Н У Х Т

Новий сезон профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

25 вересня 2023

Новий сезон профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

З початком навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи стартувала і активна профорієнтаційна робота з метою підготовки до вступної кампанії 2024 року.

З 18 по 22 вересня відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри, асистент Артем Ущаповський та здобувачі першого і другого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Олександра Мороз (група ГС-2-6) та Юрій Шендяпін (група ГС-1-8) відвідали заклади загальної середньої освіти з метою інформування старшокласників щодо можливості підготовки до НМТ-2024 у нашому університеті.

Артем Ущаповський відвідав учнів 11-х класів КЗЗСО І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей №1», що на Чернігівщині.

Зазначимо, що за підсумками плідної роботи викладача з цим закладом за результатами вступної кампанії-2023 чотири випускники ліцею є нашими здобувачами вищої освіти, навчаються за державним замовленням і отримують стипендію.

Під час зустрічі школярі також дізналися про особливості навчання у нашому університеті, спеціальності, за якими здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, успішну професійну реалізацію і кар’єрний розвиток за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа».

Також у ході зустрічі та спілкування з дирекцією закладу було вирішено заключити договір про співпрацю, що надасть змогу успішної підготовки висококваліфікованих кадрів, що так потрібні для відбудови нашої України.

Олександра Мороз відвідала свою рідну школу –  Спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 125 м. Києва з поглибленим вивченням англійської мови. Не зважаючи на те, що вона закінчила заклад понад два роки назад, її радо зустріли учні та вчителі.

Олександра розповіла та надала детальну інформацію про Підготовче відділення та поділилась власними враженнями, щодо навчання в університеті. Також запропонувала активно долучатися до всіх заходів факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, адже вони є безкоштовними та надають можливість правильно обрати свою подальшу професію.

Щиро вдячні за можливість зустрічі заступниці директора з навчально-виховної роботи Вікторії Калько.

Юрій Шендяпін відвідав Спеціалізовану школу №2 м. Києва імені Дмитра Карбишева з поглибленим вивченням природничого циклу. Здобувач запевнив учнів, що вступна кампанія до ЗВО – це не так страшно, як здається, адже сам лише вступив до НУХТ у цьому році і вже подолав цей, на перший погляд, «складний» шлях.

Він поділився лайфхаками щодо складання НМТ і наголосив, що основним є якісна підготовка, яку надає Підготовче відділення НУХТ.

Тож, випускники школи отримали корисну інформацію та дізналися, що закінчивши Підготовче відділення вони отримують +10 балів до особистого рейтингу вступника (для спеціальностей з особливою підтримкою) та високі шанси вступити на бюджет, оскільки підготовка здійснюється досвідченим професорсько-викладацьким складом.

Щиро вдячні за допомогу в організації зустрічі заступниці директора з навчально-виховної роботи Тетяні Павлусенко.

Усі зустрічі були досить насиченими та інформативними. Можна впевнено стверджувати, що профорієнтаційні зустрічі мотивують школярів для підготовки і вступу до закладів вищої освіти, а також допомагають зорієнтувати майбутніх вступників на шляху до здобуття ступеня бакалавра для успішної реалізації у професії. Колектив кафедри сподівається побачити їх учасників не тільки на підготовчих курсах, а й серед гостей Днів відкритих дверей та Днів гостинності, що заплановані в 2023-2024 навчальному році.

Опублікований: 25-09-2023
Читайте також:
На замітку вступникам: освітня програма «Облік і аудит»

Національний університет харчових технологій запрошує на навчання на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування». «Облік і оподаткування» – унікальна спеціальність, яка пов’язана зі створенням та управлінням інформацією про усі, без винятку, процеси в діяльності сучасного підприємства та держави в цілому. То...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На замітку вступникам: освітня програма «Облік і аудит» 12 липня 2024

Вітаємо переможниць Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня!

На кафедрі готельно-ресторанної справи за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран і гарантки освітньо-професійної програми Віти Цирульнікової було проведено I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» серед здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня бакалавра освітньо-професійної програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможниць Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня! 13 травня 2024

Викладацько-студентська команда кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції – у столичному ліцеї №15

У межах реалізації договору про співпрацю між нашим університетом і Ліцеєм №15 міста Києва відбулася чергова змістовна та натхненна зустріч представників НУХТ із адміністрацією та учнями закладу. Участь у заході взяли професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми «Технології харчування» Олег Кузьмін та а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацько-студентська команда кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції – у столичному ліцеї №15 14 листопада 2025

Студенти університету запрошуються до участі у «Black Sea Science-2018»

Студенти університету – активно беруть участь у наукових дослідженнях, результати яких широко презентують у рамках наукових форумів різного рівня та різноманітних конкурсах студентських наукових робіт, де вражають журі високим рівнем своїх знань, творчим потенціалом, креативністю дослідницьких рішень. Молоді науковці НУХТ – неодноразові переможці н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти університету запрошуються до участі у «Black Sea Science-2018» 18 січня 2018