 років готують майбутніх біотехнологів, відбувся захист здобувачами першого курсу індивідуального завдання з дисципліни «Біологія клітин», яку викладають доцентка Вікторія Красінько та старша викладачка Тетяна Белемець.

Протягом семестру першокурсники засвоювали зміст лекцій та виконували лабораторні роботи з дисципліни. Викладачки розвивали наукове мислення здобувачів освіти і здатність користуватися спеціальною термінологією. І ось настав час поділитися отриманими знаннями, продемонструвати творчі здобутки та набуті навички, адже індивідуальні завдання мали пошуковий, дослідницький характер, стимулювали студентів до наукової й творчої праці. Індивідуальне завдання «Морфолого-культуральні ознаки, екологія та практичне значення» стосувалося певного мікроорганізму. Саме його особливості мали ретельно дослідити студенти.

Доповідь кожного здобувача освіти тривала 3 хвилини, а потім відбувалася жвава дискусія та обговорення, де кожен не лише відповідав на запитання, а й мав змогу поставити питання іншим доповідачам.

Захист індивідуальних завдань відбувся успішно: задоволеними залишилися і студенти, і викладачі. Бажаємо усім першокурсникам нових творчих здобутків, а також вдалої реалізації свого потенціалу!

Опублікований: 12-06-2023
Читайте також:
Доступно про цікаве

Нещодавно відбулася відкрита лекція з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій», яку для студентів третього курсу спеціальності «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» прочитав доцент кафедри біотехнології і мікробіології Юрій Резніченко. Лекція, присвячена темі «Використа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доступно про цікаве 06 листопада 2020

Ще один доказ багатогранності біотехнології

11-13 квітня в Одесі відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища». Слід наголосити, що конкурс за даною спеціальністю відбувався вперше, і кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ не могла залишитись осторонь цієї поді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один доказ багатогранності біотехнології 16 квітня 2018

Всі нюанси організації бенкетів біля столу на відкритій лекції доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують проводити відкриті заняття. У рамках вивчення дисципліни «Організація ресторанного господарства» 9 грудня 2022 року доценткою кафедри, к.т.н., Оленою Павлюченко в режимі Zoom-конференції було проведене відкрите лекційне заняття «Організація бенкетів біля столу» для здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всі нюанси організації бенкетів біля столу на відкритій лекції доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 09 грудня 2022

Ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства виходить на захист дисертаційного дослідження

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням природних матеріалів». Доповідач – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробств...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства виходить на захист дисертаційного дослідження 26 червня 2019