Н У Х Т

Наші педагоги підвищуватимуть кваліфікацію кухарів шкільних їдалень

06 вересня 2022

Наші педагоги підвищуватимуть кваліфікацію кухарів шкільних їдалень

Педагогічні працівниці Волинського фахового коледжу нашого університету з професії «Кухар» Олеся Панькевич і Марія Деменік долучилися до міжрегіонального семінару «Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти».

Метою заходу було ознайомлення з особливостями реформи шкільного харчування, основними змінами та тенденціями організації харчування у закладах загальної середньої освіти. Головною ціллю циклу семінарів стала підготовка тренерів із числа педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти для підвищення кваліфікації кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти.

Уся теоретична інформація вебінарів була змістовою, креативною, корисною.

Особливо вдячні наші педагоги викладачам професійного навчання Олустверської школи обслуговування та сільської економіки (Естонія) Майре Весінгі та Едгару Лепману, які поділилися європейським досвідом впровадження системи НАССР, особливостями складання меню без глютену, лактози і молока для людей хворих на цукровий діабет. Корисною для всіх була й інформація про поживний склад та енергетичну цінність продуктів, підготовку калькуляційних карток із використанням цифрових інструментів.

Презентовані книги Майре Весінгі, її рецептури не складні в приготуванні, але дуже важливі для збереження повноцінного життя людей.

Відпрацювання під наглядом тренерів-технологів практичних навичок із приготування страв згідно зі шкільним меню на сучасному обладнанні на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу сприяло удосконаленню професійних компетентностей із професії.

Уся отримана інформація набуде поширення в нашому коледжі шляхом введення навчального модуля в робочі навчальні плани та програми, а також для буде використана для підвищення кваліфікації педагогів-кухарів і здобувачів освіти, які працюватимуть у шкільних їдальнях. 

Опублікований: 06-09-2022
Читайте також:
Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Наукова інформація є основою розвитку науки та освіти. Доступ до актуальних досліджень і знань є критично важливим для підвищення професійного рівня науковців, удосконалення методик дослідження і викладання. Визнаним центром обміну науковою інформацією завжди були бібліотеки, які в сучасних умовах надають як традиційний, так і цифровий доступ до зн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 квітня 2024

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

За останнє десятиріччя у Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ склалися досить плідні стосунки з водоканалами – саме ці підприємства найбільш дисципліновані у виконанні законодавчих вимог щодо періодичності підвищення кваліфікації фахівців своїх випробувальних лабораторій. Щорічно в Інституті на курсах навчаються від 80 до 100 спеціалісті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання 15 липня 2019

У практичній реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів допомагають виробничникам наші фахівці

Науково-педагогічний колектив кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ провів шість виїзних навчально-консультаційних семінарів для керівників і фахівців провідних харчових підприємств м. Одеса: ПрАТ «ВО Одеський консервний завод», ПрАТ «Одесавинпром», ТОВ «Одеський хліб» і ПрАТ «Одеський коньячний зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У практичній реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів допомагають виробничникам наші фахівці 08 липня 2019

Як вийти за межі стандартних смакових поєднань дізнавалися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від експертки галузі

Нещодавно для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся науковий семінар-лекторій від Ольги Гірман, членкині Асоціації сомельє України, переможниці XVIII Всеукраїнського конкурсу Український сомельє-2021, засновниці клубу «Винні Вечорниці» та співзасновниці проєкту Wine Family Production. Науковий івент був присвяче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як вийти за межі стандартних смакових поєднань дізнавалися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від експертки галузі 05 жовтня 2023