Н У Х Т

Перший курс і перший захист

12 червня 2023

Перший курс і перший захист

Нині широко застосовуються речовини, синтезовані бактеріями, грибами чи одноклітинними тваринами. З огляду на достатньо швидкі темпи розвитку біотехнології, можна зробити висновок, що потреба у висококваліфікованих фахівцях-біотехнологах теж росте, що підтверджує важливість для сучасного суспільства знань про використання клітин мікроорганізмів, тварин і рослин, а також продуктів їх життєдіяльності: ферментів, амінокислот, вітамінів, антибіотиків тощо.

На кафедрі біотехнології і мікробіології, де вже понад 50 років готують майбутніх біотехнологів, відбувся захист здобувачами першого курсу індивідуального завдання з дисципліни «Біологія клітин», яку викладають доцентка Вікторія Красінько та старша викладачка Тетяна Белемець.

Протягом семестру першокурсники засвоювали зміст лекцій та виконували лабораторні роботи з дисципліни. Викладачки розвивали наукове мислення здобувачів освіти і здатність користуватися спеціальною термінологією. І ось настав час поділитися отриманими знаннями, продемонструвати творчі здобутки та набуті навички, адже індивідуальні завдання мали пошуковий, дослідницький характер, стимулювали студентів до наукової й творчої праці. Індивідуальне завдання «Морфолого-культуральні ознаки, екологія та практичне значення» стосувалося певного мікроорганізму. Саме його особливості мали ретельно дослідити студенти.

Доповідь кожного здобувача освіти тривала 3 хвилини, а потім відбувалася жвава дискусія та обговорення, де кожен не лише відповідав на запитання, а й мав змогу поставити питання іншим доповідачам.

Захист індивідуальних завдань відбувся успішно: задоволеними залишилися і студенти, і викладачі. Бажаємо усім першокурсникам нових творчих здобутків, а також вдалої реалізації свого потенціалу!

Опублікований: 12-06-2023
Читайте також:
Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023

Вчимося долати сьогоднішні виклики заради кращого майбутнього! Доценти кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша, Оксана Вашека та Богдан Пащенко взяли активну участь у LEAN Global Connection 2023 – найбільшому у світі онлайн-заході з ощадливого виробництва та LEAN-мислення. Протягом останнього десятиліття людство стикається із все біль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023 30 листопада 2023

Триває підтвердження вибору місця навчання вступниками до магістратури

24 серпня вступники до магістратури отримали рекомендації до зарахування на бюджет і на контракт на небюджетні конкурсні пропозиції. У електронних кабінетах вступників, рекомендованих на бюджет, навпроти заяви, за якою вони рекомендовані, статус змінився на «Рекомендовано до зарахування (навчання за державним (регіональним) замовленням», рекомендо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває підтвердження вибору місця навчання вступниками до магістратури 26 серпня 2024

День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни у коледжах НУХТ

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалася до кожної української домівки, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. У відокремлених структурних підрозділах НУХТ відбулася низка заходів до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни у коледжах НУХТ 23 червня 2021

RED ARROW – із новітньою технологією Clean Smoke

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів професором Іриною Шевченко для студентів групи Мя-1-1М згідно з програмою дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» та асистентом Оксаною Фурсік для студентів групи ТБ-3-8 згідно з програмою дисципліни «Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв» була прове...

ЧИТАТИ ДАЛІ

RED ARROW – із новітньою технологією Clean Smoke 02 грудня 2019