Н У Х Т

Нові горизонти життя відкрилися перед здобувачами-бакалаврами заочної форми навчання кафедри біотехнології і мікробіології

18 лютого 2020

Нові горизонти життя відкрилися перед здобувачами-бакалаврами заочної форми навчання кафедри біотехнології і мікробіології

Завершилися захисти кваліфікаційних дипломних робіт студентів-бакалаврів заочної форми навчання, що тривали з 10 по 14 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології. Настала та довгоочікувана мить, коли студенти кафедри отримали кваліфікацію «Бакалавр з біотехнології» за напрямом 6.051401 «Біотехнологія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»).

Екзаменаційну комісію очолював доктор технічних наук, професор кафедри Віктор Стабніков. У складі комісії були доценти кафедри Вікторія Красінько, Юрій Карлаш, Світлана Тетеріна та асистент кафедри Віктор Удимович (секретар ЕК).

До захисту був представлений 51 дипломний проект бакалаврів, кожний з яких певною мірою унікальний і особливий. Теми дипломних проектів присвячені актуальним тематикам: одержання біомаси Pseudomonas fluorescens для виробництва біопрепарату для захисту рослин, одержання біомаси Saccharomyces boulardii з метою виробництва ентеролу, культивування Streptomyces mycarofaciens для виробництва мідекаміцину, одержання етаполану культивуванням Acinetobacter sp., культивування Lactobacillus paracasei для виробництва ветеринарного пробіотика, одержання ксантану культивуванням Xanthomonas campestris, культивування Bacillus amyloliquefaciens з метою одержання біопрепарату для стимуляції росту рослин, одержання біомаси Trichoderma viride для виробництва Тріхофіту, одержання гентаміцину культивуванням Micromonospora echinospora, культивування Penicillium canescens для одержання ксиланази, біосинтез бутанолу Clostridium acetobutylicum тощо.

Після завершення захистів Віктор Стабніков привітав усіх студентів із успішним захистом кваліфікаційних робіт і повідомив, що всі без винятку студенти отримали позитивні оцінки.

Тож побажаємо всім новоспеченим бакалаврам успіхів і здійснення мрій, а також успішного вступу до магістратури!

 

Опублікований: 18-02-2020
Читайте також:
Фахово, корисно та яскраво пройшла виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Останній рік навчання у бакалавраті для здобувачів четвертого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» розпочався з проходження виробничої практики. Понад 70 здобувачів були направлені кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції для проходження виробничої практики у закладах рес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахово, корисно та яскраво пройшла виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 жовтня 2024

«Фармацевтична фірма «Дарниця» приймає учасників ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

Ще один партнер кафедри біотехнології та мікробіології – одна з найсучасніших та провідних фармацевтичних компаній «Фармацевтична фірма«Дарниця» люб’язно провела екскурсію для учасників Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. 24 квітня гості НУХТ мали змогу побачити сучасне фармацевтичне обладнання та сам технологічний процес пригот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Фармацевтична фірма «Дарниця» приймає учасників ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 25 квітня 2018

Наші викладачі долучаються до обговорення Reskilling та Upskilling малих і середніх підприємств

28 травня у рамках ХХІІ Міжнародного промислового форуму, що працює у Києві 28-30 травня, відбувся круглий стіл «Reskilling та Upskilling малих і середніх підприємств», організований Українським кластерним альянсом. Участь у обговоренні кадрових проблем, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, кращих практик та можливостей їх масштабуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі долучаються до обговорення Reskilling та Upskilling малих і середніх підприємств 29 травня 2024

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці

З 12 по 16 березня 2018 року фахівці Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ проведуть для спеціалістів харчових підприємств і організацій Одеси і передмість, включаючи підприємства громадського харчування, семінар-тренінг «Впровадження і функціонування систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів». Згідно із Законом «Про осн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці 05 лютого 2018