Н У Х Т

Новий сезон профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

25 вересня 2023

Новий сезон профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

З початком навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи стартувала і активна профорієнтаційна робота з метою підготовки до вступної кампанії 2024 року.

З 18 по 22 вересня відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри, асистент Артем Ущаповський та здобувачі першого і другого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Олександра Мороз (група ГС-2-6) та Юрій Шендяпін (група ГС-1-8) відвідали заклади загальної середньої освіти з метою інформування старшокласників щодо можливості підготовки до НМТ-2024 у нашому університеті.

Артем Ущаповський відвідав учнів 11-х класів КЗЗСО І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей №1», що на Чернігівщині.

Зазначимо, що за підсумками плідної роботи викладача з цим закладом за результатами вступної кампанії-2023 чотири випускники ліцею є нашими здобувачами вищої освіти, навчаються за державним замовленням і отримують стипендію.

Під час зустрічі школярі також дізналися про особливості навчання у нашому університеті, спеціальності, за якими здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, успішну професійну реалізацію і кар’єрний розвиток за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа».

Також у ході зустрічі та спілкування з дирекцією закладу було вирішено заключити договір про співпрацю, що надасть змогу успішної підготовки висококваліфікованих кадрів, що так потрібні для відбудови нашої України.

Олександра Мороз відвідала свою рідну школу –  Спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 125 м. Києва з поглибленим вивченням англійської мови. Не зважаючи на те, що вона закінчила заклад понад два роки назад, її радо зустріли учні та вчителі.

Олександра розповіла та надала детальну інформацію про Підготовче відділення та поділилась власними враженнями, щодо навчання в університеті. Також запропонувала активно долучатися до всіх заходів факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, адже вони є безкоштовними та надають можливість правильно обрати свою подальшу професію.

Щиро вдячні за можливість зустрічі заступниці директора з навчально-виховної роботи Вікторії Калько.

Юрій Шендяпін відвідав Спеціалізовану школу №2 м. Києва імені Дмитра Карбишева з поглибленим вивченням природничого циклу. Здобувач запевнив учнів, що вступна кампанія до ЗВО – це не так страшно, як здається, адже сам лише вступив до НУХТ у цьому році і вже подолав цей, на перший погляд, «складний» шлях.

Він поділився лайфхаками щодо складання НМТ і наголосив, що основним є якісна підготовка, яку надає Підготовче відділення НУХТ.

Тож, випускники школи отримали корисну інформацію та дізналися, що закінчивши Підготовче відділення вони отримують +10 балів до особистого рейтингу вступника (для спеціальностей з особливою підтримкою) та високі шанси вступити на бюджет, оскільки підготовка здійснюється досвідченим професорсько-викладацьким складом.

Щиро вдячні за допомогу в організації зустрічі заступниці директора з навчально-виховної роботи Тетяні Павлусенко.

Усі зустрічі були досить насиченими та інформативними. Можна впевнено стверджувати, що профорієнтаційні зустрічі мотивують школярів для підготовки і вступу до закладів вищої освіти, а також допомагають зорієнтувати майбутніх вступників на шляху до здобуття ступеня бакалавра для успішної реалізації у професії. Колектив кафедри сподівається побачити їх учасників не тільки на підготовчих курсах, а й серед гостей Днів відкритих дверей та Днів гостинності, що заплановані в 2023-2024 навчальному році.

Опублікований: 25-09-2023
Читайте також:
Зі світовими тенденціями виробництва знайомить гостьовий лектор

Завідувач відділу виробництва ТОВ «Чіпси Люкс» Євген Строкач прочитав гостьову лекцію на тему «Світові тенденції виробництва чіпсів» для магістрантів Навчально-наукового інституту харчових технологій, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» Заняття відбулось в рамка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі світовими тенденціями виробництва знайомить гостьовий лектор 09 квітня 2024

Відкрита лекція доцентів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

15 листопада 2021 року доценти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роман Грищенко і Сергій Самійленко прочитали відкриту лекцію з дисциплін обов’язкових компонентів для здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Зміст, чіткість структури лекції, застосування прийомів підтримки уваги – все це активізувало мислення і працездатні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцентів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 18 листопада 2021

Відбулося засідання Спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 по прийняттю до захисту докторської дисертації

29 грудня у форматі відеоконференції на платформі Zoom відбулося засідання Спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02. На попередній розгляд спецради була представлена дисертаційна робота «Науково-технічні засади застосування наноматеріалів для інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв» доцента кафедри технологічного обладнання та комп’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося засідання Спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 по прийняттю до захисту докторської дисертації 30 грудня 2020

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два відкритих практичних заняття. Старший викладач Ольга Пушка провела заняття «Технологія кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів» для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з навчальної дисципліни «Технологія продукції рестор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 27 листопада 2018