Н У Х Т

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

26 липня 2019

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

Україна почала співпрацю з пілотним проєктом Євросоюзу для розвитку проривних технологій та інновацій – Європейською радою інновацій (EIC). Вона створена для підтримки інноваторів, підприємців, невеликих компаній і вчених із яскравими ідеями та бажанням вийти на міжнародний рівень. Загальний бюджет пілоту становить понад 2 млрд євро на 2019-2020 рр.

Які саме фінансові інструменти доступні та як їх можуть отримати українські винахідники та інноватори – про це розказали самі експерти EIC під час інформаційного дня «EIC Roadshow», що пройшов у Міністерстві освіти і науки України.

«Сьогодні ми зробили перший важливий крок: поінформували представників бізнесу, стартапів, науково-дослідних установ та університетів України про початок та можливості співпраці в межах нової програми Європейської ради інновацій. Сподіваємося, що ця співпраця буде розвиватися та посилюватися», – зазначив генеральний директор з питань досліджень та інновацій Єврокомісії, експерт EIC Стефан Уакі.

Проєкт об'єднує у собі частину інструментів програми «Горизонт 2020», а також передбачає нові підходи та фінансові інструменти. Передбачені 3 таких інструменти:
- Pathfinder – гранти на передові дослідження нових технологій. Загальний бюджет становить близько 660 млн євро на 2019-2020 рр.
- Accelerator funding – фінансування інноваційних стартапів. Загальний бюджет становить понад 1,3 млрд євро на 2019-2020 роки.
- Зосередження на приватних інвестиціях (VC, Invest EU).

Також у межах проєкту надаватимуть необхідні консультації та створять мережу даних всіх проєктів і потенційних інвесторів.

Довідково: 21-22 березня 2019 року Європейською комісією був створений пілотний проєкт Європейської ради інновацій (European Innovation Council – ЕІС). Метою діяльності ЕІС є виявлення, розвиток і підтримка проривних технологій та інновацій від початкового етапу (розроблення інноваційного продукту) до його комерціалізації, виведення на ринок шляхом запровадження у серійне виробництво. Одним із пріоритетних завдань ЕІС є поліпшення умов, в яких інновації можуть бути реалізовані на усіх етапах розвитку.

ЕІС працює на новаторсько-орієнтованій основі і є унікальним осередком, де винахідник зможе зустрітись з інноватором, а об’єднавши зусилля (ідеї)  поспілкуватися й віднайти інвестора.

З докладною інформацією щодо пілотного проєкту можна ознайомитися на сайті Європейської ради інновацій за посиланням: https://ec.europa.eu/research/eic/index.cfm?pg=home

Опублікований: 26-07-2019
Читайте також:
Канікули з користю!

Керівництво Навчально-наукового інституту харчових технологій, заручившись підтримкою викладачів профільних кафедр, ініціювало організацію та проведення профорієнтаційного заходу «WORKSHOP з ННІХТ: навчись, приготуй та скуштуй», основною метою якого було знайомство школярів із цікавим та різноманітним світом харчових технологій. У рамках цього зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Канікули з користю! 26 березня 2025

Свій науковий досвід збагачують викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

18 квітня старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко стала учасником грандіозної події для вчителів і викладачів англійської мови – «TEACHERtalks conference» у Києві, яка була організована та проведена видавництвом «National Geographic Learning» і компанією «Лінгвіст». У програмі конференції відбулис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свій науковий досвід збагачують викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 20 квітня 2019

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти

20 листопада 2023 р. відбулася гостьова лекція з дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг». Тема лекції – «Аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу», лектор – Олександр Горчаков, менеджер відділу збуту ТОВ «БЕЛТІМПОРТ», компанії яка є дистриб'ютором приводних систем і надає комплекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти 20 листопада 2023

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла участь у щорічній VІ Міжнародній  науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта за підтримки Проєкту «Німецько-українська сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі 29 жовтня 2021