Н У Х Т

Наукова робота – невід’ємна частина студентського життя

02 травня 2023

Наукова робота – невід’ємна частина студентського життя

На кафедрі біотехнології і мікробіології не вщухають активні наукові пошуки здобувачів-біотехнологів. Щоранку вони намагаються перетворити буденну рутину на цікаві і нетривіальні наукові дні, покращуючи не лише спільну робочу атмосферу, а й роблячи неабиякий внесок у безмежний світ науки.

Сьогодні світ потребує пошуку нових антимікробних препаратів, оскільки мікроорганізми швидко набувають резистентності до вже існуючих. Поверхнево-активні речовини (ПАР) мікробного походження розглядаються як альтернатива хімічно-синтезованим антимікробним речовинам, адже їм притаманний цілий ряд переваг: біодеградабельність, нетоксичність, стабільні фізико-хімічні властивості, низький ризик появи резистентності у мікроорганізмів.

Тож наші юні дослідники поставили собі за мету підвищення біологічної активності мікробних ПАР, зокрема їх антимікробної та антиадгезивної активності, а також здатності до руйнування біоплівок. При цьому вони використовують відносно дешеві субстрати для біосинтезу, наприклад, вторинну сировину, що у майбутньому приведе до зменшення собівартості промислового виробництва препаратів поверхнево-активних речовин.

Опублікований: 02-05-2023
Читайте також:
Викладачі кафедри технології консервування провели лабораторне заняття на Бориспільському заводі продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса»

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали Бориспільський завод продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса», який входить до скандинавського харчового концерну «Lantmannen». Під час відвідування цеху з виробництва сухих сніданків студенти мали змогу детально познайомитися з роботою екструдера, вивчити параметри виробництва різних в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології консервування провели лабораторне заняття на Бориспільському заводі продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса» 25 травня 2018

Переддипломна практика здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів в умовах карантину

На виконання рішення вченої ради університету від 17 березня 2020 року переддипломна практика здобувачів груп ТХ-4-5, ТХ-4-4 і ТХ-4-14ск проходить на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. У зв'язку з цим, рішенням кафедри викладачі внесли зміни до змісту звіту. Для кращого розуміння сутності змін, для вирішення багатьох питан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переддипломна практика здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів в умовах карантину 21 квітня 2020

Професійний розвиток продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк відвідала «Better Learning Conference» – одну з найавторитетніших конференцій у викладанні англійської мови як іноземної, яка відбулася 5-6 червня в Києві та була організована «Cambridge University Press» і компанією «Лінгвіст». Освітяни мали унікальну нагоду послухати доповіді, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний розвиток продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 07 червня 2019

У тренді інновацій: здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» на головній професійній події сектору HoReCa в Україні

28 листопада 2023 р. розпочався Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2023. Здобувачі освіти кафедри готельно-ресторанної справи не могли пропустити цю подію, тому під керівництвом викладачів відвідали наймасштабнішу виставку осені сфери HoReCa у Міжнародному Виставковому Центрі, щоб познайомитися з новими трендам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У тренді інновацій: здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» на головній професійній події сектору HoReCa в Україні 28 листопада 2023