Н У Х Т

Міжнародна аудиторка про біопильність, біотероризм і харчове шахрайство – здобувачам освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

25 травня 2023

Міжнародна аудиторка про біопильність, біотероризм і харчове шахрайство – здобувачам освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Днями на здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» чекав черговий гостьовий online-лекторій. Тему «Біопильність, біотероризм та харчове шахрайство – управління даними ризиками у сфері готельно-ресторанного бізнесу» надзвичайно цікаво та ґрунтовно розкрила міжнародна аудиторка і тренерка систем менеджменту якості та харчової безпеки швейцарської компанії «SGS Україна» по стандартах BRCGS, FSSC 22000, ISO 22000, ISO 9001, FSMA, SQMS Наталія Велемець,.

До освітнього процесу у рамках вивчення навчальної дисципліни «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві» зовнішню стейкхолдерку та фахівчиню міжнародного рівня залучила лекторка дисципліни, доцентка Наталія Бондар.

Цього разу спікерка підвищувала обізнаність наших здобувачів першого і другого рівня вищої освіти щодо захисту продовольчої сировини, напівфабрикатів і готової кулінарної продукції на всіх етапах та рівнях харчового ланцюга.

Фокус гостьового лекторію був на систему HACCP (Аналіз ризиків і критичні контрольні точки), а також дві нові системи TACCP (Оцінювання загроз і критичні контрольні точки), VACCP (Оцінювання вразливості та критичні контрольні точки), спрямовані на захист харчової продукції від навмисних фальсифікацій. Майбутні бакалаври з готельно-ресторанної справи дізналися про підходи до попередження харчового шахрайства, що допоможуть закладам ресторанного господарства контролювати безпечність харчової та кулінарної продукції зі врахуванням ненавмисних і навмисних загроз, знижувати ризик фінансових збитків підприємствами гостинності.

Наші здобувачі освіти тепер зможуть розробити ефективні стратегії захисту від біотероризму та харчового шахрайства для зміцнення довіри до бренду закладу гостинності.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи дякує міжнародній аудиторці Наталії Велемець за перманетну залученість до підготовки фахівців за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», цінні теоретичні знання і практичні фахові скіли, лекторам випускової кафедри – за активні методи навчання.

Опублікований: 25-05-2023
Читайте також:
Про сучасні тенденції розвитку культури споживання вина від кращої сомельє нашої країни

12 листопада 2024 р. магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» мали можливість відвідати лекторій-семінар на тему «Сучасні тенденції розвитку культури споживання вина» з відомою українською сомельє, переможницею конкурсу «Український сомельє 2021», Sommelier Goodwine та засновницею проєкту «Винні вечорниці» Ольгою Гірман. Фахівчиня ді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні тенденції розвитку культури споживання вина від кращої сомельє нашої країни 14 листопада 2024

В Україні з’явиться Міжвідомча рада з координації фундаментальних і прикладних досліджень

В Україні з’явиться Міжвідомча рада, що координуватиме фундаментальні і прикладні дослідження. Рішення про її створення прийняв Уряд України. Рада зосередиться на тому, щоб розвивати як фундаментальну науку, так і ефективно використовувати її результати в прикладних дослідженнях і науково-технічних розробках. Наприклад, вона має відстежувати та д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В Україні з’явиться Міжвідомча рада з координації фундаментальних і прикладних досліджень 05 липня 2018

Дорожня карта вступника від кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки

8 квітня 2024 року доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Володимир Овчарук відвідав Київський авіаційний фаховий коледж, де поспілкувався зі старшокурсниками й познайомив їх з НУХТ. Викладач розповів студентам про можливість здобуття вищої освіти за скороченим терміном в нашому університеті. Розповівши про широ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дорожня карта вступника від кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки 09 квітня 2024

Яке ж воно, навчання в університеті, дізнавались допитливі ліцеїсти

Не чекаючи «офіційного відкриття дверей» нашого університету, до нього завітали ліцеїсти – дев’ятикласники Технічного ліцею Шевченківського району разом із вчителем  Ольгою Нестеренко. Гості відвідали кафедри, якими найбільше цікавились: біотехнології і мікробіології, машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, мехатроніки та пакувально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яке ж воно, навчання в університеті, дізнавались допитливі ліцеїсти 29 листопада 2019