Навчальний рік здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завершився проходженням практики, яка є обов’язковим елементом освітньо-професійної підготовки, у закладах гостинності.
Для здобувачів першого року навчання це була перша навчальна практика, під час якої вони познайомилися з кращими вітчизняними готельними підприємствами м. Києва.
Гостинно зустрічали наших першокурсників у бутік-готелі «Воздвиженський», готелі ділового призначення «Ramada Encore Kyiv», арт-готелі на воді «Баккара». Фахівці з гостинності ознайомили студентів із історією засобів розміщення, організаційно-правовою формою та основними сферами діяльності. Здобувачі відвідали номерний фонд готелів, дізналися про основні та додаткові послуги, особливості функціонування підприємств під час карантинних обмежень COVID-19 та воєнного стану.
Виробнича практика здобувачів освіти другого і третього курсів проходила згідно з укладеними угодами між університетом і готельно-ресторанними підприємствами.
Відповідно до календарного плану проходження практик здобувачі мали можливість здійснювати практичну діяльність у номерному фонді, приймально-вестибюльній групі приміщень, закладах ресторанного господарства готельних підприємств.
У своїх звітах практиканти охарактеризували засіб розміщення, функціональні групи приміщень (приймально-вестибюльну, житлову, адміністративну, службово-побутову та господарську, культурно-дозвілеву та фізкультурно-оздоровчу, побутового обслуговування та торгівлі й інших), проаналізували основні та додаткові готельні послуги, роботу закладів ресторанного господарства щодо надання послуг харчування.
Майбутні фахівці з гостинності поглибили теоретичні знання з організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомилися зі сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, опанували професійні вміння і навички в умовах функціонування готельного господарства під час воєнного стану.
Важливо, що і у нинішніх умовах співпраця між кафедрою готельно-ресторанної справи та підприємствами галузі є тісною, а навчання залишається практико-орієнтованим.
Практична підготовка в умовах засобів розміщення сприяє підготовці конкурентоспроможних на українському та європейському ринках праці амбітних фахівців, які здатні вирішувати практичні проблеми та складні спеціалізовані задачі, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов, і будуть відновлювати сферу гостинності.
Колектив випускової кафедри готельно-ресторанної справи вдячний відповідальній від кафедри, доцентці Олені Шидловській за організацію практичної підготовки, керівникам практики від університету і готельних підприємств – за контроль за виконанням програми практики і написанням звітів, проведення консультацій і мотивацію здобувачів до професійного розвитку.