Н У Х Т

Нові горизонти життя відкрилися перед здобувачами-бакалаврами заочної форми навчання кафедри біотехнології і мікробіології

18 лютого 2020

Нові горизонти життя відкрилися перед здобувачами-бакалаврами заочної форми навчання кафедри біотехнології і мікробіології

Завершилися захисти кваліфікаційних дипломних робіт студентів-бакалаврів заочної форми навчання, що тривали з 10 по 14 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології. Настала та довгоочікувана мить, коли студенти кафедри отримали кваліфікацію «Бакалавр з біотехнології» за напрямом 6.051401 «Біотехнологія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»).

Екзаменаційну комісію очолював доктор технічних наук, професор кафедри Віктор Стабніков. У складі комісії були доценти кафедри Вікторія Красінько, Юрій Карлаш, Світлана Тетеріна та асистент кафедри Віктор Удимович (секретар ЕК).

До захисту був представлений 51 дипломний проект бакалаврів, кожний з яких певною мірою унікальний і особливий. Теми дипломних проектів присвячені актуальним тематикам: одержання біомаси Pseudomonas fluorescens для виробництва біопрепарату для захисту рослин, одержання біомаси Saccharomyces boulardii з метою виробництва ентеролу, культивування Streptomyces mycarofaciens для виробництва мідекаміцину, одержання етаполану культивуванням Acinetobacter sp., культивування Lactobacillus paracasei для виробництва ветеринарного пробіотика, одержання ксантану культивуванням Xanthomonas campestris, культивування Bacillus amyloliquefaciens з метою одержання біопрепарату для стимуляції росту рослин, одержання біомаси Trichoderma viride для виробництва Тріхофіту, одержання гентаміцину культивуванням Micromonospora echinospora, культивування Penicillium canescens для одержання ксиланази, біосинтез бутанолу Clostridium acetobutylicum тощо.

Після завершення захистів Віктор Стабніков привітав усіх студентів із успішним захистом кваліфікаційних робіт і повідомив, що всі без винятку студенти отримали позитивні оцінки.

Тож побажаємо всім новоспеченим бакалаврам успіхів і здійснення мрій, а також успішного вступу до магістратури!

 

Опублікований: 18-02-2020
Читайте також:
Подорож у світ виробництва харчових продуктів

3 листопада доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, Вікторія Кійко, Наталія Попова та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра разом зі здобувачами 3 курсу 13-ої групи ХЕ відвідали 26-ту Міжнародну виставку харчових продуктів і напоїв «WorldFood Ukraine». У такі непрості часи відвідування подібних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ виробництва харчових продуктів 06 листопада 2023

Випускниці кафедри експертизи харчових продуктів діляться зі здобувачами нюансами їх майбутньої професії

Днями доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Петрушою була проведена онлайн-зустріч здобувачів групи ХЕ-2-7 із випускниками кафедри, які успішно працюють за спеціальністю, фахівчинею відділу контролю якості ТОВ «НОВУС Україна» Діаною Бідах і фахівчинею з НАССР (напрямок «Клінінг») ТОВ «Fozzy group» Анастасією Сербенюк. Зустріч бул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниці кафедри експертизи харчових продуктів діляться зі здобувачами нюансами їх майбутньої професії 25 листопада 2020

Свої перші кроки у світ науки київська ліцеїстка робить у лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ

Усе більше людей останнім часом користується гаджетами, до яких додаються навушники, адже через пандемію COVID-19 вони все більше часу проводять на онлайн-заходах. Проте, незважаючи на всі переваги використання навушників кількість питань щодо їх безпечності зростає. Щороку з’являються нові дослідження про потенційну загрозу цих гаджетів, саме тому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої перші кроки у світ науки київська ліцеїстка робить у лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ 20 січня 2022

У глобальних трендах технологій виробництва продуктів для краси та персонального догляду розібрались магістранти

Про штучний інтелект у інноваційних технологіях виробництва продуктів для краси та персонального догляду і не тільки дізналися магістранти освітніх програм «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» і «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та кос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У глобальних трендах технологій виробництва продуктів для краси та персонального догляду розібрались магістранти 25 жовтня 2024