Н У Х Т

Нелегкий вибір біотехнологів

07 жовтня 2022

Нелегкий вибір біотехнологів

Третьокурсники-біотехнологи зробили найбільш значний вибір, пов’язаний зі здобуттям вищої освіти. І це – вибір керівників і тематики курсових і дипломних проєктів. Усе почалося, коли на лекцію з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія» завітала доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько. Вона розповіла студентам про вибір керівників і тематик, а також важливість цього вибору, після чого почався тиждень їх важких роздумів і нелегкого вибору.

Біотехнолог – це універсальний спеціаліст. Він може винаходити лікарські засоби, вакцини, тест-системи, антибіотики, антисептики, побутові біопластики, чи, навіть, будівельні матеріали, відкривати нові способи виробництва продуктів харчування, вітамінних добавок, корму для худоби, біопалива, може розробляти системи життєзабезпечення для космічних колоній і зорельотів. І для цього біотехнолог може працювати хоч із бактеріями, хоч із грибами, хоч із вірусами, хоч із клітинними культурами макроорганізмів, а хоч із рекомбінантними білками. Саме тому і запропоновані теми курсових були з дуже різних областей біотехнології.

Обрана тема є наскрізною, як для курсового проєкту, так і дипломних робіт, тож кожен матиме змогу серйозно заглибитись у свою тему та детально в ній розібратися. Але цей вибір не прирікає студента на вічну роботу в конкретній сфері діяльності і ніяким чином не скасовує поліпрофільності біотехнолога. Після закінчення університету кожен матиме широкий вибір місця роботи і сфери діяльності, яка зовсім не обов’язково має відповідати напрямку дипломної. Адже біотехнологія – це безмежний всесвіт.

Разом із темою курсового проєкту біотехнологи обрали ще й керівника – мудрого наставника, який допоможе не загубитися в нетрях PubMedта NCBI, якщо треба – підкаже, якщо треба – простимулює, якщо треба – проконтролює.

Бажаємо третьокурсникам наснаги у наукових дослідженнях й нових відкриттів!

Опублікований: 07-10-2022
Читайте також:
Лекція-бесіда з успішним випускником

На запрошення деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової і заступниці декана по роботі зі студентами Олени Тищенко до освітнього діджитал-простору факультету завітав шеф-кухар, гастроентузіаст, ютубер, волонтер Андрій Клюс. Слухачі в онлайні – здобувачі освіти спеціальності 241 «Готе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція-бесіда з успішним випускником 10 квітня 2024

Професійні скіли для бакалаврів освітньої програми «Туризм та рекреація»

У межах співпраці кафедри туристичного та готельного бізнесу з Освітньо-виробничим науковим кластером «Освіта, наука та практика для майбутнього», створеним на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Львівського торговельно-економічного університету, здобувачі освітньо-професійної програми «Туризм та рекреація» бакалаврського рівня вищо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні скіли для бакалаврів освітньої програми «Туризм та рекреація» 10 листопада 2025

Дизайнерські рішення для готельних підприємств розробляють студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук провів відкрите лабораторне заняття «Моделювання дизайну інтер’єру. Моделювання дизайнерського предмету за допомогою команди морф» для студентів 2 курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Лабораторні роботи – важлива форма організації н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дизайнерські рішення для готельних підприємств розробляють студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2018

Цікава гостьова лекція для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів

26 вересня 2023 року головний технолог ТОВ «НВО «Лактол Інтернейшнл»  Анатолій Лукащук зустрівся з групою бакалаврів і магістрантів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології» і освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування і переробки молока», та прочитав їм лекцію «Заквасочні культури Сhr. Hansen для виробницт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава гостьова лекція для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів 28 вересня 2023