Н У Х Т

Науковиця НУХТ на Львівських хімічних читаннях-2023

02 червня 2023

Науковиця НУХТ на Львівських хімічних читаннях-2023

Завідувачка кафедри харчової хімії, професорка Світлана Бондаренко взяла участь у ХІX науковій конференції «Львівські хімічні читання-2023», присвяченій 150-річчю Наукового товариства імені Шевченка, яка відбулася 29-31 травня 2023 року. Організатори форуму – хімічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, Наукове товариство імені Шевченка та Львівське конференц-бюро. Захід відбувався у змішаному форматі.

Відкрив конференцію декан хімічного факультету Григорій Дмитрів. Він тепло привітав науковців і висловив впевненість, що цьогорічна конференція буде цікавою та продуктивною, а наступна, ювілейна ХХ наукова конференція «Львівські хімічні читання» відбудеться після перемоги, у мирній Україні.

Також до учасників конференції звернулися проректор з наукової роботи Львівського університету, академік НАН України, професор Роман Гладишевський,  голова Наукового товариства ім. Шевченка в Україні, академік НАН України, професор Роман Кушнір та директорка Львівського конференц-бюро Олена Павлюк.

Далі робота конференції продовжилася у форматі пленарного засідання, яке модерував Роман Гладишевський. Учасники заходу представили свої наукові доповіді, які супроводжувалися ґрунтовними презентаціями.

Після пленарного засідання наукові доповіді, присвячені найактуальнішим питанням сучасної хімічної науки, вчені представляли в рамках роботи п’яти секцій: «Неорганічна хімія», «Фізична хімія», «Аналітична хімія», «Хімічна технологія та хімія довкілля» та «Органічна та медична хімія».

Наша викладачка представила свої дослідження за темою «Синтез пренільованих гомоізофлавоноїдів сапанінового типу» у секції «Органічна та медична хімія».

Опублікований: 02-06-2023
Читайте також:
Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Студенти третього курсу спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» зустрілися з лікарем-дієтологом, фудотерапевтом, спеціалістом по здоровому харчуванню клініки «Добробут» Катериною Толстіковою . Присутнім було цікаво послухати про те, як правильно  харчуватися, звідки виникають проблеми зі здоров’ям та як позбутися їх з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 26 квітня 2018

Початок покладено або як другий курс з біологічними агентами знайомився…

Перші тижні навчання вже позаду, а здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології продовжують опановувати професійні навички майбутнього спеціаліста з біотехнології. У розрізі дисципліни «Мікроорганізми як біологічні агенти» бойове хрещення проходять студенти другого курсу. На лекційних заняттях, які проводить доцентка кафедри Оксана Скроцька, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Початок покладено або як другий курс з біологічними агентами знайомився… 04 жовтня 2023

Відділ працевлаштування випускників НУХТ на «HR Brand Day» від UGEN

Щороку UGEN опитує студентів і нещодавніх випускників щодо їхнього досвіду працевлаштування та враження від пошуку роботи і стажувань. 16 червня на заході «HR Brand Day» агенцією UGEN були презентовані результати опитування «Очікування від роботодавця у 2022 році», а також спікери компаній розповіли, яких значних змін зазнав ринок праці через війн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відділ працевлаштування випускників НУХТ на «HR Brand Day» від UGEN 20 червня 2022

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань

У рамках Тижня обізнаності щодо споживання солі відбулася зустріч-політичний діалог «Зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань», організований Бюро ВООЗ в Україні спільно з Європейським регіональним бюро ВООЗ та у партнерстві з МОЗ України за фінансової підтримки Європейського Союзу та уряду Австрії. Захід, до я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань 23 травня 2025