Н У Х Т

Наші талановиті магістранти

07 червня 2024

Наші талановиті магістранти

Здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології продовжують розвиватися та фахово зростати, про що свідчать їх досягнення та отримані нагороди. Наприклад, у весняному семестрі 2023-2024 н.р. магістранту першого року навчання освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Ростиславу Ковалю була присуджена стипендія Президента України.

Ростислав ще під час навчання у бакалавраті став членом наукового студентського гуртка «BIOTECH» і розпочав виконувати наукову роботу під керівництвом доцентки Оксани Скроцької. З того часу він уже двічі ставав переможцем конкурсу студентських наукових робіт, що відбувався за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум».

На четвертому курсі бакалаврату наукова робота Ростислава здобула Ⅰ місце у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» у секції «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія», а вже у магістратурі він виборов перемогу у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології». Крім того, здобувач посів друге місце у І турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології та біоінженерії.

Магістрант неодноразово брав участь і робив усні доповіді на міжнародних і всеукраїнських конференціях: Міжнародній науково-практичній конференції «Європейські виміри сталого розвитку» (2022 р., 2024 р.); ХIІ Міжнародній науково-технічній конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» (2023 р.); The International Conference «Biotechnologies, Present and Perspectives» (Romania, 2023); Науково-практичній конференції школи молодих науковців АТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» (2022 р.; 2023 р.).

Крім того, Ростислав неодноразово був активним учасником різних заходів поза межами університету, наприклад, успішно завершив навчання на науково-практичному інтенсиві «Біотехнологічні студії» (2022 р.), опанував курс «Біоінформатика», що проводився за фінансової підтримки Німецької служби академічних обмінів для українських студентів біологічних спеціальностей (2023 р.), був учасником міжнародного стартап-заходу «Young Innovation Hackathon II» (2023 р.).

За активну участь у науково-дослідній роботі, громадському та культурному житті університету, сприяння популяризації та розвитку студентського самоврядування та з нагоди Дня працівника харчової промисловості Ростислав Коваль був відзначений Подякою ректора (2023 р.).

Тож, вітаємо Ростислава та бажаємо подальших успіхів у кар’єрному й особистісному розвитку, адже за правильного налаштування можна досягнути будь-яких звершень!

Опублікований: 07-06-2024
Читайте також:
Особливості технологічних процесів опанували студенти кафедри технології оздоровчих продуктів під час практики на ПП «Агропродукт»

ПП «Агропродукт» є одним із провідних м’ясопереробних підприємств Хмельницької області, що виготовляє понад 60 видів м’ясної продукції. Підприємству цього року виповнилось 20 років, за цей час воно досягло значних вершин – воно постачає свою продукцію у всі дитячі навчальні заклади та школи міста Хмельницького, має велику популярність серед населен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості технологічних процесів опанували студенти кафедри технології оздоровчих продуктів під час практики на ПП «Агропродукт» 26 вересня 2019

Про ресторанний бізнес в умовах війни здобувачам освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа від управлінця»

24 жовтня 2022 р. відбулася гостьова лекція для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від стейкхолдера, керуючого кав’ярні «Львівська майстерня шоколаду» і компанії ресторанного консалтингу «Кронамі» Андрія Собіна. Із аналізом діяльності закладів ресторанного господарства до війни та в умовах воєнного стану знайомилися з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про ресторанний бізнес в умовах війни здобувачам освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа від управлінця» 25 жовтня 2022

Не лише навчаємо, а й навчаємося!

Днями доцентки кафедри економіки і права успішно завершили навчання за програмою «Uni-Biz Bridge: Skills in Focus» від UGEN – інноваційним навчальним проєктом, спрямованим на подолання розриву між академічною освітою та реальними потребами бізнесу. Програма створена для здобувачів освіти і молодих фахівців, які прагнуть набути практичні навички, за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не лише навчаємо, а й навчаємося! 18 березня 2025

Про особливості використання онлайн-ресурсів бібліотеки НУХТ дізналися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

В умовах карантинних обмежень важливою для магістрантів є можливість дистанційного навчання і підготовки до виконання магістерської роботи. Зокрема, проведення інформаційного пошуку за темою наукових досліджень. Науково-технічна бібліотека НУХТ має значну кількість ресурсів, працювати з якими можна через Інтернет. Про особливості їх використання м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості використання онлайн-ресурсів бібліотеки НУХТ дізналися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 жовтня 2020