Н У Х Т

Наукові конференції – чудова можливість і для профорієнтації

20 вересня 2024

Наукові конференції – чудова можливість і для профорієнтації

Науково-педагогічні працівники нашого університету активно займаються профорієнтаційною діяльністю, спрямованою на надання молоді всебічної інформації про можливості та перспективи навчання за освітньо-професійними та освітньо-науковими програмами в нашому навчальному закладі.

Позитивним прикладом такої діяльності є проведення гарантами освітніх програм профорієнтаційних заходів для потенційних вступників у межах V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясної та молочної галузі», що відбулася 18 вересня 2024 року у виставковому центрі «АККО Інтернешнл».

Гарантка освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» підготовки магістрів за спеціальністю 181 «Харчові технології», завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів, професорка Галина Поліщук представила доповідь «Освітні тренди у системі підготовки фахівців для молочної промисловості», у якій йшлося про необхідність врахування викликів сьогодення при підготовці інженерно-технічних кадрів для молокопереробної промисловості, що повністю реалізовано у презентованій нею освітній програмі.

Про освітній простір міждисциплінарних освітньо-наукових програм, який стає ключовою платформою, де стикаються різні галузі знань, народжуються нові ідеї та формується синергія теоретичних знань і практичного досвіду йшлося у виступі гарантки освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» з підготовки магістрів за спеціальностями 181 «Харчові технології» та 242 «Туризм і рекреація», доцентки Оксани Топчій.

Під час виступів гарантки освітніх програм акцентували увагу учасників конференції на перевагах навчання за презентованими освітніми програмами, сильними сторонами яких є унікальність, висока кваліфікація викладачів, наявність наукових шкіл, потужна матеріально-технічна база, застосування інноваційних технологій викладання, навчання та організації навчального процесу, позитивний досвід проведення гостьових лекцій, майстер-класів, сертифікатних програм, дуальної освіти, реалізація національної та міжнародної мобільності, наявність інструментальної бази Проблемної науково-дослідної лабораторії, популяризація діяльності кафедр у соціальних мережах та ін.

Гарант освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний відзначив можливості та перспективи розвитку наукового потенціалу майбутніх здобувачів, а також запросив учасників конференції на наступний захід – II ФОРУМ «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості», який відбудеться 17-18 жовтня 2024 р. в НУХТ.

Наприкінці гаранти закликали учасників конференції, зокрема представників промисловості та академічної спільноти до плідної співпраці, а потенційних вступників запросили до вступу для навчання для здобуття освітнього ступеня «магістр» у межах освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки молока», «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса» та освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі».

Проведення профорієнтаційної роботи є важливим елементом у підготовці абітурієнтів до свідомого вибору професії. НУХТ, як провідний заклад вищої освіти в галузі харчових технологій, відіграє ключову роль у цьому процесі, надаючи молоді необхідні знання, підтримку та перспективи для успішного старту їхньої професійної кар’єри.

Опублікований: 20-09-2024
Читайте також:
Енергоефективні та екологічні технології на авторському курсі доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

На прохання голови циклової комісії монтажних дисциплін Дніпровського фахового коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури Олександри Ганжи доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олексій Пилипенко провів для здобувачів коледжу третього та четвертогого...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Енергоефективні та екологічні технології на авторському курсі доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 13 жовтня 2025

Коучинг для вступників

Відповідальний за профорієнтаційну роботу по Навчально-науковому інституту харчових технологій і кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, доцент Ігор Страшинський успішно продовжив профорієнтаційний марафон школами Боярської міської ради. 24 квітня викладач презентував наш університет в опорному закладі освіти «Боярський академічний ліцей ім....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коучинг для вступників 26 квітня 2024

Науково-технічна бібліотека університету знайомить користувачів із новими надходженнями літератури

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету, зважаючи на період відпусток і канікул, знайомлять користувачів із літературою, що надійшла до фондів бібліотеки у липні, використовуючи онлайн-технології. Зокрема, на сайті бібліотеки в розділі «Інформаційна діяльність» розміщений інформаційний бюлетень, який містить відомості про нові надходженн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека університету знайомить користувачів із новими надходженнями літератури 14 серпня 2018

Новорічна магія від наших здобувачів освіти

Напередодні новорічних свят усі ми хочемо вірити в чудеса. Цей період сповнений казковою атмосферою і передчуттям свята. Відділ у справах молоді та спорту Голосіївської РДА спільно зі студентською молоддю нашого університету організували виставу «Новорічна магія» для дітей Голосіївського району. Під час вистави діти поринули в казковий світ магії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новорічна магія від наших здобувачів освіти 31 грудня 2021