Н У Х Т

Партнеру НУХТ – Бердичівському пивоварному заводу 160 років!

06 вересня 2021

Партнеру НУХТ – Бердичівському пивоварному заводу 160 років!

160 років тому назад у світі сталося багато історичних подій – відміна кріпацтва, втрата великого Кобзаря, борця за вільну Україну – Тараса Григоровича Шевченка, утворення Італійської держави та багато інших. Непомітно у 1861 році відбулося народження Бердичівського пивоварного заводу, засновником якого став чеський колоніст Станіслав Чеп.

Сьогодні пересічному громадянину знайти пивоварню, яка виготовляє найкраще пиво в Україні, займає лічені хвилини – Гугл вкаже місце на мапі та прокладе маршрут до славнозвісного міста Бердичів.

Із Бердичівським пивзаводом історично пов’язані дві постаті – засновник заводу та Леон Романович Ліпецький, керівник сучасного періоду, випускник Київського технологічного інституту харчової промисловості (нині – НУХТ), який у 1980 році очолив завод.

Багато випускників нашого закладу вищої освіти пройшли трудовий шлях або до цього часу працюють на підприємстві. Сьогодні цей флагман пивної індустрії очолює син Леона Романовича – Володимир Ліпецький, також випускник Національного університету харчових технологій. Сімейна традиція продовжується – син Володимира Ліпецького Антон, який нещодавно закінчив НУХТ, із успіхом продовжує опановувати майстерність пивоваріння на заводі.

4 вересня 2021 року Бердичівський пивоварний завод святкував свій ювілей – 160-річчя. З цієї нагоди підприємство подарувало місту свято пива.

На ювілейному святі були присутні мешканці міста та області, гості із Польщі, з якими підприємство має ділові стосунки, а також представники держаних установ міста та області, народні депутати, директори та керівники пивоварних підприємств і пивоварної галузі України, які щиро вітали трудовий колектив Бердичівського пивзаводу з ювілеєм.

Від нашого університету ювілярів щиро привітали й побажали трудовому колективові підприємства подальшого розвитку доценти кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Сергій Удодов та Юрій Доломакін. Також вони вручили Почесну відзнаку за вагомий внесок у розвиток освіти, підготовку фахівців і плідну співпрацю.

Бердичівляни та гості міста отримали у суботу 4 вересня 2021 року чудовий день і веселий настрій.

Опублікований: 06-09-2021
Читайте також:
У центрі уваги – безпека: відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету

8 вересня 2022 року в залі засідань ректорату відбулося перше в цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко привітав присутніх із початком нового навчального року і розпочав засідання з розповіді про життя університету протягом останніх пів року в умовах воєнного стану в країні. Він коротко зупинився на усі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – безпека: відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету 08 вересня 2022

Майбутні технологи знайомляться з хлібобулочним підприємством

Наставниці академічних груп здобувачів вищої освіти1-3 курсів, доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів організували екскурсію до виробничих цехів №7-8 ТОВ «Київхліб» м. Києва. Екскурсію провела кандидатка технічних наук, начальниця технологічної лабораторії підприємства Тетяна Васильченко. Здобувачі відвідали хлібопекарс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні технологи знайомляться з хлібобулочним підприємством 28 квітня 2023

Як оплатити участь у спецсесії ЄВІ

З 12 до 19 серпня триває реєстрація на спеціально організовану сесію єдиного вступного іспиту вступників до магістратури та аспірантури, які не змогли взяти участь в основній або додатковій сесії ЄВІ чи бажають перескласти іспит і покращити свій результат. Скласти спецсесію ЄВІ зможуть усі вступники, хто вчасно зареєструється (звернувшись особисто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як оплатити участь у спецсесії ЄВІ 12 серпня 2024

Формування психологічної стійкості та принципи trauma-informed service в умовах війни опановують наші викладачі

Наш університет – це осередок не тільки високоякісних практично орієнтованих освітніх послуг, актуальних наукових досліджень і активної, плідної та різносторонньої співпраці з бізнесом, а й надання ефективної підтримки, створення безпечного середовища, уникнення психологічної травматизації кожного члена колективу. 15 вересня 2025 року в межах спів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Формування психологічної стійкості та принципи trauma-informed service в умовах війни опановують наші викладачі 17 вересня 2025