Н У Х Т

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка

10 червня 2024

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка

Викладачі та співробітники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції провели виїзний науковий семінар «Нова фітосировина малопоширених пряноароматичних і харчових рослин для використання в інноваційних напоях і стравах» на території Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Національної академії наук України.

Заступник директора з наукової роботи (інноваційний розвиток) Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка, професор Джамал Рахметов поділився новими наробками відділу культурної флори.

Доповідач представив наукові та практичні результати багаторічних досліджень наукового колективу відділу щодо ефективного використання генетичних ресурсів нових господарсько-цінних пряноароматичних, овочевих, ефіроносних рослин. Слухачі були ознайомлені з новинками колекційного фонду відділу, що становить національне надбання України, і є перспективною сировиною для використання в інноваційних технологіях виробництва харчових продуктів, зокрема, в технологіях продукції ресторанного господарства, дієтичних та аюрведичних харчових продуктах.

Обговорення матеріалів семінару продовжили у лабораторіях біохімії, фітотехнології та інновацій.

Науковий захід відбувся завдяки співпраці кафедри, зокрема завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч і доцентки Ірини Корецької з відділом культурної флори Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАНУ та його керівником, професором Джамалом Рахметовим.

Опублікований: 10-06-2024
Читайте також:
Бінарне заняття магістрантів у одному з найінноваційніших господарств

Викладачі кафедри технології м`яса і м’ясних продуктів, доценти Олег Галенко, Оксана Топчій та Ольга Чернюшок разом із магістрантами провели виїзне бінарне заняття на одному з найінноваційніших рибних господарств України, аквапонічній фермі AQUAFARM. AQUAFARM – унікальний простір, де поєднуються аквакультура та гідропоніка. Тут вирощують екологічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бінарне заняття магістрантів у одному з найінноваційніших господарств 25 квітня 2025

Здобувачі-холодильщики відвідали ТОВ «Маєкава Україна»

25 вересня 2025 року здобувачі освіти спеціальності G4 «Енерговиробництво» (спеціалізації G4.04 «Холодильні та кліматичні технології»), що навчаються на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, відвідали сервісний центр фірми ТОВ «Маєкава Україна», офіційного представни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-холодильщики відвідали ТОВ «Маєкава Україна» 26 вересня 2025

Аніме у студентських проєктах

Останнім часом аніме став одним із найпоширеніших напрямків у малюванні серед талановитої молоді. Сьогодні він заполонив фактично увесь світ. Зацікавившись цією темою, здобувачі вищої освіти другого курсу спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із викладачкою кафедри маркет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аніме у студентських проєктах 30 грудня 2020

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech»

На базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка  відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія». На конкурс була подана 71 студентська наукова робота, що надійшли із 40 закладів вищої освіти. На підсумкову науково-практичну конференцію запросили авторів 20 наукови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech» 08 травня 2018