Н У Х Т

Наукові семінари – відповіді на питання й можливість подискутувати

27 квітня 2022

Наукові семінари – відповіді на питання й можливість подискутувати

Фахівчині Львівського фахового коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ – голова циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін, к.і.н. Ірина Каранда та викладачка, к.і.н. Оксана Шеремета взяли участь у науковому онлайн-семінарі «В’ячеслав Липинський і Дмитро Дорошенко: історики українського державотворення», присвяченому 140-річчю від дня народження видатних українських науковців і громадсько-політичних діячів.

У рамках заходу з доповіддю «Липинський і Дорошенко: «друге крило» української громадської думки (до 140-ліття від дня народження)» виступив доктор історичних наук, професор, завідувач відділу джерелознавства нової історії України Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України Ігор Гирич.

Доцент кафедри новітньої історії імені М. Грушевського Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат історичних наук Мар′ян Мудрий доповів на тему «Від держави та через державу до нації: В’ячеслав Липинський як політичний мислитель».

Про стосунки В’ячеслава Липинського з галицькими українцями йшлося у виступі доцента кафедри новітньої історії імені М. Грушевського Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидата історичних наук Олега Павлишина.  

Наприкінці семінару наші викладачки отримали відповіді доповідачів на свої запитання, а також долучилися до спільної дискусії. 

Опублікований: 27-04-2022
Читайте також:
GPS-навігатор у майбутнє роботи для наших здобувачів освіти

З 22 липня по 1 серпня у Культурному центрі «Арт-Братислава» працює «Future of Work» – унікальна національна інтерактивна виставка для молоді про майбутнє роботи 2030 в Україні. Виставка поєднує онлайн і офлайн заходи. На відвідувачів чекають корисні онлайн-тренінги та дискусії, стенди в приміщеннях та open air, безкоштовні кар’єрні консультації, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

GPS-навігатор у майбутнє роботи для наших здобувачів освіти 22 липня 2021

Святкування Дня рідної мови у Вінницькому коледжі НУХТ

В українській світлиці Вінницького коледжу нашого університету відбулося свято з нагоди Міжнародного дня рідної мови «Кращої, ніж рідна, мови не буває…». Червоною ниткою дійства проходила думка про неоціненний Божий дар українському народові – рідну мову, названу Берегинею і Богородицею, найбільшим духовним скарбом і національною гордістю. Доскона...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкування Дня рідної мови у Вінницькому коледжі НУХТ 28 лютого 2017

Зустріч першокурсників освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» з кураторкою

Днями відбулася зустріч кураторки Лілії Ісмаїлової зі студентами першого курсу освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ. До зустрічі також долучилася завідувачка кафедри економічної теорії, докторка економічних наук, професорка Інна Ситник. Під час спілкування обговор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч першокурсників освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» з кураторкою 26 січня 2024