Н У Х Т

Новий сезон профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

25 вересня 2023

Новий сезон профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

З початком навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи стартувала і активна профорієнтаційна робота з метою підготовки до вступної кампанії 2024 року.

З 18 по 22 вересня відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри, асистент Артем Ущаповський та здобувачі першого і другого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Олександра Мороз (група ГС-2-6) та Юрій Шендяпін (група ГС-1-8) відвідали заклади загальної середньої освіти з метою інформування старшокласників щодо можливості підготовки до НМТ-2024 у нашому університеті.

Артем Ущаповський відвідав учнів 11-х класів КЗЗСО І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей №1», що на Чернігівщині.

Зазначимо, що за підсумками плідної роботи викладача з цим закладом за результатами вступної кампанії-2023 чотири випускники ліцею є нашими здобувачами вищої освіти, навчаються за державним замовленням і отримують стипендію.

Під час зустрічі школярі також дізналися про особливості навчання у нашому університеті, спеціальності, за якими здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, успішну професійну реалізацію і кар’єрний розвиток за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа».

Також у ході зустрічі та спілкування з дирекцією закладу було вирішено заключити договір про співпрацю, що надасть змогу успішної підготовки висококваліфікованих кадрів, що так потрібні для відбудови нашої України.

Олександра Мороз відвідала свою рідну школу –  Спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 125 м. Києва з поглибленим вивченням англійської мови. Не зважаючи на те, що вона закінчила заклад понад два роки назад, її радо зустріли учні та вчителі.

Олександра розповіла та надала детальну інформацію про Підготовче відділення та поділилась власними враженнями, щодо навчання в університеті. Також запропонувала активно долучатися до всіх заходів факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, адже вони є безкоштовними та надають можливість правильно обрати свою подальшу професію.

Щиро вдячні за можливість зустрічі заступниці директора з навчально-виховної роботи Вікторії Калько.

Юрій Шендяпін відвідав Спеціалізовану школу №2 м. Києва імені Дмитра Карбишева з поглибленим вивченням природничого циклу. Здобувач запевнив учнів, що вступна кампанія до ЗВО – це не так страшно, як здається, адже сам лише вступив до НУХТ у цьому році і вже подолав цей, на перший погляд, «складний» шлях.

Він поділився лайфхаками щодо складання НМТ і наголосив, що основним є якісна підготовка, яку надає Підготовче відділення НУХТ.

Тож, випускники школи отримали корисну інформацію та дізналися, що закінчивши Підготовче відділення вони отримують +10 балів до особистого рейтингу вступника (для спеціальностей з особливою підтримкою) та високі шанси вступити на бюджет, оскільки підготовка здійснюється досвідченим професорсько-викладацьким складом.

Щиро вдячні за допомогу в організації зустрічі заступниці директора з навчально-виховної роботи Тетяні Павлусенко.

Усі зустрічі були досить насиченими та інформативними. Можна впевнено стверджувати, що профорієнтаційні зустрічі мотивують школярів для підготовки і вступу до закладів вищої освіти, а також допомагають зорієнтувати майбутніх вступників на шляху до здобуття ступеня бакалавра для успішної реалізації у професії. Колектив кафедри сподівається побачити їх учасників не тільки на підготовчих курсах, а й серед гостей Днів відкритих дверей та Днів гостинності, що заплановані в 2023-2024 навчальному році.

Опублікований: 25-09-2023
Читайте також:
Чергове засідання Movieclub за фільмом «Відкорковані»

Студенти групи ГС-1-10а факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Лебідь взяли участь у обговоренні цікавого фільму про майбутнього сомельє, який прекрасно розбирається у винах і хоче зробити це справою свого життя. Здобувачі чудово зрозуміли фільм завдяки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове засідання Movieclub за фільмом «Відкорковані» 23 жовтня 2021

Призеркою Чемпіонату України з хокею серед жінок стала студентка спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студентка 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Дар’я Супрун  у складі команди «Автомобіліст» брала участь у Чемпіонаті України з хокею серед жінок 2018-2019. Участь у 3-му Чемпіонаті України з хокею серед жінок брали три клуби: «Пантери» (Харків), «Україночка (Київ) і новачок чемпіонату «Автомобіліст» (Київ). Вболівальники команд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Призеркою Чемпіонату України з хокею серед жінок стала студентка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 31 травня 2019

Завершуємо навчальний рік: магістранти оцінюють результати

У складних умовах проходить нині навчання у закладах вищої освіти, складних і для здобувачів, і для педагогічного персоналу. Однак це не зменшує рівня вимог кафедри технології оздоровчих продуктів до надання здобувачам магістерського ступеня необхідної суми знань зі всіх дисциплін навчального плану та міри відповідальності суб’єктів навчального про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершуємо навчальний рік: магістранти оцінюють результати 13 травня 2022

Кухня народів світу – про особливості приготування страв різних народів англійською мовою

Кафедра іноземних мов професійного спрямування провела захід, присвячений особливостям приготування національних страв різних народів. Здобувачі освіти разом зі старшим викладачем кафедри Андрієм Пазяком поділилися результатами досліджень з цього питання. Здобувачі групи ТІ-1-8 Катерина Рожнятівська, Ольга Приходченко, Максим Зінич, Марія Сидорчук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кухня народів світу – про особливості приготування страв різних народів англійською мовою 24 квітня 2023