Н У Х Т

Наші педагоги підвищуватимуть кваліфікацію кухарів шкільних їдалень

06 вересня 2022

Наші педагоги підвищуватимуть кваліфікацію кухарів шкільних їдалень

Педагогічні працівниці Волинського фахового коледжу нашого університету з професії «Кухар» Олеся Панькевич і Марія Деменік долучилися до міжрегіонального семінару «Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти».

Метою заходу було ознайомлення з особливостями реформи шкільного харчування, основними змінами та тенденціями організації харчування у закладах загальної середньої освіти. Головною ціллю циклу семінарів стала підготовка тренерів із числа педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти для підвищення кваліфікації кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти.

Уся теоретична інформація вебінарів була змістовою, креативною, корисною.

Особливо вдячні наші педагоги викладачам професійного навчання Олустверської школи обслуговування та сільської економіки (Естонія) Майре Весінгі та Едгару Лепману, які поділилися європейським досвідом впровадження системи НАССР, особливостями складання меню без глютену, лактози і молока для людей хворих на цукровий діабет. Корисною для всіх була й інформація про поживний склад та енергетичну цінність продуктів, підготовку калькуляційних карток із використанням цифрових інструментів.

Презентовані книги Майре Весінгі, її рецептури не складні в приготуванні, але дуже важливі для збереження повноцінного життя людей.

Відпрацювання під наглядом тренерів-технологів практичних навичок із приготування страв згідно зі шкільним меню на сучасному обладнанні на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу сприяло удосконаленню професійних компетентностей із професії.

Уся отримана інформація набуде поширення в нашому коледжі шляхом введення навчального модуля в робочі навчальні плани та програми, а також для буде використана для підвищення кваліфікації педагогів-кухарів і здобувачів освіти, які працюватимуть у шкільних їдальнях. 

Опублікований: 06-09-2022
Читайте також:
Студенти-маркетологи серед переможців кейс-чемпіонату від компанії Unilever

Студенти кафедри маркетингу взяли участь у Міжнародному конкурсі «Unilever Future Leaders League» від компанії Unilever, що є одним зі світових лідерів на ринку продуктів харчування. Захід спрямований на вирішення реальних кейсів, які постають перед бізнесом. В Україні такий кейс-чемпіонат влаштовується вперше. У конкурсі зареєструвались близько 3...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-маркетологи серед переможців кейс-чемпіонату від компанії Unilever 30 березня 2018

Магістри спеціальності «Обладнання переробних та харчових виробництв» вражають рівнем своїх кваліфікаційних робіт

24 та 27 лютого 2017 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування факультету інженерної механіки та пакувальної техніки відбувся захист магістерських робіт студентами денної форми навчання освітнього рівня «магістр» спеціальності «Обладнання переробних та харчових виробництв». Теми та результати виконаних магіс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри спеціальності «Обладнання переробних та харчових виробництв» вражають рівнем своїх кваліфікаційних робіт 27 лютого 2017

До локального моніторингу освітніх програм кафедри фінансів долучаються і здобувачі освіти

20 січня 2023 року на кафедрі фінансів відбулася зустріч гаранток освітніх програм «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, доценток Світлани Бойко та Інни Дем’яненко, членів робочих груп освітніх програм, завідувачки кафедри Лади Шірінян і викладачів та здобувачів освіти,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До локального моніторингу освітніх програм кафедри фінансів долучаються і здобувачі освіти 24 січня 2023

Про значення математики для фахівців з інжинірингу

Тривають профорієнтаційні зустрічі наших викладачів зі старшокласниками закладів загальної середньої освіти. Днями цікава розмова з одинадцятикласниками Димерського ліцею №1 відбулася у команди кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв. Поштовхом до її початку стало знайомство, що припало на урок математики. Слово за словом, і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про значення математики для фахівців з інжинірингу 09 лютого 2024