Н У Х Т

Нелегкий вибір біотехнологів

07 жовтня 2022

Нелегкий вибір біотехнологів

Третьокурсники-біотехнологи зробили найбільш значний вибір, пов’язаний зі здобуттям вищої освіти. І це – вибір керівників і тематики курсових і дипломних проєктів. Усе почалося, коли на лекцію з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія» завітала доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько. Вона розповіла студентам про вибір керівників і тематик, а також важливість цього вибору, після чого почався тиждень їх важких роздумів і нелегкого вибору.

Біотехнолог – це універсальний спеціаліст. Він може винаходити лікарські засоби, вакцини, тест-системи, антибіотики, антисептики, побутові біопластики, чи, навіть, будівельні матеріали, відкривати нові способи виробництва продуктів харчування, вітамінних добавок, корму для худоби, біопалива, може розробляти системи життєзабезпечення для космічних колоній і зорельотів. І для цього біотехнолог може працювати хоч із бактеріями, хоч із грибами, хоч із вірусами, хоч із клітинними культурами макроорганізмів, а хоч із рекомбінантними білками. Саме тому і запропоновані теми курсових були з дуже різних областей біотехнології.

Обрана тема є наскрізною, як для курсового проєкту, так і дипломних робіт, тож кожен матиме змогу серйозно заглибитись у свою тему та детально в ній розібратися. Але цей вибір не прирікає студента на вічну роботу в конкретній сфері діяльності і ніяким чином не скасовує поліпрофільності біотехнолога. Після закінчення університету кожен матиме широкий вибір місця роботи і сфери діяльності, яка зовсім не обов’язково має відповідати напрямку дипломної. Адже біотехнологія – це безмежний всесвіт.

Разом із темою курсового проєкту біотехнологи обрали ще й керівника – мудрого наставника, який допоможе не загубитися в нетрях PubMedта NCBI, якщо треба – підкаже, якщо треба – простимулює, якщо треба – проконтролює.

Бажаємо третьокурсникам наснаги у наукових дослідженнях й нових відкриттів!

Опублікований: 07-10-2022
Читайте також:
Налагодження співпраці зі стейкхолдерами: викладачі знайомляться зі сучасним біотехнологічним підприємством

Викладачі нашого університету продовжують активно співпрацювати з представниками біотехнологічної галузі, що є важливим елементом підготовки висококваліфікованих фахівців. Нещодавно відбулася екскурсія на новозбудоване підприємство – завод глибокого перероблення кукурудзи на лізин компанії «Укрстарч». У заході взяли участь завідувач кафедри біотех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Налагодження співпраці зі стейкхолдерами: викладачі знайомляться зі сучасним біотехнологічним підприємством 11 лютого 2025

Знайомство третьокурсників із крафтовим пивоварінням

Здобувачі третього курсу, груп ТБ-3-8 і ТБ-3-9ск Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із куратором, доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом відвідали сучасну крафтову пивоварню BeerMaster. Детальну поетапну екскурсію провів головний технолог пивоварні Олександр Руденко, який, до речі, є в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство третьокурсників із крафтовим пивоварінням 26 вересня 2023

«Ресторатор-майбутнього» – конкурс для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів НУХТ

Напередодні новорічних свят і сесійних днів на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції за підтримки деканату факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу вперше відбувся практично-технологічний конкурс «Ресторатор-майбутнього» для здобувачів освіти з відокремлених структурних підрозділів нашого університету, що навчаються...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Ресторатор-майбутнього» – конкурс для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів НУХТ 13 грудня 2021

Відкрита лекція викладачки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

21 жовтня відбулася відкрита лекція з дисципліни «Інжиніринг харчових виробництв. Модуль 2. Технологічне проєктування» доцентки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олександри Гащук для здобувачів четвертого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція викладачки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 22 жовтня 2024