Н У Х Т

На кафедрі фізики та професійної безпеки розпочалися заняття з нової обов’язкової дисципліни

09 вересня 2025

На кафедрі фізики та професійної безпеки розпочалися заняття з нової обов’язкової дисципліни

З вересня 2025 року згідно зі змінами, внесеними до Закону «Про військовий обов'язок і військову службу», в Україні розпочалася обов'язкова базова загальновійськова підготовка (БЗВП) для студентів-чоловіків усіх закладів вищої освіти.

На кафедрі фізики та професійної безпеки 8 вересня відбулося перше лекційне заняття з дисципліни «Теоретична підготовка базової загальновійськової підготовки» для здобувачів освіти 2-го курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, факультету біотехнології та екологічного контролю, факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.

Нова обов’язкова дисципліна закладає фундамент розуміння військової справи, розвиває аналітичне мислення, розкриває логіку дій, розширює світогляд, формує відповідальну громадянську позицію, сприяє зміцненню національної свідомості, єдності та довіри до Збройних Сил України. Це дозволятиме зміцнювати обороноздатність країни та формувати більш згуртоване відповідальне суспільство. Отримані знання не лише забезпечать підготовку здобувачів освіти до виконання військового обов’язку, але й розвинуть навички командної роботи, основ виживання та алгоритмів дій у надзвичайних ситуаціях.

На першому лекційному занятті була присутня проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, яка у своєму вітальному слові наголосила на важливості опанування нової навчальної дисципліни, навела інформацію щодо структури дисципліни та ключових аспектів робочої програми, представила лекторів кожного з трьох навчальних модулів – військову психологиню Наталію Шейко, військового офіцера Олега Кокова, сертифікованих викладачок від Державної служби з надзвичайних ситуацій, доценток кафедри фізики та професійної безпеки Ольгу Євтушенко й Аліну Сірик та надала вичерпні відповіді на всі запитання студентів.

Далі здобувачі освіти з інтересом і жвавим обговоренням прослухали лекцію Наталії Шейко на тему «Ми – українці: важливість захисту національної ідентичності та свободи». Лекція відбулася у теплій, невимушеній атмосфері співпраці, залишивши по собі натхнення до подальшого опанування курсу.

Опублікований: 09-09-2025
Читайте також:
Закордонна виробнича практика четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Виробнича практика студентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції є невід’ємним компонентом підготовки фахівців, а закордонна практика на готельних підприємствах дозволяє студентам поглибити та закріпити отримані теоретичні знання з організації послуг харчування та виробничих процесів відповідно до міжнародних стандартів. Цього р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Закордонна виробнича практика четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 вересня 2019

Визнання молодого таланту: здобувачка НУХТ – переможниця ProCheese Awards 2025!

27 і 28 вересня у Мистецькому Арсеналі в Києві відбувся найбільший національний фестиваль сирного мистецтва – конкурс ProCheese Awards 2025, який об’єднав близько 80 виробників із усієї України. Його організатори та журі, серед яких фахівці з України та іноземні експерти, оцінювали сири за міжнародними стандартами – органолептикою, ароматом, тексту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визнання молодого таланту: здобувачка НУХТ – переможниця ProCheese Awards 2025! 02 жовтня 2025

Про розроблення безпечної продукції та експорт до інших країн розповіла нашим здобувачам освіти стейкхолдер

Чергову лекцію від стейкхолдера, керівниці технологічного відділу ДП «Zeelandia» в Україні, кандидатки технічних наук Наталії Савчук прослухали магістранти, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» і здобувачі освітньо-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розроблення безпечної продукції та експорт до інших країн розповіла нашим здобувачам освіти стейкхолдер 02 листопада 2020

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика другокурсників

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика для студентів ІІ курсу Навчально–наукового інституту харчових технологій. Під час практики студенти переглянули навчальні відео, що демонструють процес виробництва хлібобулочних виробів та побували на провідних підприємствах ПАТ «Київхліб». У Києв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика другокурсників 21 лютого 2018