Нещодавно в Одеському національному технологічному університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Технології харчових продуктів і комбікормів», у якій взяли участь науковці нашого університету.
Програмою конференції було передбачено засідання наукових секцій, круглих столів, дискусійних панелей, які об’єднати науковців, освітян і представників промисловості у потужному науковому заході протягом трьох днів. Конференція охопила багато питань, пов’язаних із різними галузями харчової промисловості, зокрема розроблення інноваційних продуктів і технологій, забезпечення енергоощадності та екологічності виробництва, зменшення втрат, упровадження систем менеджменту якості тощо.
Наш університет на конференції гідно представили науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.
Актуальну проблему кондитерської галузі та практичні шляхи її вирішення висвітлила у своїй доповіді «Науково-практичні підходи до повторного використання зворотних відходів у технологіях помадних цукерок» професорка кафедри Юлія Камбулова.
А здобувач освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» Юрій Богачов (наукова керівниця – професорка кафедри Олена Білик) у доповіді «Застосування повторної теплової обробки булочних виробів для подовження їх свіжості» представив результати дослідження процесів черствіння хлібобулочних виробів і шляхи вирішення цієї нагальної проблеми.
Участь у такому заході – це чудова нагода поспілкуватися і обмінятися думками з колегами з різних закладів освіти і представниками промисловості. Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вдячний організаторам за запрошення і можливість взяти участь у конференції та сподівається на подальшу співпрацю.