Н У Х Т

Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів»

12 квітня 2024

Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів»

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Експертиза харчових продуктів».

За традицією відкриття засідання секції конференції розпочалося з привітальних слів в.о. завідувачки кафедри експертизи харчових продуктів, к.т.н., доцентки Оксани Вашеки та голови секції, к.т.н., доцентки кафедри Світлани Усатюк.

У роботі секції взяли участь 40 учасників – викладачів кафедри, аспірантів і здобувачів магістерського й бакалаврського рівнів освіти. До участі також доєдналися представники інших організацій, зокрема ДП «Укрметртестстандарт», Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини та ГС «Асоціація НАССР».

Науковці прослухали й обговорили 11 усних і 10 постерних доповідей.

Доцент кафедри Василь Сидор у співавторстві з начальником відділу оцінки виробництв і перспективного розвитку ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» Володимиром Сєргєєвим розповів про визначення та оцінювання ризиків і можливостей програми внутрішнього аудиту. У представленій доповіді було висвітлено цінний багаторічний практичний досвід організації та проведення внутрішніх аудитів із застосуванням ризик-орієнтованого підходу.

Частину роботи секції було присвячено висвітленню результатів наукових досліджень аспірантів кафедри в рамках наукових напрямків їх дисертаційних робіт.

Зокрема, аспірантка другого року навчання Анастасія Божко розглянула показник глікемічності порошку керобу. Аспірантка другого року навчання Таісія Ткаченко доповіла про використання програмного забезпечення ImageJ для аналізу цифрових зображень харчових продуктів. Аспірант першого року навчання Юрій Бежинець розповів про перспективи використання пряно-ароматичної сировини для гірких настоянок.

Актуальні теми наукових досліджень були також представлені здобувачами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освіти.

Зацікавленість присутніх викликала доповідь Владислава Веремеєнка «Визначення пріоритетності вимог споживачів дієтичних хлібців за допомогою QFD-методології». Жваво обговорили результати дослідження токсичних речовин у фритюрних оліях, виконані Оксаною Сичовою. Привернув увагу огляд асортименту азійських грибів, представлений другокурсницею-бакалавром Євою Сокол. Актуальними є дослідження Аліни Шорської «Нанопластик у харчових продуктах» та Владислава Герасимчука «Зменшення відходів продукції в мережі закладів швидкого приготування». Цікаві підходи продемонстрували Марія Дибченко (доповідь «CBD продукти – новий сегмент в асортименті харчових продуктів») і Анастасія Біла (доповідь «Стале споживання харчової продукції – основні тенденції»).

Усі доповіді були наповнені актуальними дослідженнями, що мають наукове і практичне значення для сучасного розвитку сфери харчових технологій, й викликали непідробний інтерес серед присутніх та активне обговорення.

Також у рамках роботи секції були представлені постерні доповіді, які вирізнялися науковою новизною, практичною цінністю отриманих результатів та нестандартними підходами щодо вирішення завдань у рамках проведених досліджень.

Учасники засідання секції високо оцінили рівень представлених робіт і відповідей доповідачів на поставлені запитання.

Проведення конференції дозволило учасникам розкрити свій науковий потенціал, отримати багато нової та актуальної інформації, вдосконалити свої знання та вміння спілкуватися в науковому і професійному колі.

Організатори роботи секції висловлюють щиру подяку усім учасникам і сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 12-04-2024
Читайте також:
Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології

З 10 квітня у нашому університеті розпочинається хоч вже і традиційна, але від того не менш відповідальна для кафедри біотехнології і мікробіології подія – ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з біотехнології. Цього року олімпіада має особливий статус, оскільки її проведення присвячене знаменній події – 135-річчю заснування Національного університету ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 10 квітня 2019

Насичений порядок денний й активне обговорення: вчена рада університету зібралася на перше в навчальному році засідання

5 вересня відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету. Й розпочалося воно за доброю традицією з урочистостей. Ректор Анатолій Українець вручив: - подяку ректора з цінним подарунком професорові кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вірі Дробот;- диплом доктора наук Юлії Камбуловій і Людмилі Кривопляс-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичений порядок денний й активне обговорення: вчена рада університету зібралася на перше в навчальному році засідання 05 вересня 2019

Як сумчани своїх майбутніх студентів зустрічали

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали близько ста майбутніх абітурієнтів та їх батьків, які зацікавилися спеціальностями та рівнем підготовки молодших спеціалістів у коледжі у ході профорієнтаційної роботи. Директор коледжу Юрій Барилюк розповів про багаторічну історію навча...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як сумчани своїх майбутніх студентів зустрічали 02 квітня 2018

Віримо в Сили оборони та пишаємося бути надійним тилом!

Колектив кафедри гуманітарних дисциплін провів низку заходів, присвячених Дню захисників і захисниць України – святу мужності, незламності й любові до Батьківщини, яке традиційно відзначається разом зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Професорка Надія Левицька ознайомила здобувачів освіти з історією вшанування цьо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віримо в Сили оборони та пишаємося бути надійним тилом! 02 жовтня 2025