Н У Х Т

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка

10 червня 2024

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка

Викладачі та співробітники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції провели виїзний науковий семінар «Нова фітосировина малопоширених пряноароматичних і харчових рослин для використання в інноваційних напоях і стравах» на території Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Національної академії наук України.

Заступник директора з наукової роботи (інноваційний розвиток) Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка, професор Джамал Рахметов поділився новими наробками відділу культурної флори.

Доповідач представив наукові та практичні результати багаторічних досліджень наукового колективу відділу щодо ефективного використання генетичних ресурсів нових господарсько-цінних пряноароматичних, овочевих, ефіроносних рослин. Слухачі були ознайомлені з новинками колекційного фонду відділу, що становить національне надбання України, і є перспективною сировиною для використання в інноваційних технологіях виробництва харчових продуктів, зокрема, в технологіях продукції ресторанного господарства, дієтичних та аюрведичних харчових продуктах.

Обговорення матеріалів семінару продовжили у лабораторіях біохімії, фітотехнології та інновацій.

Науковий захід відбувся завдяки співпраці кафедри, зокрема завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч і доцентки Ірини Корецької з відділом культурної флори Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАНУ та його керівником, професором Джамалом Рахметовим.

Опублікований: 10-06-2024
Читайте також:
«Free donat» – новий челендж студради факультету біотехнології та екологічного контролю

Напевно, зараз неможливо знайти людину, яка не знає що таке «донат». Такі вільні внески можуть відігравати важливу роль у різних сферах нашого суспільства. Донати допомагають підтримувати стрімерів, контент-кріейтерів, волонтерів, військових, освітній сектор, мистецтво та навіть бізнес. З початком повномасштабного вторгнення в Україні зародилася с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Free donat» – новий челендж студради факультету біотехнології та екологічного контролю 15 квітня 2024

Про біозахист продуктів харчування дізналися магістранти кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів на занятті у компанії «Ch. Hansen Україна»

У рамках кафедрального плану проведення гостьових лекцій для магістрантів першого курсу освітньої програми «Технологія зберігання консервування і переробки м'яса» у конференц-залі компанії «Ch. Hansen Україна» відбулося семінарське заняття з дисципліни «Менеджмент якості та безпеки м’ясної галузі», організоване професоркою кафедри технології м’яса ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про біозахист продуктів харчування дізналися магістранти кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів на занятті у компанії «Ch. Hansen Україна» 01 червня 2021

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – уже вдруге серед топ-120 найкращих шеф-кухарів України

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ), талановитий і натхнений шеф-кухар, гастроентузіаст Андрій Клюс уже вдруге увійшов до рейтингу топ-120 «Ukrainian Culinary Faces». Список топ-120 кулінарів України оголосили під час проведення гастрофоруму «Creative Chefs Summit 2021: Transformation». Це масштабна щорічна пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – уже вдруге серед топ-120 найкращих шеф-кухарів України 07 грудня 2021

Чому екоменеджери важливі

Нині людство проходить складний етап, зумовлений різким загостренням абсолютно всіх екологічних проблем. Україна з початку війни стикається зі страшними наслідками бойових дій, які призвели не тільки до прямих руйнувань та економічних втрат, а ще й вплинули на навколишнє середовище, ставши причиною значних надходжень забруднюючих речовин у повітря,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому екоменеджери важливі 26 липня 2023