Н У Х Т

Національне агентство із забезпечення якості освіти прийняло рішення акредитувати у НУХТ освітньо-професійну програму «Туризм»

18 серпня 2020

Національне агентство із забезпечення якості освіти прийняло рішення акредитувати у НУХТ освітньо-професійну програму «Туризм»

Як відомо, Національне агентство із забезпечення якості освіти запропонувало принципово нову систему акредитації освітніх програм у закладах вищої освіти, за якою мають акредитуватися програми, терміни акредитації яких закінчилися, інакше заклад освіти втрачає право видавати дипломи державного зразка за такою спеціальністю.

У нашому університеті уже є позитивний досвід акредитування першої спеціальності за новими правилами і вимогами. А «другою ластівкою» стала освітньо-професійна програма «Туризм» підготовки за освітнім ступенем «бакалавр».

Ще наприкінці березня в університеті мала розпочати роботу експертна група з акредитації цієї освітньої програми, проте, через введення карантинних обмежень, її робота була відтермінована.  

Експертна група у складі Юлії Лоли, Людмили Транченко та Лілії Зеленської працювала в університеті з 11 по 13 червня 2020 року. Експерти НАЗЯВО ознайомилися з документацією та матеріально-технічною базою університету, із використанням технічних засобів відозв’язку провели інтерв’ювання з викладачами, що реалізують освітню програму, здобувачами вищої освіти, з адміністративним і допоміжним персоналом, стейкхолдерами.

Координувала роботу гарант освітньої програми, професор Ірина Антоненко. Незважаючи на певні обмеження, пов’язані з карантином, робота була насиченою та плідною.

Свої висновки комісія представила експертній раді Національного агентства із забезпечення якості освіти, члени якого на своєму засіданні 23 липня прийняли рішення акредитувати в Національному університеті харчових технологій освітньо-професійну програму «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» за новими вимогами та правилами відповідно до Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти (номер акредитаційної справи – 0129/АС-20, ID освітньої програми в ЄДЕБО – 2333). «За» проголосували всі 18 присутніх на засіданні членів агентства. Наразі отриманий новий сертифікат про акредитацію.

Вітаємо гаранта освітньої програми, професора Ірину Антоненко і кафедру туристичного та готельного бізнесу із успішним проходженням акредитації!

 

Опублікований: 18-08-2020
Читайте також:
Польські практики про користь та шкоду ШІ

Здобувачі освітньо-професійних програм «Менеджмент» і «Менеджмент організацій і адміністрування» були запрошені на відкриту онлайн-лекцію з комунікації на тему «Сучасні технології і їх вплив у комунікації», яку прочитав Яцек Скорус, доктор і прес-секретар Вищої школи управління охороною праці у Катовіцах (Польща). Пан Скорус має 35-річний досвід р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Польські практики про користь та шкоду ШІ 19 грудня 2024

Слухачам підготовчих курсів про спеціальність «Харчові технології»

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів значна увага приділяється поповненню контингенту вступників на спеціальність «Харчові технології». Тож доцент кафедри Олександра Гащук зустрілася зі слухачами підготовчих курсів Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ із метою орієнтації їх у визначен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачам підготовчих курсів про спеціальність «Харчові технології» 18 січня 2020

Про функціонування ресторанного бізнесу в умовах війни від HR-директорки – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

HR-директорка компанії «Pesto Family» Віра Новицька в рамках дисципліни «Ресторанна справа» прочитала гостьову лекцію здобувачам освіти третього курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Тема лекторію – «Ресторанний бізнес мережі закладів «Pesto café» в умовах сьогодення». Гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про функціонування ресторанного бізнесу в умовах війни від HR-директорки – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 травня 2024

Удосконалення технології морозива із замінниками цукру у полі зору молодого науковця кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся міжкафедральний науковий семінар, на якому асистент Оксана Басс представила дисертаційну роботу «Удосконалення технології морозива із замінниками цукру» (науковий керівник – професор Галина Поліщук). Автором науково обґрунтовані технологічні рішення щодо удосконалення технології морозива: ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Удосконалення технології морозива із замінниками цукру у полі зору молодого науковця кафедри технології молока і молочних продуктів 19 грудня 2018