Н У Х Т

Наукові видання університету: для тих, хто планує своє наукове майбутнє

12 серпня 2022

Наукові видання університету: для тих, хто планує своє наукове майбутнє

Невід’ємною частиною наукового процесу в нашому університеті є наукові видання. Вступникам, що вже зараз задумуються не лише про вибір спеціальності, але й про своє можливе наукове майбутнє, безперечно, цікаво дізнатися, що в НУХТ є власні фахові наукові видання, що входять до затвердженого Міністерством освіти і науки України переліку наукових фахових видань України.

Праці за технічними спеціальностями публікуються у «Ukrainian Food Journal», віднесеному до категорії А. У ньому можуть бути оприлюднені результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук і ступеня доктора філософії.

Зауважимо, що до категорії «А» включаються наукові періодичні видання України, що увійшли до наукометричних баз даних Scopus та/або Web of Science. Потрапити до цих баз даних досить складно, адже ці наукометричні платформи висувають ряд своїх вимог, які журнали мають виконати. Наш журнал високо оцінений міжнародною науковою спільнотою й входить до наукометричної бази Web of Science.

Крім того, «Ukrainian Food Journal» індексується наукометричними базами даних Index Copernicus, EBSCO, Google Scholar, UlrichsWeb, CABI full text, Online Library of University of Southern Denmark, Directory of Research Journals Indexing, Directory of Open Access scholarly Resources, European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences, Directory of Open Access Journals, InfoBase Index, Chemical Abstracts Service Source Index, FSTA (Food Science and Technology Abstracts).

У категорії Б – «Ukrainian Journal of Food Science» і «Наукові праці Національного університету харчових технологій» (обидва публікують статті за технічними і економічними спеціальностями), «Харчова промисловість» (технічні спеціальності), а також «Інтелект ХХІ», що видається спільно з Громадською організацією «Інститут проблем конкуренції» і публікує праці з економічних спеціальностей, та «Облік і фінанси», де НУХТ виступає співзасновником разом із Федерацією аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, ННЦ «Інститут аграрної економіки» та низкою вишів.

Ці журнали відомі не лише в Україні, але й за її межами. У складі їх редакційних колегій – відомі науковці з Нідерландів, Австрії, Франції, Португалії, Італії, Ірландії, Бразилії, Польщі, Туреччини, Болгарії, Румунії, Литви, Молдови, а публікації охоплюють всі спеціальності, за якими наш університет здійснює навчання.

Здобувачі вищої освіти університету – завжди у числі перших читачів кожного випуску, а також оприлюднюють результати власних досліджень на їх шпальтах.

Широкий спектр наукових видань університету свідчить про високий рівень наших викладачів. Вступники можуть бути впевнені – у Національному університеті харчових технологій є кому навчати їх професійній майстерності, щоб стати конкурентними у сучасному світі!

Опублікований: 12-08-2022
Читайте також:
Заняття у форматі ділової гри на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Світлана Бебко та викладач Юлія Старунська разом із групою МН-2-6 провели ділову гру «Conference Game». Гра пройшла у форматі зустрічі працівників міжнародної компанії. Учасники розділилися на співробітників компанії, головуючого та представників готелів. Мета зустрічі поля...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття у форматі ділової гри на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 03 червня 2019

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

На базі арт-простору НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» «Білка» відбулася Конференція «ЗВО: Співпраця в епоху 4.0», присвячена питанням співпраці закладів вищої освіти з ринком та між собою, інтеграції в ринкові програми, що пропонують бізнес-асоціації та адаптації закладів вищої освіти до ринкових змін. Участь у заході взяв доцент кафедри автоматиза...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі 20 січня 2020

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води

Відбулося засідання кафедри технології цукру і підготовки води у форматі онлайн-конференції з використанням платформи Skype. Під час засідання були обговорені результати захисту звітів із переддипломної практики здобувачами 4 курсу, а також стан виконання ними дипломних проектів. Значна увага була приділена навчанню здобувачів 1-3 курсу та магістр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води 08 травня 2020

Високий рівень комунікації на відкритій лекції старшої викладачки кафедри економіки і права

Старша викладачка кафедри економіки і права Оксана Крамаренко прочитала здобувачам 3 курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства» відкриту лекцію «Укладання, зміна та розірвання договору» з навчальної дисципліни «Договірне право». Викладачка цікаво та на прикладах висвітлила основні положення процесу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень комунікації на відкритій лекції старшої викладачки кафедри економіки і права 07 жовтня 2021