Н У Х Т

Освоєння майбутньої професії на практиці

21 січня 2022

Освоєння майбутньої професії на практиці

Другий семестр для студентів-біотехнологів 4 курсу розпочався з довгоочікуваної технологічної та переддипломної практики на виробництві, де здобувачі освоюють практичні навички майбутньої професії

У цьому навчальному році базами практик, як і раніше, стали чимало фармацевтичних, біотехнологічних і харчових підприємств, серед яких і давній партнер університету, флагман фармацевтичної галузі України – ПрАТ «ФФ «Дарниця». Зокрема, серед співробітників цього підприємства велика кількість випускників кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ.

Щасливчиками, які цьогоріч опановують практичні аспекти фармацевтики на найсучаснішому технологічному обладнанні із дотриманням усіх вимог GMP стали студенти груп БТ-4-1 і БТ-4-2 Єгор Забашта, Тетяна Загороднюк та Марія Станішевська.

Практикантів-біотехнологів зустріла Ольга Лаврик, яка працює координатором на підприємстві. Пройшовши інструктаж із техніки безпеки, здобувачі вищої освіти отримали спецодяг і відправилися на екскурсію підприємством. Дотримуючись усіх санітарно-гігієнічних норм, практиканти відвідали ампульний цех підприємства, а також побачили, як відбувається пакування таблетованих препаратів на автоматизованій технологічній лінії.

Студентів вразила злагоджена робота персоналу, а також сучасна автоматизація підприємства. Особливо цікавим для майбутніх фахівців став розподільчий центр – перше місце, куди потрапляє сировина для виробництва ліків та остання стадія перед відправкою вже готових препаратів замовникам. Цей організм має «пам'ять» і знає все про кожну одиницю сировини, матеріалів або готової продукції: від складу та кількості до ділянки виробництва та терміну придатності.

Здобувачі зазначають, що їх практика – дуже цікава та інформативна. Вони приємно вражені тим, що знання та навички, здобуті за роки навчання на кафедрі, дали їм можливість швидко розібратися з процесами, які відбуваються на реальному виробництві.

Студенти дуже вдячні фахівцям фармацевтичної фірми «Дарниця» за лояльний підхід до них і професіоналізм у своїй роботі. Окрему подяку вони висловили керівниці практики від підприємства Ользі Лаврик за досконале ознайомлення з компанією та змістовні відповіді на всі запитання.

Для здобувачів вищої освіти переддипломна практика є запорукою одержання виробничого досвіду та успішного працевлаштування в майбутньому. Сподіваємося, що наші майбутні випускники стануть цінними кадрами і будуть конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці.

Опублікований: 21-01-2022
Читайте також:
До Національного заповідника «Софія Київська» разом із кафедрою гуманітарних дисциплін

Професорки кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька та Оксана Силка разом зі здобувачами Навчально-наукового інституту харчових технологій та Навчально-наукового інституту економіки і управління здійснили екскурсію до виставкового проєкту «Раритети української козацької держави – Гетьманщини ΧVII-XVIII ст. до 30-річчя Незалежності України», од...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Національного заповідника «Софія Київська» разом із кафедрою гуманітарних дисциплін 20 вересня 2021

Дослідна робота кафедри теплоенергетики та холодильної техніки за участі підприємств-партнерів триває!

З 24 лютого на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки почалася дослідна робота з вивчення теплообміну за фазового переходу холодильних агентів у теплообмінниках українського виробника ТМ «AFOK». Підприємство знаходиться у м. Самбір Львівської області і виготовляє теплообмінники типу TL, TU, TLF, TLP, TS, TB, TLX із нержавіючої сталі, призн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дослідна робота кафедри теплоенергетики та холодильної техніки за участі підприємств-партнерів триває! 25 лютого 2021

Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м'яса і молока: науковці презентують здобутки

21 вересня наукова програма нашого університеті на Всеукраїнському тижні харчових технологій продовжилася Міжнародною науково-практичною конференцію «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м'яса і молока», що була спільно організована кафедрами технології м’яса і м’ясних продуктів та молока і молочних продуктів. Відкрили роботу конференці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м'яса і молока: науковці презентують здобутки 21 вересня 2023

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень

19 травня 2022 року відбулася ІI Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: освіта, наука, практика», організатором і модератором якої виступила кафедра готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. У роботі конференції взяла участ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень 23 травня 2022