Н У Х Т

Наші здобувачі освіти підкорюють нові вершини: перемога у конкурсі «Гарбузовий Маєток 2022-2023»

30 червня 2023

Наші здобувачі освіти підкорюють нові вершини: перемога у конкурсі «Гарбузовий Маєток 2022-2023»

Здобувачі освіти Єлизавета Блощук, Данило Гусєв, Андрій Довгаюк, Яна Захарчук, Вікторія Ковальчук, Ганна Огієнко, Катерина Пересада, Євгенія Радько, Діана Опанасенко та Марія Омельченко взяли участь в кулінарному online-конкурсі рецептів «Гарбузовий Маєток 2022-2023».

Участь у конкурсі брали 110 навчальних закладів України за підтримки директора Громадської організації «Ресторанна Гільдія» Богдана Михайлова – зовнішнього стейкхолдера освітньо-професійної програми нашого університету «Технології харчування» та голови «Асоціації рестораторів та готельєрів м. Дніпра» Олени Булах. Загальна кількість учасників склала 366 осіб, серед яких були 122 молодих кухарів, учнів, 223 викладачі, майстри виробничого навчання, 12 аматорів, три шеф-кухарі та шість об'єднаних територіальних громад.

Наші конкурсанти долучилися до участі завдяки співробітництву між університетом та ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро» у галузі навчально-методичної, науково-практичної та освітянської діяльності з підготовки фахівців у рамках меморандуму № 53/23.

Оцінювало конкурсні роботи компетентне журі у складі: директора ГО «Ресторанна Гільдія» Богдана Михайлова, бренд-шефа R&D у МХП Іллі Демковського, шеф-кондитера Руслана Вичерова, Founder в Volunteer organization «Одесса Незламна» Михайла Сосновских, Head Chef в Syndicate beer&grill Вадима Рачка, lavrbread, пекаря Ігоря Лаврешіна, членкині Асоціації шеф-кухарів України, членкині Асоціації шеф-кухарів Італії Тетяни Крутенко, шеф-пекаря мережі Реміснича пекарня «Культ хліба» Степана Савчина.

Надзвичайно приємно, що за результатами конкурсу здобувачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Данило Гусєв з рецептом «Гарбузовий чізкейк з комбучею» (науковий керівник – професор кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції Олег Кузьмін); Андрій Довгаюк з рецептом «Гарбузовий сирник» (наукова керівниця – завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран); Євгенія Радько з рецептом «Шу з пряним кракеліном із гарбузового насіння, з кремом із маскарпоне, гарбуза та пасти із гарбузового насіння» (науковий керівник – старший викладач кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції Володимир Польовик) і Марія Омельченко з рецептом «Гарбузовий тарт з цукатами та чіпсами в дуєті з гарбузово-вершковим морозивом» (науковий керівник – професор Олег Кузьмін) вибороли призові місця у відповідних категоріях.

Для розроблення рецептів «Гарбузовий чізкейк з комбучею», «Шу з пряним кракеліном із гарбузового насіння, з кремом із маскарпоне, гарбуза та пасти із гарбузового насіння»; «Гарбузовий тарт з цукатами та чіпсами в дуєті з гарбузово-вершковим морозивом» використовували сорти гарбузів «Доля», «Славута», «Ждана», внесені до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні дніпровською дослідною станцією Інституту овочівництва і баштанництва НААН. Робота виконується у рамках меморандуму №43/22 про співробітництво між Інститутом овочівництва і баштанництва НААН і нашим університетом за ініціативи академіка Володимира Хареби, професорки Олени Хареби, ректора НУХТ Олександра Шевченка.

Вітаємо переможців конкурсу та їх керівників! Дякуємо нашим партнерам за співпрацю, що дає можливість нашим здобувачам освіти і викладачам вповні реалізовувати свій творчий потенціал!

Опублікований: 30-06-2023
Читайте також:
Чекаємо на учасників ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 2018 року!

Цьогоріч 24-26 квітня вже п’ятий рік поспіль кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ прийматиме студентів-біотехнологів із різних куточків України – учасників II-го туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Позмагатися за звання кращого виявили бажання більше 50 студентів із 16 вищих навчальних закладів України. Викладачі кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чекаємо на учасників ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 2018 року! 11 квітня 2018

Розмова про стейкхолдерів і зі стейкхолдерами

Викладачі кафедри маркетингу взяли активну участь у міжуніверситетському круглому столі «Співпраця зі стейкхолдерами в межах освітньої програми «Журналістика». Доцентки Юлія Соловйова та Ольга Антонова разом із колегами з Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Полтава) та Ужгородського національного університету розглянул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розмова про стейкхолдерів і зі стейкхолдерами 07 грудня 2023

Студент кафедри технології молока і молочних продуктів нагороджений Дипломом І ступеня за кращу доповідь

Студент кафедри технології молока і молочних продуктів Артур Михалевич узяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді», що відбулася на базі Харківськог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент кафедри технології молока і молочних продуктів нагороджений Дипломом І ступеня за кращу доповідь 24 квітня 2018

Бездоганне володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією – родзинки роботи викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

 На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося відкрите заняття асистента кафедри Андрія Боярчука з дисципліни «Технологія бродильних виробництв» для студентів  3 курсу спеціальності  «Технології зберігання, консервування і переробки молока». Відкрите заняття було присвячене аналізу пива. Студенти разом із викладачем визначали...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бездоганне володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією – родзинки роботи викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 березня 2018