Н У Х Т

Нелегкий вибір біотехнологів

07 жовтня 2022

Нелегкий вибір біотехнологів

Третьокурсники-біотехнологи зробили найбільш значний вибір, пов’язаний зі здобуттям вищої освіти. І це – вибір керівників і тематики курсових і дипломних проєктів. Усе почалося, коли на лекцію з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія» завітала доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько. Вона розповіла студентам про вибір керівників і тематик, а також важливість цього вибору, після чого почався тиждень їх важких роздумів і нелегкого вибору.

Біотехнолог – це універсальний спеціаліст. Він може винаходити лікарські засоби, вакцини, тест-системи, антибіотики, антисептики, побутові біопластики, чи, навіть, будівельні матеріали, відкривати нові способи виробництва продуктів харчування, вітамінних добавок, корму для худоби, біопалива, може розробляти системи життєзабезпечення для космічних колоній і зорельотів. І для цього біотехнолог може працювати хоч із бактеріями, хоч із грибами, хоч із вірусами, хоч із клітинними культурами макроорганізмів, а хоч із рекомбінантними білками. Саме тому і запропоновані теми курсових були з дуже різних областей біотехнології.

Обрана тема є наскрізною, як для курсового проєкту, так і дипломних робіт, тож кожен матиме змогу серйозно заглибитись у свою тему та детально в ній розібратися. Але цей вибір не прирікає студента на вічну роботу в конкретній сфері діяльності і ніяким чином не скасовує поліпрофільності біотехнолога. Після закінчення університету кожен матиме широкий вибір місця роботи і сфери діяльності, яка зовсім не обов’язково має відповідати напрямку дипломної. Адже біотехнологія – це безмежний всесвіт.

Разом із темою курсового проєкту біотехнологи обрали ще й керівника – мудрого наставника, який допоможе не загубитися в нетрях PubMedта NCBI, якщо треба – підкаже, якщо треба – простимулює, якщо треба – проконтролює.

Бажаємо третьокурсникам наснаги у наукових дослідженнях й нових відкриттів!

Опублікований: 07-10-2022
Читайте також:
Визначені переможці І етапу олімпіади за напрямом «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів підсумували результати І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2023/2024 н.р. «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за спеціальністю 181 «Харчові технології». В інтелектуальному змаганні взяли участь 43 здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» третього та четвертого курсів, які навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці І етапу олімпіади за напрямом «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 18 березня 2024

Розпочався «NUFT Career Chance-2022»

Усіх без винятку здобувачів вищої освіти хвилює їх працевлаштування після завершення навчання. Куди піти працювати, де візьмуть учорашнього студента без досвіду роботи, як справити на співбесіді таке враження, щоб тебе взяли на роботу? Ці й багато інших питань тривожать молодь на порозі самостійного професійного життя. Знайти на них відповіді допом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочався «NUFT Career Chance-2022» 15 листопада 2022

Упровадження CRM: всі секрети від гостьової лекторки

Гостьова лекція «Секрети успішного бізнесу: чому варто впроваджувати CRM» від Наталії Шустикової виявилася настільки цікавою учасникам зустрічі, що були прохання зробити не лише конспект зустрічі, а і відеозапис. Спікерка – випускниця кафедри економіки і права і має освіту магістерки з економіки підприємства. За її словами ще під час навчання вона ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Упровадження CRM: всі секрети від гостьової лекторки 11 березня 2024