На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Розробка технологій уповільнення процесів черствіння хлібобулочних виробів» аспірантки Тетяни Васильченко. Науковий керівник – доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик.
Уповільнення черствіння хлібобулочних виробів є однією з актуальних проблем у хлібопеченні. Авторкою дисертаційної роботи проведений комплекс досліджень щодо розроблення рецептур комплексних хлібопекарських поліпшувачів для подовження свіжості хлібобулочних виробів, визначений їх вплив на технологічний процес та якість виробів. У роботі доведена ефективність використання розроблених поліпшувачів, що підтверджено результатами досліджень і виробничими випробуваннями.
Рецензентки дисертаційної роботи, професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот, професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук і доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко дали позитивні відгуки та висловили свої зауваження і побажання.
На попередньому захисті були присутні проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції Олександра Нєміріч та викладачі кафедр технології зберігання і переробки зерна, експертизи харчових продуктів, біотехнології та мікробіології.
За результатом відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді. Бажаємо здобувачці успішного захисту!