Н У Х Т

Національне агентство із забезпечення якості освіти прийняло рішення акредитувати у НУХТ освітньо-професійну програму «Туризм»

18 серпня 2020

Національне агентство із забезпечення якості освіти прийняло рішення акредитувати у НУХТ освітньо-професійну програму «Туризм»

Як відомо, Національне агентство із забезпечення якості освіти запропонувало принципово нову систему акредитації освітніх програм у закладах вищої освіти, за якою мають акредитуватися програми, терміни акредитації яких закінчилися, інакше заклад освіти втрачає право видавати дипломи державного зразка за такою спеціальністю.

У нашому університеті уже є позитивний досвід акредитування першої спеціальності за новими правилами і вимогами. А «другою ластівкою» стала освітньо-професійна програма «Туризм» підготовки за освітнім ступенем «бакалавр».

Ще наприкінці березня в університеті мала розпочати роботу експертна група з акредитації цієї освітньої програми, проте, через введення карантинних обмежень, її робота була відтермінована.  

Експертна група у складі Юлії Лоли, Людмили Транченко та Лілії Зеленської працювала в університеті з 11 по 13 червня 2020 року. Експерти НАЗЯВО ознайомилися з документацією та матеріально-технічною базою університету, із використанням технічних засобів відозв’язку провели інтерв’ювання з викладачами, що реалізують освітню програму, здобувачами вищої освіти, з адміністративним і допоміжним персоналом, стейкхолдерами.

Координувала роботу гарант освітньої програми, професор Ірина Антоненко. Незважаючи на певні обмеження, пов’язані з карантином, робота була насиченою та плідною.

Свої висновки комісія представила експертній раді Національного агентства із забезпечення якості освіти, члени якого на своєму засіданні 23 липня прийняли рішення акредитувати в Національному університеті харчових технологій освітньо-професійну програму «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» за новими вимогами та правилами відповідно до Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти (номер акредитаційної справи – 0129/АС-20, ID освітньої програми в ЄДЕБО – 2333). «За» проголосували всі 18 присутніх на засіданні членів агентства. Наразі отриманий новий сертифікат про акредитацію.

Вітаємо гаранта освітньої програми, професора Ірину Антоненко і кафедру туристичного та готельного бізнесу із успішним проходженням акредитації!

 

Опублікований: 18-08-2020
Читайте також:
Академічна мобільність – мейнстрім сучасної освіти

У рамках програми академічної мобільності магістрантка Полтавського державного аграрного університету Олена Тюркіна, яка навчається за спеціальністю 181 «Харчові технології», стала слухачкою дисципліни «Виробництво та сертифікація нішевих харчових продуктів», що викладається здобувачам освітнього ступеню «магістр» за освітньо-професійною програмою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна мобільність – мейнстрім сучасної освіти 12 травня 2022

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

На другий тиждень навчання біотехнологи 4 курсу повернулися до роботи в мікробіологічній лабораторії, де після затяжного періоду дистанційного навчання, змогли знову поринути у світ мікробіології. На занятті з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» вони згадали загальні правила поводження в лабораторії, приготу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії 20 вересня 2022

Зустріч викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів зі старшокласниками Ліцею №144 ім. Григорія Ващенка

22 березня відповідальна по кафедрі технології оздоровчих продуктів за профорієнтаційну роботу, доцентка Алла Башта відвідала Ліцей №144 ім. Григорія Ващенка м. Києва, де поспілкувалася зі старшокласниками. Вона ознайомила десятикласників та одинадцятикласників зі структурою університету, особливостями навчання та можливостями вступу до НУХТ, надал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів зі старшокласниками Ліцею №144 ім. Григорія Ващенка 25 березня 2024

Фахівці кафедри технології молока і молочних продуктів разом зі студентами взяли участь у Фестивалі морозива

1-2 вересня 2018 року наш університет взяв активну участь у Фестивалі морозива, організованому Асоціацією українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» спільно з Національним центром ділового та культурного співробітництва «Український дім». У відкритті фестивалю, що був приурочений до Дня Знань, взяла участь завідувач кафедри технології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології молока і молочних продуктів разом зі студентами взяли участь у Фестивалі морозива 03 вересня 2018