Н У Х Т

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

26 липня 2019

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

Україна почала співпрацю з пілотним проєктом Євросоюзу для розвитку проривних технологій та інновацій – Європейською радою інновацій (EIC). Вона створена для підтримки інноваторів, підприємців, невеликих компаній і вчених із яскравими ідеями та бажанням вийти на міжнародний рівень. Загальний бюджет пілоту становить понад 2 млрд євро на 2019-2020 рр.

Які саме фінансові інструменти доступні та як їх можуть отримати українські винахідники та інноватори – про це розказали самі експерти EIC під час інформаційного дня «EIC Roadshow», що пройшов у Міністерстві освіти і науки України.

«Сьогодні ми зробили перший важливий крок: поінформували представників бізнесу, стартапів, науково-дослідних установ та університетів України про початок та можливості співпраці в межах нової програми Європейської ради інновацій. Сподіваємося, що ця співпраця буде розвиватися та посилюватися», – зазначив генеральний директор з питань досліджень та інновацій Єврокомісії, експерт EIC Стефан Уакі.

Проєкт об'єднує у собі частину інструментів програми «Горизонт 2020», а також передбачає нові підходи та фінансові інструменти. Передбачені 3 таких інструменти:
- Pathfinder – гранти на передові дослідження нових технологій. Загальний бюджет становить близько 660 млн євро на 2019-2020 рр.
- Accelerator funding – фінансування інноваційних стартапів. Загальний бюджет становить понад 1,3 млрд євро на 2019-2020 роки.
- Зосередження на приватних інвестиціях (VC, Invest EU).

Також у межах проєкту надаватимуть необхідні консультації та створять мережу даних всіх проєктів і потенційних інвесторів.

Довідково: 21-22 березня 2019 року Європейською комісією був створений пілотний проєкт Європейської ради інновацій (European Innovation Council – ЕІС). Метою діяльності ЕІС є виявлення, розвиток і підтримка проривних технологій та інновацій від початкового етапу (розроблення інноваційного продукту) до його комерціалізації, виведення на ринок шляхом запровадження у серійне виробництво. Одним із пріоритетних завдань ЕІС є поліпшення умов, в яких інновації можуть бути реалізовані на усіх етапах розвитку.

ЕІС працює на новаторсько-орієнтованій основі і є унікальним осередком, де винахідник зможе зустрітись з інноватором, а об’єднавши зусилля (ідеї)  поспілкуватися й віднайти інвестора.

З докладною інформацією щодо пілотного проєкту можна ознайомитися на сайті Європейської ради інновацій за посиланням: https://ec.europa.eu/research/eic/index.cfm?pg=home

Опублікований: 26-07-2019
Читайте також:
Здобувачки-менеджерки персоналу опановували цифрову безпеку

Здобувачки освіти 3 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» Альбіна Горобець, Тетяна Секретарук і Вікторія Овадюк у межах програми дисципліни «Соціально-економічна безпека» пройшли курси Prometheus і отримали персональні сертифікати. Зокрема, це курси – «Цифрова безпека для громадських організацій в умовах війни», «Особиста фізи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачки-менеджерки персоналу опановували цифрову безпеку 05 вересня 2023

Перший серйозний крок у професійній підготовці біотехнологів-третьокурсників

У здобувачів-біотехнологів освітнього ступеня «бакалавр» 3-й курс є «переломним» за такими причинами. По-перше, саме на третьому курсі вони отримують «постійну прописку» на випусковій кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ), оскільки з цього часу більшість освітніх компонент освітньо-професійної програми є дисциплінами фахового професійного сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший серйозний крок у професійній підготовці біотехнологів-третьокурсників 02 травня 2022

Забезпечення якості онлайн-освіти: поради від фахівців Quality Matters

Викладачі університету долучилися до вебінару «Забезпечення якості онлайн-освіти», організованого Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти спільно з глобальною організацією із забезпечення якості Quality Matters (QM). Спікерки з QM надали поради з дизайну та структури онлайн-занять, розповіли про шляхи залучення здобувачів освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Забезпечення якості онлайн-освіти: поради від фахівців Quality Matters 02 травня 2023

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

30 та 31 березня в Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося засідання атестаційної комісії в режимі онлайн із використанням середовища Zoom. Атестація педагогічних працівників відбувалася з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 01 квітня 2020