Н У Х Т

Освоєння майбутньої професії на практиці

21 січня 2022

Освоєння майбутньої професії на практиці

Другий семестр для студентів-біотехнологів 4 курсу розпочався з довгоочікуваної технологічної та переддипломної практики на виробництві, де здобувачі освоюють практичні навички майбутньої професії

У цьому навчальному році базами практик, як і раніше, стали чимало фармацевтичних, біотехнологічних і харчових підприємств, серед яких і давній партнер університету, флагман фармацевтичної галузі України – ПрАТ «ФФ «Дарниця». Зокрема, серед співробітників цього підприємства велика кількість випускників кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ.

Щасливчиками, які цьогоріч опановують практичні аспекти фармацевтики на найсучаснішому технологічному обладнанні із дотриманням усіх вимог GMP стали студенти груп БТ-4-1 і БТ-4-2 Єгор Забашта, Тетяна Загороднюк та Марія Станішевська.

Практикантів-біотехнологів зустріла Ольга Лаврик, яка працює координатором на підприємстві. Пройшовши інструктаж із техніки безпеки, здобувачі вищої освіти отримали спецодяг і відправилися на екскурсію підприємством. Дотримуючись усіх санітарно-гігієнічних норм, практиканти відвідали ампульний цех підприємства, а також побачили, як відбувається пакування таблетованих препаратів на автоматизованій технологічній лінії.

Студентів вразила злагоджена робота персоналу, а також сучасна автоматизація підприємства. Особливо цікавим для майбутніх фахівців став розподільчий центр – перше місце, куди потрапляє сировина для виробництва ліків та остання стадія перед відправкою вже готових препаратів замовникам. Цей організм має «пам'ять» і знає все про кожну одиницю сировини, матеріалів або готової продукції: від складу та кількості до ділянки виробництва та терміну придатності.

Здобувачі зазначають, що їх практика – дуже цікава та інформативна. Вони приємно вражені тим, що знання та навички, здобуті за роки навчання на кафедрі, дали їм можливість швидко розібратися з процесами, які відбуваються на реальному виробництві.

Студенти дуже вдячні фахівцям фармацевтичної фірми «Дарниця» за лояльний підхід до них і професіоналізм у своїй роботі. Окрему подяку вони висловили керівниці практики від підприємства Ользі Лаврик за досконале ознайомлення з компанією та змістовні відповіді на всі запитання.

Для здобувачів вищої освіти переддипломна практика є запорукою одержання виробничого досвіду та успішного працевлаштування в майбутньому. Сподіваємося, що наші майбутні випускники стануть цінними кадрами і будуть конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці.

Опублікований: 21-01-2022
Читайте також:
Ініціативні другокурсники кафедри теплоенергетики та холодильної техніки долучаються до модернізації лабораторної бази

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» другого курсу спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування», освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого не витрачають час «зеленої зони» даремно. Після тривалих карантинних обмежень ініціативна група студентів до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ініціативні другокурсники кафедри теплоенергетики та холодильної техніки долучаються до модернізації лабораторної бази 10 вересня 2021

Вчена рада університету проаналізувала підсумки зимової сесії та дистанційного навчання

28 лютого вчена рада університету зібралася на планове засідання. Голова ради, ректор Анатолій Українець традиційно розпочав його з вітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак. Нагрудний знак «За академічні заслуги» був вручений завідувачу кафедри технології зберігання і переробки зерна Олегу Шапов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету проаналізувала підсумки зимової сесії та дистанційного навчання 28 лютого 2019

Підведені підсумки роботи Екзаменаційної комісії кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів завершила роботу Екзаменаційна комісія з розгляду кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання, що навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія», яка працювала з 17 по 23 червня. 27 червня ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки роботи Екзаменаційної комісії кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 29 червня 2022

Пакувальні рішення від молоді: в університеті відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Золотий Каштан»

Розроблення і впровадження ефективних, безпечних та екологічних пакувальних рішень для харчових продуктів та інших товарів є, беззаперечно, важливим і актуальним, особливо у наш буремний час. Ми пишаємося творчою та ініціативною молоддю нашого університету, яка розуміє важливість цього питання, і робить свій внесок у розвиток пакувальної галузі. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пакувальні рішення від молоді: в університеті відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Золотий Каштан» 13 листопада 2020