Н У Х Т

Освоєння майбутньої професії на практиці

21 січня 2022

Освоєння майбутньої професії на практиці

Другий семестр для студентів-біотехнологів 4 курсу розпочався з довгоочікуваної технологічної та переддипломної практики на виробництві, де здобувачі освоюють практичні навички майбутньої професії

У цьому навчальному році базами практик, як і раніше, стали чимало фармацевтичних, біотехнологічних і харчових підприємств, серед яких і давній партнер університету, флагман фармацевтичної галузі України – ПрАТ «ФФ «Дарниця». Зокрема, серед співробітників цього підприємства велика кількість випускників кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ.

Щасливчиками, які цьогоріч опановують практичні аспекти фармацевтики на найсучаснішому технологічному обладнанні із дотриманням усіх вимог GMP стали студенти груп БТ-4-1 і БТ-4-2 Єгор Забашта, Тетяна Загороднюк та Марія Станішевська.

Практикантів-біотехнологів зустріла Ольга Лаврик, яка працює координатором на підприємстві. Пройшовши інструктаж із техніки безпеки, здобувачі вищої освіти отримали спецодяг і відправилися на екскурсію підприємством. Дотримуючись усіх санітарно-гігієнічних норм, практиканти відвідали ампульний цех підприємства, а також побачили, як відбувається пакування таблетованих препаратів на автоматизованій технологічній лінії.

Студентів вразила злагоджена робота персоналу, а також сучасна автоматизація підприємства. Особливо цікавим для майбутніх фахівців став розподільчий центр – перше місце, куди потрапляє сировина для виробництва ліків та остання стадія перед відправкою вже готових препаратів замовникам. Цей організм має «пам'ять» і знає все про кожну одиницю сировини, матеріалів або готової продукції: від складу та кількості до ділянки виробництва та терміну придатності.

Здобувачі зазначають, що їх практика – дуже цікава та інформативна. Вони приємно вражені тим, що знання та навички, здобуті за роки навчання на кафедрі, дали їм можливість швидко розібратися з процесами, які відбуваються на реальному виробництві.

Студенти дуже вдячні фахівцям фармацевтичної фірми «Дарниця» за лояльний підхід до них і професіоналізм у своїй роботі. Окрему подяку вони висловили керівниці практики від підприємства Ользі Лаврик за досконале ознайомлення з компанією та змістовні відповіді на всі запитання.

Для здобувачів вищої освіти переддипломна практика є запорукою одержання виробничого досвіду та успішного працевлаштування в майбутньому. Сподіваємося, що наші майбутні випускники стануть цінними кадрами і будуть конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці.

Опублікований: 21-01-2022
Читайте також:
Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль!

На кафедрі гуманітарних дисциплін було вшановано День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Викладачі кафедри зі здобувачами різних факультетів та інститутів провели тематичні бесіди щодо цієї трагічної події. Професорка Надія Левицька наголосила на тому, що депортація близько 400 000 кримських татар, була цілеспрямованою акцією, влаш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль! 22 травня 2023

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»!

17 травня 2022 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалася акредитація освітньо-професійних та освітньо-наукових програм закладів вищої освіти. До протоколу засідання був внесений і розгляд акредитаційних справ нашого університету, що був відтермінований через військову агресі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»! 23 травня 2022

Лекторій і нетворкінг здобувачів освіти із засновником UA Restorator і президентом Української ресторанної асоціації

Для студентства факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся лекторій від засновника UA Restorator і президента Української ресторанної асоціації Сергія Трахачова. Понад 200 учасників, здобувачі освіти спеціальностей 181 «Харчові технології» і 241 «Готельно-ресторанна справа», затамувавши подих, слухали харизматичного лідера-о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій і нетворкінг здобувачів освіти із засновником UA Restorator і президентом Української ресторанної асоціації 07 грудня 2021

Досягнуто домовленості щодо академічної мобільності здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Розширюючи партнерські зв’язки із зарубіжними колегами за спеціалізацією кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, завідувач кафедри, професор Василь Пасічний та відповідальний за практичну підготовку студентів, доцент Олег Галенко пройшли короткострокове стажування в компанії «Goodvalley» – другому за продуктивністю виробництва свинини м'ясопе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досягнуто домовленості щодо академічної мобільності здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 24 січня 2020