Н У Х Т

Перший курс і перший захист

12 червня 2023

Перший курс і перший захист

Нині широко застосовуються речовини, синтезовані бактеріями, грибами чи одноклітинними тваринами. З огляду на достатньо швидкі темпи розвитку біотехнології, можна зробити висновок, що потреба у висококваліфікованих фахівцях-біотехнологах теж росте, що підтверджує важливість для сучасного суспільства знань про використання клітин мікроорганізмів, тварин і рослин, а також продуктів їх життєдіяльності: ферментів, амінокислот, вітамінів, антибіотиків тощо.

На кафедрі біотехнології і мікробіології, де вже понад 50 років готують майбутніх біотехнологів, відбувся захист здобувачами першого курсу індивідуального завдання з дисципліни «Біологія клітин», яку викладають доцентка Вікторія Красінько та старша викладачка Тетяна Белемець.

Протягом семестру першокурсники засвоювали зміст лекцій та виконували лабораторні роботи з дисципліни. Викладачки розвивали наукове мислення здобувачів освіти і здатність користуватися спеціальною термінологією. І ось настав час поділитися отриманими знаннями, продемонструвати творчі здобутки та набуті навички, адже індивідуальні завдання мали пошуковий, дослідницький характер, стимулювали студентів до наукової й творчої праці. Індивідуальне завдання «Морфолого-культуральні ознаки, екологія та практичне значення» стосувалося певного мікроорганізму. Саме його особливості мали ретельно дослідити студенти.

Доповідь кожного здобувача освіти тривала 3 хвилини, а потім відбувалася жвава дискусія та обговорення, де кожен не лише відповідав на запитання, а й мав змогу поставити питання іншим доповідачам.

Захист індивідуальних завдань відбувся успішно: задоволеними залишилися і студенти, і викладачі. Бажаємо усім першокурсникам нових творчих здобутків, а також вдалої реалізації свого потенціалу!

Опублікований: 12-06-2023
Читайте також:
Магістранти освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» успішно захищають кваліфікаційні роботи

За доброю традицією відкриті захисти випускових кваліфікаційних робіт магістрів відвідують роботодавці. Цьогоріч на кафедру хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів завітали представники фармацевтичного підприємства «Новофарм-Біосинтез» (м. Новоград-Волинський), комерційних фірм «Бейсік Інгредієнтс» (м. Київ) і «Біоекстракшн техно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» успішно захищають кваліфікаційні роботи 17 лютого 2021

Промоція наукових результатів у проєкті «Книга від вченого»

Ще один авторський колектив нашого університету став учасником проєкту «Книга від вченого». Свій навчальний посібник «Харчова токсикологія» на запрошення Офісу підтримки вченого презентували доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник і Вікторія Кійко та професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Промоція наукових результатів у проєкті «Книга від вченого» 27 березня 2023

«СУПіК 2» у дії: слухачі сертифікатної програми отримали практичні кейси цифрового управління харчуванням

8 листопада 2025 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося практичне заняття у межах сертифікатної програми «Нутриціологія та дієтологія у сучасних технологіях харчових виробництв», присвячене сучасним принципам оцінювання поживної цінності харчової продукції на платформі «СУПіК 2» (автоматизований проєкт харчової про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«СУПіК 2» у дії: слухачі сертифікатної програми отримали практичні кейси цифрового управління харчуванням 10 листопада 2025

Цікаві будні здобувачів-гуртківців

Метою гурткової роботи є розширення і поглиблення бази знань, розвиток пізнавальних інтересів і творчих здібностей, формування практичних вмінь і навичок здобувачів освіти. 10 травня 2023 року на підсумковому занятті гуртка «Крафтяр», що працює під керівництвом випускниці університету, викладачки циклової комісії технології харчових виробництв Оле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві будні здобувачів-гуртківців 12 травня 2023