Н У Х Т

Навчальний рік здобувачів освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» завершився проходженням практики у закладах гостинності

13 липня 2023

Навчальний рік здобувачів освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» завершився проходженням практики у закладах гостинності

Навчальний рік здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завершився проходженням практики, яка є обов’язковим елементом освітньо-професійної підготовки, у закладах гостинності.

Для здобувачів першого року навчання це була перша навчальна практика, під час якої вони познайомилися з кращими вітчизняними готельними підприємствами м. Києва.

Гостинно зустрічали наших першокурсників у бутік-готелі «Воздвиженський», готелі ділового призначення «Ramada Encore Kyiv», арт-готелі на воді «Баккара». Фахівці з гостинності ознайомили студентів із історією засобів розміщення, організаційно-правовою формою та основними сферами діяльності. Здобувачі відвідали номерний фонд готелів, дізналися про основні та додаткові послуги, особливості функціонування підприємств під час карантинних обмежень COVID-19 та воєнного стану.

Виробнича практика здобувачів освіти другого і третього курсів проходила згідно з укладеними угодами між університетом і готельно-ресторанними підприємствами.

Відповідно до календарного плану проходження практик здобувачі мали можливість здійснювати практичну діяльність у номерному фонді, приймально-вестибюльній групі приміщень, закладах ресторанного господарства готельних підприємств.

У своїх звітах практиканти охарактеризували засіб розміщення, функціональні групи приміщень (приймально-вестибюльну, житлову, адміністративну, службово-побутову та господарську, культурно-дозвілеву та фізкультурно-оздоровчу, побутового обслуговування та торгівлі й інших), проаналізували основні та додаткові готельні послуги, роботу закладів ресторанного господарства щодо надання послуг харчування.

Майбутні фахівці з гостинності поглибили теоретичні знання з організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомилися зі сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, опанували професійні вміння і навички в умовах функціонування готельного господарства під час воєнного стану.

Важливо, що і у нинішніх умовах співпраця між кафедрою готельно-ресторанної справи та підприємствами галузі є тісною, а навчання залишається практико-орієнтованим.

Практична підготовка в умовах засобів розміщення сприяє підготовці конкурентоспроможних на українському та європейському ринках праці амбітних фахівців, які здатні вирішувати практичні проблеми та складні спеціалізовані задачі, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов, і будуть відновлювати сферу гостинності.

Колектив випускової кафедри готельно-ресторанної справи вдячний відповідальній від кафедри, доцентці Олені Шидловській за організацію практичної підготовки, керівникам практики від університету і готельних підприємств – за контроль за виконанням програми практики і написанням звітів, проведення консультацій і мотивацію здобувачів до професійного розвитку.

Опублікований: 13-07-2023
Читайте також:
Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

13 листопада 2023 року на запрошення кафедри туристичного та готельного бізнесу гостьову лекцію для здобувачів і викладачів університету і його структурних підрозділів прочитала лідерка мережі Slow Food in Ukraine Юлія Пітенко. Slow Food – це глобальний рух місцевих спільнот та активістів у понад 160 країнах світу, який підтримує та втілює у життя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA 14 листопада 2023

Потужна наукометрична база FSTA почала індексування наукових журналів університету

В усьому світі результативність роботи вченого підтверджується цитуванням його наукових праць. Відповідно, сучасні наукові журнали в умовах конкурентної боротьби за якісні наукові статті мають швидко донести інформацію до світової наукової спільноти, і максимально представити її у електронній мережі. Оперативне поширення інформації у світі та висо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужна наукометрична база FSTA почала індексування наукових журналів університету 04 липня 2018

Визначено ключові напрями розвитку магістерської освітньої програми «Менеджмент персоналу»

3 лютого 2025 року відбулося засідання робочої групи та групи забезпечення магістерської освітньої програми «Менеджмент персоналу» за участю здобувачів першого курсу, HR-практиків, викладачів та академічної спільноти. Обговорювалися результати локального моніторингу програми, її сильні й слабкі сторони та напрями удосконалення у проєкті освітньо-пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначено ключові напрями розвитку магістерської освітньої програми «Менеджмент персоналу» 04 лютого 2025