Н У Х Т

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

26 липня 2019

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

Україна почала співпрацю з пілотним проєктом Євросоюзу для розвитку проривних технологій та інновацій – Європейською радою інновацій (EIC). Вона створена для підтримки інноваторів, підприємців, невеликих компаній і вчених із яскравими ідеями та бажанням вийти на міжнародний рівень. Загальний бюджет пілоту становить понад 2 млрд євро на 2019-2020 рр.

Які саме фінансові інструменти доступні та як їх можуть отримати українські винахідники та інноватори – про це розказали самі експерти EIC під час інформаційного дня «EIC Roadshow», що пройшов у Міністерстві освіти і науки України.

«Сьогодні ми зробили перший важливий крок: поінформували представників бізнесу, стартапів, науково-дослідних установ та університетів України про початок та можливості співпраці в межах нової програми Європейської ради інновацій. Сподіваємося, що ця співпраця буде розвиватися та посилюватися», – зазначив генеральний директор з питань досліджень та інновацій Єврокомісії, експерт EIC Стефан Уакі.

Проєкт об'єднує у собі частину інструментів програми «Горизонт 2020», а також передбачає нові підходи та фінансові інструменти. Передбачені 3 таких інструменти:
- Pathfinder – гранти на передові дослідження нових технологій. Загальний бюджет становить близько 660 млн євро на 2019-2020 рр.
- Accelerator funding – фінансування інноваційних стартапів. Загальний бюджет становить понад 1,3 млрд євро на 2019-2020 роки.
- Зосередження на приватних інвестиціях (VC, Invest EU).

Також у межах проєкту надаватимуть необхідні консультації та створять мережу даних всіх проєктів і потенційних інвесторів.

Довідково: 21-22 березня 2019 року Європейською комісією був створений пілотний проєкт Європейської ради інновацій (European Innovation Council – ЕІС). Метою діяльності ЕІС є виявлення, розвиток і підтримка проривних технологій та інновацій від початкового етапу (розроблення інноваційного продукту) до його комерціалізації, виведення на ринок шляхом запровадження у серійне виробництво. Одним із пріоритетних завдань ЕІС є поліпшення умов, в яких інновації можуть бути реалізовані на усіх етапах розвитку.

ЕІС працює на новаторсько-орієнтованій основі і є унікальним осередком, де винахідник зможе зустрітись з інноватором, а об’єднавши зусилля (ідеї)  поспілкуватися й віднайти інвестора.

З докладною інформацією щодо пілотного проєкту можна ознайомитися на сайті Європейської ради інновацій за посиланням: https://ec.europa.eu/research/eic/index.cfm?pg=home

Опублікований: 26-07-2019
Читайте також:
Свято знань, мрій і надій: випуск бакалаврів ННІ ЕіУ НУХТ–2025

27 червня в актовій залі університету відбулася урочиста подія – випуск бакалаврів Навчально-наукового інституту економіки і управління. Цей день став символом завершення важливого етапу в житті наших студентів і початком нового – професійного. Святкова атмосфера, щирі усмішки випускників, зворушені батьки та натхненні викладачі – усе це зробило з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято знань, мрій і надій: випуск бакалаврів ННІ ЕіУ НУХТ–2025 01 липня 2025

Зустріч фахівців з професійного навчання МХП зі здобувачами-айчарами

25 жовтня 2022 р. відбулася зустріч здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» з керівницею відділу професійного навчання ПрАТ «МХП» Оленою Азєєвою і фахівчинею по роботі з молоддю Мариною Шептицькою. Спікерки ознайомили здобувачів із історією розвитку компанії МХП ‒ вертикально-інтегро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч фахівців з професійного навчання МХП зі здобувачами-айчарами 27 жовтня 2022

Завершили проходження технологічної практики студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершили проходження технологічної практики на провідних підприємствах галузі. Цього  року вони побували  на підприємствах ПрАТ «Київхліб», ТОВ «УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс», ТОВ «Київський БКК», ТОВ «Черкасихліб ЛТД», ПП «Деліція», ТОВ «Київська макаронна фа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершили проходження технологічної практики студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 жовтня 2019

Курс на високоякісну освіту

Викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк разом зі студентками-туристками 2 курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Ольгою Чесноковою та Юлією Падусенко докладно розповіли про переваги навчання в нашому університеті майбутнім випускникам школи І–ІІІ ступенів №27 Шевченківського району м. Києва. Шко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс на високоякісну освіту 18 квітня 2019