Н У Х Т

Новий челендж у житті студента-біотехнолога

12 січня 2021

Новий челендж у житті студента-біотехнолога

Магістри І року навчання освітньо-професійної програми «Фармацевтична біотехнологія» приступили до виконання своїх магістерських робіт. Найперше, що вони мали виконати – написати обґрунтування вибору тематики магістерської роботи. Адже, це той фундамент і база, які кожний має створити для успішного початку. Це 80% майбутнього диплому. І, як зізнається магістрантка Валерія Бондарчук, навіть зважаючи на те, що тему вони могли самостійно обрати на свій розсуд, насправді це виявилось не так то і легко. Тут на допомогу приходять наставники, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології. У Валерії це доцентка Оксана Скроцька, яка не лише допомогла здобувачці обрати тематику, але й вибудувала структуру правильного підходу, дала поради, як варто знаходити і опрацьовувати потрібний матеріал, а також розподілити свій тайм-менеджмент, щоб все встигати.

У майбутніх магістрів тематики кваліфікаційних робіт не з легких. Валерія Бондарчук обрала «Використання мікроорганізмів у якості систем експресії для отримання субодиничних вакцин». На сьогодні ця тема є надзвичайно цікавою і актуальною, враховуючи нинішню пандемію. На відміну від традиційних вакцин для створення яких невід’ємним етапом є вирощування інфекційних віріонів, нереплікуючі субодиничні вакцини на основі рекомбінантних білків не потребують інфекційного агента у їх складі, а тому вважаються більш безпечними та стабільними, ніж традиційні вакцини. Крім того, вони зменшують ризик побічних імунологічних ефектів і не потребують збереження в рефрижераторах.

Не втрачаючи ні хвилини, магістрантка поринула у незліченний світ сучасних наукових публікацій, іноземних статей на просторах PubMed і Google Scholar. Плідна праця – запорука успішного працевлаштування! Студентка вірить, що це допоможе отримати базу нових знань і навичок із пошуку потрібної та актуальної літератури, детального її опрацювання та вміння презентувати в доступній формі.

Не зважаючи те, що навчання триває в дистанційні формі, це ніяк не впливає на результат, бо наші магістранти з тих, хто прагне до нових знань і звершень завжди їх досягає!

 

Опублікований: 12-01-2021
Читайте також:
Магістрант – про нові можливості оздоровчого харчування

Днями у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася ІІ Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації». З вітальним словом від нашого університету до учасників конференції звернулася завідувачка кафедри технології оздоровчих п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрант – про нові можливості оздоровчого харчування 26 травня 2025

Науково-технічна рада університету розглянула стан виконання наукових досліджень, що здійснюються за рахунок держбюджету

10 грудня 2020 року відбулося засідання Науково-технічної ради університету, присвячене стану виконання наукових досліджень і розробок, які здійснюються в нашому університеті за рахунок коштів державного бюджету у 2020 році. Провів засідання голова Науково-технічної ради, професор Олександр Шевченко. На початку засідання головуючий подякував нашим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна рада університету розглянула стан виконання наукових досліджень, що здійснюються за рахунок держбюджету 11 грудня 2020

Економічні тренди та сталий розвиток – тема гостьової лекції польської фахівчині

Викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління раді були зустрічі на гостьовій лекції «Економічні тренди та сталий розвиток» із докторкою економічних наук, професоркою кафедри управління Економіко-гуманітарного університету Бельсько-гуманітарного університету в м. Бельсько-Бяла (Польща) Любов’ю Жаровою. Зустріч минула насичено і ці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Економічні тренди та сталий розвиток – тема гостьової лекції польської фахівчині 24 жовтня 2023

Відбувся другий етап конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв»

Відбувся другий етап конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» серед студентів 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології», організованого кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки ректорату. На цьому етапі випробувань студенти мали у виробничи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся другий етап конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» 26 березня 2018