Н У Х Т

Наукова робота – невід’ємна частина студентського життя

02 травня 2023

Наукова робота – невід’ємна частина студентського життя

На кафедрі біотехнології і мікробіології не вщухають активні наукові пошуки здобувачів-біотехнологів. Щоранку вони намагаються перетворити буденну рутину на цікаві і нетривіальні наукові дні, покращуючи не лише спільну робочу атмосферу, а й роблячи неабиякий внесок у безмежний світ науки.

Сьогодні світ потребує пошуку нових антимікробних препаратів, оскільки мікроорганізми швидко набувають резистентності до вже існуючих. Поверхнево-активні речовини (ПАР) мікробного походження розглядаються як альтернатива хімічно-синтезованим антимікробним речовинам, адже їм притаманний цілий ряд переваг: біодеградабельність, нетоксичність, стабільні фізико-хімічні властивості, низький ризик появи резистентності у мікроорганізмів.

Тож наші юні дослідники поставили собі за мету підвищення біологічної активності мікробних ПАР, зокрема їх антимікробної та антиадгезивної активності, а також здатності до руйнування біоплівок. При цьому вони використовують відносно дешеві субстрати для біосинтезу, наприклад, вторинну сировину, що у майбутньому приведе до зменшення собівартості промислового виробництва препаратів поверхнево-активних речовин.

Опублікований: 02-05-2023
Читайте також:
Завершилася соціальна акція «I help homeless animals», ініційована кафедрою ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Міні-притулок для тварин «Кошкин Дом» влаштував марафон «Перетворись на чарівника для тварин притулку», до якого долучилася кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації. Старший викладач кафедри Наталія Божок організувала в університеті соціальну акцію «I help homeless animals», впродовж якої були зібрані та передані до притулку 30 кіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася соціальна акція «I help homeless animals», ініційована кафедрою ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 18 грудня 2018

Самоосвіта та підвищення мовної компетентності здобувачів освітньої програми «Технології харчування»

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» успішно завершили онлайн-курс «Англійська для кар'єрного зростання», розміщений на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Курс розроблений Університетом Пенсильванії за підтримки Державного бюро департаменту освіти та культурних зв’язків Сполучених Штатів Америки та Офісу програм ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Самоосвіта та підвищення мовної компетентності здобувачів освітньої програми «Технології харчування» 16 квітня 2025

Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером

У рамках навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбулася нетворкінг-зустріч студентів ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з фахівцем-практиком, шеф-кондитером Артемом Кокотуном. На шляху до омріяної професії Артем пройшов більше 40 майстер-класів і воркшопів у найкрутіших фахівців кондитерського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером 11 жовтня 2022

Нові наукові ступені підкорили здобувачі кафедри обліку і аудиту

На кафедрі обліку і аудиту завершилися захисти дипломних робіт здобувачів першого (бакалаврського) і другого (магістерського) ступенів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» денної і заочної форми навчання. До захисту були представлені дипломні роботи за сучасною тематикою, сформованою з урахуванням актуальних проблемних питань із обліку, аналі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові наукові ступені підкорили здобувачі кафедри обліку і аудиту 27 лютого 2019