Н У Х Т

До університету завітала делегація Чунцінського університету (Китайська Народна Республіка)

26 березня 2018

До університету завітала делегація Чунцінського університету (Китайська Народна Республіка)

26 березня в університеті побувала делегація Чунцінського університету разом із генеральним директором Україно-Китайського центру розвитку культури та освіти Вей Лімін і директором центру Віталієм Марченком.

Колеги з Китайської Народної Республіки прибули до нашої країни з метою налагодження співпраці з вищими навчальними закладами України, й не могли оминути увагою такий потужний і знаний у світі виш, як НУХТ.

Гості зустрілися з ректором, професором Анатолієм Українцем, який розповів про славетну історію університету, його сьогодення, інноваційні освітні програми підготовки фахівців, унікальні наукові дослідження і розробки наших вчених.

Проректор з міжнародної роботи Чунцінського університету Хавк Кху і начальник міжнародного відділу Чунцінського  університету Рекс Гао зацікавилися міжнародними програмами, за якими працює наш колектив і, зокрема, співпрацею з вишами і науковими установами КНР. Також гостей цікавила можливість започаткування програм академічної мобільності, підготовки наукових кадрів, ведення спільних наукових досліджень.

Знайомство з НУХТ вони продовжили на кафедрах машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, інтегрованих автоматизованих систем управління, біотехнології і мікробіології. Там китайські фахівці детальніше дізналися про співпрацю наших кафедр з провідними виробниками обладнання, оглянули навчальні й наукові лабораторії, поспостерігали за лабораторними і практичними заняттями студентів. Гості були приємно вражені рівнем оснащення лабораторій, розмаїттям наукових інтересів наших викладачів і студентів.

У червні в Києві планується проведення україно-китайського конгресу, в рамках якого відбудеться підписання угоди про співпрацю між Національним університетом харчових технологій і Чунцінським університетом.

Опублікований: 26-03-2018
Читайте також:
Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України

На початку квітня доцент кафедри харчової хімії Наталія Сімурова в рамках підготовки до щорічної конференції молодих вчених, студентів та аспірантів НУХТ організувала екскурсію для членів наукового гуртка «Алхімік» Анни Зварич і Вячеслава Четепанського (студенти 2 курсу факультету біотехнології та екологічного контролю) до ДУ «Інститут ендокринолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України 04 квітня 2018

Свято для особливих дітей від колективу Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого

З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята. Найбільшим і найрадіснішим для дітвори є День Святого Миколая – одне з найулюбленіших свят дітей, і чудова нагода відповісти добром на добро. Відбулося воно і у Прилуцькій спеціалізованій школі-інтернаті І-ІІ ступенів для особливих дітей. 18 грудня студенти та колектив Навчально-науковог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято для особливих дітей від колективу Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого 21 грудня 2018

Мотиваційні листи: типова помилка

Шановні вступники! У 2024 році усі ви маєте подавати мотиваційні листи, це – складова частина заяви на вступ. Перед тим, як його писати радимо уважно ознайомитися з вимогами до мотиваційного листа вступника до нашого університету. Для написання гарного мотиваційного листа вам потрібно вибрати найважливішу інформацію, яка найкраще розкаже про ваші...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотиваційні листи: типова помилка 25 липня 2024

Збірна команда студентів університету – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Харчові технології»

У Харківському державному університеті харчування та торгівлі відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Харчові технології». Цього року в олімпіаді взяли участь 58 студентів із 22 вищих навчальних закладів України. Конкурсне завдання складалося з двох частин: письмового завдання та виконання тестів. У роботі кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збірна команда студентів університету – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» 16 квітня 2019