Н У Х Т

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

26 липня 2019

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

Україна почала співпрацю з пілотним проєктом Євросоюзу для розвитку проривних технологій та інновацій – Європейською радою інновацій (EIC). Вона створена для підтримки інноваторів, підприємців, невеликих компаній і вчених із яскравими ідеями та бажанням вийти на міжнародний рівень. Загальний бюджет пілоту становить понад 2 млрд євро на 2019-2020 рр.

Які саме фінансові інструменти доступні та як їх можуть отримати українські винахідники та інноватори – про це розказали самі експерти EIC під час інформаційного дня «EIC Roadshow», що пройшов у Міністерстві освіти і науки України.

«Сьогодні ми зробили перший важливий крок: поінформували представників бізнесу, стартапів, науково-дослідних установ та університетів України про початок та можливості співпраці в межах нової програми Європейської ради інновацій. Сподіваємося, що ця співпраця буде розвиватися та посилюватися», – зазначив генеральний директор з питань досліджень та інновацій Єврокомісії, експерт EIC Стефан Уакі.

Проєкт об'єднує у собі частину інструментів програми «Горизонт 2020», а також передбачає нові підходи та фінансові інструменти. Передбачені 3 таких інструменти:
- Pathfinder – гранти на передові дослідження нових технологій. Загальний бюджет становить близько 660 млн євро на 2019-2020 рр.
- Accelerator funding – фінансування інноваційних стартапів. Загальний бюджет становить понад 1,3 млрд євро на 2019-2020 роки.
- Зосередження на приватних інвестиціях (VC, Invest EU).

Також у межах проєкту надаватимуть необхідні консультації та створять мережу даних всіх проєктів і потенційних інвесторів.

Довідково: 21-22 березня 2019 року Європейською комісією був створений пілотний проєкт Європейської ради інновацій (European Innovation Council – ЕІС). Метою діяльності ЕІС є виявлення, розвиток і підтримка проривних технологій та інновацій від початкового етапу (розроблення інноваційного продукту) до його комерціалізації, виведення на ринок шляхом запровадження у серійне виробництво. Одним із пріоритетних завдань ЕІС є поліпшення умов, в яких інновації можуть бути реалізовані на усіх етапах розвитку.

ЕІС працює на новаторсько-орієнтованій основі і є унікальним осередком, де винахідник зможе зустрітись з інноватором, а об’єднавши зусилля (ідеї)  поспілкуватися й віднайти інвестора.

З докладною інформацією щодо пілотного проєкту можна ознайомитися на сайті Європейської ради інновацій за посиланням: https://ec.europa.eu/research/eic/index.cfm?pg=home

Опублікований: 26-07-2019
Читайте також:
Знання, що рятують життя

4 квітня 2022 року працівники Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ навчалися основам першої домедичної допомоги. Заняття для них провели викладачі-інструктори Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти спільно з директоркою Лесею Вовк. Курс передбачав теоретичний і практичний блоки. Інструктори на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання, що рятують життя 06 квітня 2022

Гостьова лекція для здобувачів коледжу

У рамках профорієнтаційної роботи та освітньої діяльності, викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, доценти Роман Якобчук і Дмитро Люлька 21 лютого 2025 року прочитали онлайн-лекцію на тему «Інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції» здобувачам 3-4 курсів спеціальності 133 «Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для здобувачів коледжу 24 лютого 2025

Магістранти поглиблюють знання у сфері інтелектуальної власності

У межах вивчення дисципліни «Інтелектуальна та промислова власність» магістранти усіх освітніх програм Навчально-наукового інституту харчових технологій прослухали лекцію фахівців Національного офісу інтелектуальної власності та інновацій на тему «Від регіону до ринку: географічні зазначення як інструмент просування українських товарів». Захід орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти поглиблюють знання у сфері інтелектуальної власності 06 жовтня 2025

Другокурсники знайомляться з виробництвами

Здобувачі освіти групи ТІ-2-3 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із кураторкою, доценткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Іриною Радзієвською відвідали ТОВ «Пивоварня Зіберта». Начальник виробництва Микола Васик познайомив майбутніх фахівців із виробництвом пива, сидру та к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники знайомляться з виробництвами 06 жовтня 2022