Н У Х Т

Нові виклики та стратегії функціонування індустрії гостинності обговорили під час засідання секції «Готельно-ресторанна справа»

07 квітня 2023

Нові виклики та стратегії функціонування індустрії гостинності обговорили під час засідання секції «Готельно-ресторанна справа»

4 квітня 2023 р. у рамках 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка працювала секція «Готельно-ресторанна справа».

Гостей наукового заходу в освітньому діджитал-просторі привітали деканка факультету, гарантка освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» Віта Цирульнікова та завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран.

Науковий івент об’єднав академічну спільноту нашого університету, викладачів і здобувачів освітніх ступенів кафедри готельно-ресторанної справи, фахівців-практиків провідних підприємств індустрії гостинності, успішних випускників.

Серед запрошених гостей і доповідачів – стейкхолдерка, міжнародна аудиторка і тренерка систем менеджменту якості та харчової безпеки швейцарської компанії «SGS Україна» по стандартах BRCGS, FSSC 22000, ISO 22000, ISO 9001, FSMA, SQMS Наталія Велемець. Організатори роботи секції вдячні пані Наталії за актуальну інформацію щодо розвитку сфери готельно-ресторанного бізнесу, а також плідне партнерство і залученість в освітній процес задля підвищення якості підготовки фахівців за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справ».

Наша випускниця, магістерка з готельно-ресторанної справи, успішна адміністраторка заміського готельного комплексу «KIDEV» Лілія Юнг познайомила присутніх із трендами готельного ринку як прогноз-фактором розвитку у післявоєнний час. Спікерка розповіла про особливості функціонування парк-готелю «KIDEV у період пандемії та у теперішній непростий воєнний час, волонтерську діяльність, зокрема наші здобувачі освіти мали змогу дізнатись про підтримку та допомогу готельних підприємств Збройним Силам України та всім, хто наближає нашу перемогу.

До роботи секції долучився ще один успішний випускник – Євген Штома, який тільки у лютому цього року здобув освітній ступінь магістра з готельно-ресторанної справи, а нині є менеджером ресторану італійської кухні «Trattoria 5». Євген розповів присутнім про концептуальну діяльність ресторану, унікальне дизайнерське рішення обідніх залів закладу та особливості формування меню, умови функціонування ресторанних підприємств у період воєнного стану та перспективи у післявоєнний час. Фахівець наполегливо рекомендував студентам не вагатися і продовжувати навчання у рідному університеті на другому магістерському рівні вищої освіти. Викладачі вдячні Євгену за теплі відгуки про факультет, кафедру, університетські роки.

У рамках роботи секції «Готельно-ресторанна справа» були заслухані доповіді здобувачів освіти: «Перспективний спосіб випікання вівсяного хліба» Анастасії Різник (наукова керівниця – професорка Тетяна Сильчук); «Особливості надання готельних послуг та їх вплив на побудову обліку і аналізу фінансових результатів» Аліни Білик (наукові керівники – доценти Юрій Ткачук і В’ячеслав Губеня); «Інформаційні технології як інструмент підвищення ефективності підприємств готельного бізнесу» Анастасії Широбокової, «Вплив застосування сучасних клінінгових технологій на зростання прибутку готелю» Анни Нечипорук (наукова керівниця обох – доцентка Тетяна Нікітіна); «Використання «Sous Vide» технологій при приготуванні напоїв у барі» Ірини Винник (наукова керівниця – доцентка Ольга Пушка).

Учасники засідання дізналися актуальну інформацію у сфері готельного і ресторанного бізнесу, обмінялися досвідом і думками, подискутували і впевнились у тому, що у майбутньому індустрію гостинності очікує відновлення і зростання.

З постерною сесією можна ознайомитись на офіційній сторінці факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у мережі Facebook. 

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи дякує гостям наукового івенту, доповідачам, науковим керівникам за підготовку здобувачів освіти й бажає нових наукових здобутків і найголовнішого – якнайшвидшої перемоги!

Опублікований: 07-04-2023
Читайте також:
Карантин, як мотиватор самостійного вивчення дисциплін

Студенти групи БТ-4-1, які вже майже є випускниками-бакалаврами, закінчили вивчати надзвичайно цікавий та, беззаперечно, важливий предмет «Технологія пробіотиків та вакцин». Як зазначають самі здобувачі, настільки захопливим вивчення предмету дистанційно ще не було! Цікавим для них було все – від складання презентації по індивідуальному препарату ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Карантин, як мотиватор самостійного вивчення дисциплін 14 травня 2020

Переможці X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – наші студентки

Мабуть нема в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Шевченка. У кожного своє розуміння його творів. Але для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави. Молодь ще зі школи вивчає багатогранну творчість видатного українського митця. А з 2010 року проводиться  Міжнародний мовно-літературний конкур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – наші студентки 22 травня 2020

Святковий захід Christmas на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Відбувся святковий захід Christmas, який організувала та провела старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок зі студентами 1 курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління, спеціальності «Міжнародна економіка». За гарною традицією на святі був присутній американський гість і давній партнер к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий захід Christmas на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 23 грудня 2019

Підсумки участі здобувачів освіти у конкурсі «Масниця- Fest 2023» підвели на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка завершився традиційний конкурс «Масниця- Fest 2023», і кафедри, здобувачі освіти яких брали в ньому участь, підсумували результати. Від кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у конкурсі взяли участь 27 здобувачів освіти різних курсів. Нагадаємо, к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки участі здобувачів освіти у конкурсі «Масниця- Fest 2023» підвели на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 березня 2023