Н У Х Т

Нові горизонти життя відкрилися перед здобувачами-бакалаврами заочної форми навчання кафедри біотехнології і мікробіології

18 лютого 2020

Нові горизонти життя відкрилися перед здобувачами-бакалаврами заочної форми навчання кафедри біотехнології і мікробіології

Завершилися захисти кваліфікаційних дипломних робіт студентів-бакалаврів заочної форми навчання, що тривали з 10 по 14 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології. Настала та довгоочікувана мить, коли студенти кафедри отримали кваліфікацію «Бакалавр з біотехнології» за напрямом 6.051401 «Біотехнологія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»).

Екзаменаційну комісію очолював доктор технічних наук, професор кафедри Віктор Стабніков. У складі комісії були доценти кафедри Вікторія Красінько, Юрій Карлаш, Світлана Тетеріна та асистент кафедри Віктор Удимович (секретар ЕК).

До захисту був представлений 51 дипломний проект бакалаврів, кожний з яких певною мірою унікальний і особливий. Теми дипломних проектів присвячені актуальним тематикам: одержання біомаси Pseudomonas fluorescens для виробництва біопрепарату для захисту рослин, одержання біомаси Saccharomyces boulardii з метою виробництва ентеролу, культивування Streptomyces mycarofaciens для виробництва мідекаміцину, одержання етаполану культивуванням Acinetobacter sp., культивування Lactobacillus paracasei для виробництва ветеринарного пробіотика, одержання ксантану культивуванням Xanthomonas campestris, культивування Bacillus amyloliquefaciens з метою одержання біопрепарату для стимуляції росту рослин, одержання біомаси Trichoderma viride для виробництва Тріхофіту, одержання гентаміцину культивуванням Micromonospora echinospora, культивування Penicillium canescens для одержання ксиланази, біосинтез бутанолу Clostridium acetobutylicum тощо.

Після завершення захистів Віктор Стабніков привітав усіх студентів із успішним захистом кваліфікаційних робіт і повідомив, що всі без винятку студенти отримали позитивні оцінки.

Тож побажаємо всім новоспеченим бакалаврам успіхів і здійснення мрій, а також успішного вступу до магістратури!

 

Опублікований: 18-02-2020
Читайте також:
Викладачі університету стажуються у Нідерландах

11 червня 2018 року розпочалося навчання викладачів НУХТ, доцента кафедри технології молока і молочних продуктів Наталії Ющенко, доцента кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Петруши та аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко у HAS Hogeschool за підтримки FoodTechLink Ukraine та Посольства Коро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету стажуються у Нідерландах 14 червня 2018

Хімію смаку, запаху і кольору опановували студенти на кафедрі експертизи харчових продуктів

22 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося планове відкрите заняття доцента кафедри Оксани Вашеки з дисципліни «Хімія смаку, запаху і кольору» для студентів, що навчаються за напрямом підготовки «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Ключовим питанням лекційного заняття було вивчення механізму сприйнятт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімію смаку, запаху і кольору опановували студенти на кафедрі експертизи харчових продуктів 22 березня 2018

Високий професійний рівень викладання демонструють викладачі навчально-наукового комплексу університету

28 березня у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося відкрите заняття з предмету «Периферійні пристрої» в групі 3-Е-27. Заняття проводив викладач спеціальності «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»  Олександр Лисенко. Лекція «Цифрові фотоапарати» дозволила студентам зрозуміти будову, принцип дії та характеристики сучасних ци...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий професійний рівень викладання демонструють викладачі навчально-наукового комплексу університету 28 березня 2018

Ярмарок талантів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

24 жовтня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся конкурс «Ярмарок талантів». Кожна група представила концертну програму, що складалася з п’яти обов’язкових номінацій: танець, пісня (народна або сучасна), інсценізація, художнє читання, гра на музичному інструменті. Оцінювало творчі здібності студентів нового прийому журі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ярмарок талантів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 25 жовтня 2018